Хитрини за справяне в кризата?

• 221 858
  • 2 974
  •   1
Отговори
# 285

Аз нося 35 номер, та явно на крака няма да расте много

Не се надявай изобщо Grinning.

# 286
Марковите неща ръчно шити ли са!?

Всяко нещо си има марка, т.е. марково е.
Ръчно шита е висшата мода.

Еми,именно.Не съм казала,че яке за 250 лв. трябва да е ръчно ушито,но и се изненадах,че може да е китайско,продаващо се в най-скъпият спортен магазин в града.и,освен ако не погледне етикета,не знам дали има човек,който ще даде толкова пари за китайска стока.

Обяснила съм по-горе. В Китай се шие конфекция на абсолютно всичко, вкл. това, което за средния българин е хай-клас. Разликата е в материалите и качеството!
Друг въпрос е ценообразуването в българските търговски обекти.
Трети въпрос е наличието на особи, които смятат за задължително да се набухат в "най-скъпият спортен магазин в града".
И т.н.

# 287
Аз досега кавато и дреха да съм купувала от мола /магазини "Sprider", "Esprit"/, винаги на вътрешния етикет на дрехата пише, че е произведена в Бангладеш. Общоизвестно е, че всичко се шие в Третия свят, нали имаше и док.филм на BTV-репортерите за шиенето на марковите тениски в гетата на Индия. Даваха как невръстните деца шиеха пайетите на блузи, които после се продават на много скъпа цена.

# 288
Е, хубаво де, в третия свят, ама има поне 3 звена по веригата до крайния купувач, които контролират качеството. Седи някой, обръща дрехата и гледа за стърчащи конци, криви шевове и т.н. Освен това като влезеш в магазина, не е като изръшкан от глигани, а подреден и достатъчно голям. Да не ровим сега в ценообразуването.
А иначе на Илиенци има детски дънки по 4 лв. Сигурна съм, че голяма част от тях преминават на петорна и десеторна цена през много магазини.

# 289
Че то материята и качеството не е ли всичко в една стока!?Какво остава-името!А тези марки,защо позволяват да им се използва марката,след като и следа няма от тях всъщност!?Глупави ми са въпросите,но наистина не ми е ясно Rolling Eyes.Или те са предназначени,само за бедни държави,като нас!?По курортите чужденците се избиват да купуват тези "маркови" дрехи,при тях явно има само оригинали,и те много им се радват,че са им почти без пари.Ама не знаят,че като ги изперат,ги чака изненада  Laughing.
Затова обичам да купувам дрехи втора употреба,намират се много  качествени,и известните марки имат по 5 етикета,нещо което тук не съм виждала.

# 290
Марковите неща ръчно шити ли са!?

Всяко нещо си има марка, т.е. марково е.
Ръчно шита е висшата мода.

Еми,именно.Не съм казала,че яке за 250 лв. трябва да е ръчно ушито,но и се изненадах,че може да е китайско,продаващо се в най-скъпият спортен магазин в града.и,освен ако не погледне етикета,не знам дали има човек,който ще даде толкова пари за китайска стока.

Adidas, NIke например нямат производство в Германия, цялото им производство е съсредоточено в Китай,Филипини,Индия, Индонези,. Шият се по модел, с материали и контрола на марката и реално няма разлика и значение дали ще са ушити от германец или китаец.

# 291
