Кълнове - да се храним здравословно

  • 61 798
  • 392
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 1 884
на женски пазар има едно малко магазинче за диетична храна Simple Smile от там се запасявам Simple Smile

Мерси!Ако ме ориентиреш и в кой край на пазара е ,цена няма да имаш! Hug

# 196
  • Мнения: 0
доколкото си спомням има дори две магазинчета на женския пазар Simple Smile
Едното е от към ул. Пиротска Simple Smile, а другото се пада горе долу по средата на пазара. Съвсем случайно ги намерих докато си търсех салатка Simple SmileSimple SmileSimple Smile  bouquet

# 197
  • Мнения: 0
Здравейте! Как мина този светъл празник при вас??
За съжаление покрай празника не успях да следвам диетата си, и хапвах нещица, които не са много много позволени Simple Smile Но пък ще работя усилено, за да нямам лоши последствия от десертчетата Simple Smile
И пак си заредих кълнове - от ръж и люцерна Simple Smile
Ох да Ви се оплача, тази ръж, която съм си взела нещо не покълва много много, едва една трета от семената. В началото си мислех че проблема е в мен, понеже до преди два месеца никога не се бях занимавала с кълнове. Но сега знам, че не е в мен проблема а в ръжта. Та ако може да ме посъветвате, каква марка ръж да си взема, че останах с много лошо впечатление от тази - на Вита Приим е.

# 198
  • Мнения: 58
Stefidka, аз съм взела на ЕТ "ТИТ" Теньо Тенев (така пише на пакета), но още не съм я изпробвала. Като го направя ще пиша  Peace.

# 199
  • Мнения: 700
О, абе ,момичета , тая люцерна доста се хареса у дома..........Днес направих салатка от краставици,пресен лук и сложих кълнове/на 2 дни/...- чудничко се получи ! Heart Eyes За пръв път зареждам люцерна и съм възхитена от вкуса й-вярно е "царица"на кълновете,май...Благодаря на всички, които са я давали тук като идея   bouquet

п.с. заедно с люцерната заредих и леща,но като чета разни работи за тия бобови и се отказах...възнамерявам да ен се пробвам повече с тях!

# 200
  • Мнения: 0
Пробвай люцерната на 6тия ден Simple Smile Много е крехка и вкусна - като малка зелена тревичка Simple Smile За да изхраня мъжа, че той мноого я харесва, всеки ден зареждам по една тавичка
А относно бобовите - знам, че само белия боб не трябва да се покълва, че нитратите се увеличават прекалено много и не е полезно за организма. Но лещата била мноого полезна, особено за нас жените. Подпомага на женските ни хормони и влияе благоприятно на нервната система Simple Smile
Още не съм си купувала и не съм пробвала, но скоро Wink
Сега пробвам да покълна ленено семе и слънчоглед - дано се получи Wink

# 201
  • Мнения: 700
За слънчогледа съм сигурна,че няма начин да не ти се получи/получило/, за лененото семе не знам! Тази моя люцерничка така ми запълни буркана,че чак съм изумена  Shocked... Simple Smile
Лещата ми оформи разкошни кълнове,но не знаех как да ги консумирам ,а и дето съм чели разни информации за бобовете - реших да не рискувам там....А се замислям напоследък -дали не мога да си покълна слънчоглед ,да изсуша семената и да си ги отделя за слагане в мюслито/готовите смесени ядки и семена/,щото не искам да мъкна много буркани ан работата Crazy Crazy Crazy/в шкафа ви няма да остане място за дрехите ми Confused Grinning

# 202
  • Мнения: 0
Слънчогледовите кълнчета наистина ми се получиха и са мнооого вкусни Simple Smile При кълновоте от ленено семе се показаха много малко листенца и ще ги изкарам на светло утре сутрин Simple Smile
Идеята ти е добра за сушените кълнове от слънчоглед - но трябва да внимаваш как ги сушиш. Чела съм че съхранениято на кълновете става само до 2-3 дни след като ги махнеш от бурканчетата/кутиите, и трябва да са в хладилник. Чак ме е страх да си нося в малка кутийка по малко кълнове като знам че ще съм цял ден навънка, за да не им стане нещо и после да ми се отрази. Чела съм че кълновете са много крехки и много бързо губят полезните си качества при лошо съхранение и термична обработка. Това е от мен - доно някой по наясно да се изкаже и да ме поправи ако греша за да не заблуждавам Simple SmileSimple SmileSimple Smile  Hug

# 203
  • Мнения: 700
ами то-аз вече ги сколасах моите кълнове...като покълна слънчоледа ми ,го слях с водичка и разстлах семенцата по хартия за една вечер и на сутринта бяха почти изсъхнали,но леко потъмнели- половината ги сложих в сместа за мюсли и занесох в службата....Да ви кажа много се отразява на тена на кожата яденето на такива покълнали семена-започнах почти редовно да ги ям от житния режим от м март, от тогава редовно си правя жито, включих и слънчоглед, а сега и лИцерна/тя е за салатата вечер/...А и май дефекацията се урегулира така..../какво му трябва на човек Wink/

# 204
  • Мнения: 23
Здравейте.Темата е стара но аз все пак да попитам.Как се консумират кълновете?Примерно покълнал грах.Кое се яде само кълна или грахчето и кълна?

# 205
  • Мнения: 463
Момичета, виждам, че темата е стара, но не видях смисъл да пускам дублираща я.  Peace
Отглеждате ли още кълнове?

Аз в момента правя няколко вида, но често ми възникват някои въпроси и ще се радвам, ако дискусията тук се поднови.
Конкретното ми питане сега е - откъде в София да си купя качествени семена за кълнове от броколи?

# 206
  • Мнения: 1 884
Момичета, виждам, че темата е стара, но не видях смисъл да пускам дублираща я.  Peace
Отглеждате ли още кълнове?

Аз в момента правя няколко вида, но често ми възникват някои въпроси и ще се радвам, ако дискусията тук се поднови.
Конкретното ми питане сега е - откъде в София да си купя качествени семена за кълнове от броколи?
И мен ме интересува.За сега правя кълнове от люцерна, слънчоглед и жито.Но много обичам и броколи.

# 207
  • Мнения: 234
ами хайде ще кълним заедно, но идея си нямам за броколи, мислех тези дни да си поръчам малко семена за кълнове по нета, но все още се чудя

# 208
  • Мнения: 463
Аз в момента си кълня в един буркан репичка, леща и хрян (май това бяха) от един готов микс за покълване. Отделно съм сложила пшеница.

Каква дължина като достигнат ги хапвате? Аз все им се чудя.
А по повод броколито - на мен то ми е най-любимо, но все си купувам готови кълнове. Не мога да намеря семена за покълване за него, не селскостопански.

# 209
  • Мнения: 234
Аз в момента си кълня в един буркан репичка, леща и хрян (май това бяха) от един готов микс за покълване. Отделно съм сложила пшеница.


кълня лещата най мн до 5 мм Simple Smile даже и по малко 2-3 дни
репички - кълних само веднъж 5-6 дни изчаках до първи листенца Simple Smile за салатка

пшеницата нали знаеш че се кълни съвсем малко пак максимум 2-3 дни – докато излезнат нежните кълнове Simple Smile

припомнихте ми че отдавна не бях слагала, сега ще преповя чекмеджето със семена да видя какво е останало

Общи условия

Активация на акаунт