Хитрини за справяне в кризата?

• 221 865
  • 2 974
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Как така едно дете носи маратонки два сезона? Не него не му ли растат краката? Моите носят по едни маратонки точно един сезон. Ако ги купя пролетта, изкарват до средата на лятото и им омаляват. После купувам нови и така до зимата. Не виждам смисъл да давам двойно и тройно пари за маратонки или изобщо обувки, които ще омалеят преди да се скъсат.

# 271
Марковите неща ръчно шити ли са!?
тези където са ръчно шити започват с 4 цифри

малко ни е изкривено възприяето за марково
То и рънърс е марка, значи са маркови примерно
Всичката конфекция, наричана звучно маркова, е шита в Китай, Виентам, Тайван и тн т. Разликата е в материята и контрола на качеството. Все пак качеството пази името/марката. Някои доскоро се шиеха и в Бг, но нашата ниска производителност и непрофесионализъм развалиха и тази ниша, това е друга тема...

елфичка, не съм искала да те обидя в никакъв случай
и аз нося балеринки от 10 лв, но маратонки примерно веднъж заради цвета си бях купила на Мания - 30 лв, е няма такива неудобни и спарващи маратонки... А на външен вид точно като найкове примерно.
Аз също съм фен на Найк за маратонки и Джиокс за мокасини, обувки.
Хубавото е, че нося малък номер и при разпродажби взимам от детската номерация на цената почти колкото на другите, но имам такива на 5-6 години и са железни. Нося само бели и единственият проблем е, че с времето бялото пожълтява.

# 272
Така че специално за обувки, особено ботуши, компромис никога. Дрехи може носени, но обувки.  Shocked
Аз трябва да съм сигурна, че и в дъжд и сняг краката ще са сухи, иначе къде е файдата - да се намокри, да се разболее, да дам 10-30 лв за лекарства, ама съм спестила от обувки.  Crossing Arms
Абсолютно подкрепям това мнение.

# 273
Andariel, много си крайна по въпросите за яденето и растенето на краката:) Хората са различни чисто физически. И моето дете носи едни маратонки втори сезон, при това между втората и третата си година. Не съм го правила нарочно, нито с идеята да пестя- носи си ги детето, стават му и толкова. За сметка на това ръкавите и крачолите са му къси. Явно расте на височина, не на крака.
А и по отношение на обувките има хора, които пазят, и такива, които не пазят. Аз си пазя дрехите и обувките, такава съм. Понеже нося 41 номер ми е трудно намирането на обувки, та имам всякакви, в точа число и евтини от изкуствена кожа. Ами нямам обувка, която да се е разпаднала. Хвърлям ги след няколко години, когато вече самата кожа се изтърка. Сестра ми за сметка на това е мор на обувки. А не е да кажеш едната да е свикнала да живее с повече пари, другата с по малко. Не знам на какво се дължи.

# 274

Всяко нещо си има марка, т.е. марково е.
Ръчно шита е висшата мода.

Както е казала Каспър, всяка конфекция е шита някъде по Мароко, Изт. Европа, Бангладеш, Китай и пр. Разликата е в качеството  - това обхваща не само издръжливостта на материалите и шева, но и материалите, които са вложени в багренето и пр.

# 275
ама от компромис до компромис има светове разстояние ...
имам приятелка, която къщо НЕ ПРАВИ КОМПРОМИС с обувките, затова не си купува чифт, по-евтин от 300, 400 кинта ... така де, не е достатъчно богата за да си купува евтини боклуци...  Wink

и защо мислите, че ръчно шитите неща са по-качествени от тези,  шити на машина ...

едно хубаво нещо аз лично за себе си усетих от тази криза ... преосмислих смешното си консуматорско поведение ... 30 боклучливи парцала, част от които със съмнително качество, край с тази простотия,  не купувам повече неща, без които мога и да мина ... изобщо надявам се да ми е дошъл акъла в главата

# 276
Аз пък и за децата вече не купувам скъпи обувки
Имали са всякакви марки, и скъпи, и евтини...ами някои скъпи се е случвало да са им неудобни, или да пропускат, да се деформират, както и обратното- някои евтини да са много  сполучливи, като цяло голяма връзка не виждам между цена и качество
Да не говорим че двамата сменят поне по 1 чифт маратонки, обувки, сандали/ботуши на сезон, което значи по 3*4*2=24 чифта за година купувам само за тях
Не се е случвало да повторят с едни ботуши 2 години, или с едни маратонки и есента, и пролетта, не знам как го правите този номер  newsm78
А за себе си нося 41, купувам каквото намеря, и ми хареса, но да не е на цена над 50 лева(ако може и по- малко)
Имала съм попадения, които нося дълго време, имала съм и несполучливи покупки, нормално е

# 277
  • София
Не съм крайна, Рокси! Просто питам, защото съм изненадана. Моят опит сочи това, че обувките омаляват бързо. също и дрехите окъсяват. И моите растат повече нагоре, отколкото настрани. Дрехите, които купувам са хубави, макар и не "маркови". Направо ми е жал като виждам, че за една есен им окъсяват и за пролетта вече не стават. Не говоря дори за пестене, а за това дали си заслужава да дам 100 лева за дънки на детето, като зная, че след няколко месеца ще му окъсеят.

# 278

Някои доскоро се шиеха и в Бг, но нашата ниска производителност и непрофесионализъм развалиха и тази ниша, това е друга тема...

Каспър, не е това основния фактор.
Имаме прекрасно оборудвани цехове.
Изгони ги, и съвсем не говоря наизуст, държавната политика, в частност тази за ДДС!
Много пресни примери имам.
И така остават стотици хора без поръчки и работа! Sad

# 279
а, открих и още нещо ДА ЖИВЕЕ Е-БЕЙ!!!! Вече купувам обувки на сина ми само от там.  На една трета от цената купувам фантастични обувки, носени по 2 3 пъти от някое друго бързо израстнало дете... сбогувах се и с тези предрасъдъци и наистина съмдоволна от себе си  Mr. Green

# 280
Как така едно дете носи маратонки два сезона? Не него не му ли растат краката? Моите носят по едни маратонки точно един сезон. Ако ги купя пролетта, изкарват до средата на лятото и им омаляват. После купувам нови и така до зимата. Не виждам смисъл да давам двойно и тройно пари за маратонки или изобщо обувки, които ще омалеят преди да се скъсат.

27 номер носи сина ми, от миналата пролет, есента, и сега пролетта даже още му стават.  Grinning
Аз нося 35 номер, та явно на крака няма да расте много

# 281

Всяко нещо си има марка, т.е. марково е.
Ръчно шита е висшата мода.

Еми,именно.Не съм казала,че яке за 250 лв. трябва да е ръчно ушито,но и се изненадах,че може да е китайско,продаващо се в най-скъпият спортен магазин в града.и,освен ако не погледне етикета,не знам дали има човек,който ще даде толкова пари за китайска стока.

# 282
В тази връзка ха сега да ни е честито новото ДДС 22%

"Маркови" дънки за деца отдавна няма по 100 лв, новата колекция на бенетон детски дънки - 30 лв, поне 5-6 модела
Чудно ми е колко ли струвата другите обикновените?

Идеята ми е, че често пазаруваме неинформирани.

# 283

И аз това се зачудих  newsm78

А за зимните обувки въобще не държа да са кой знае какви,защото само с кола се придвижвам.Така че за 5-те крачки които ще направя няма да се намокря-споко.А и с маратонки съм по-често през зимата,когато не съм официално-делова  Wink

# 284
  • София
За неиформираността при пазаруването съм много, много съгласна! Мен пазаруването по-скоро ме изнервя.

Общи условия

Активация на акаунт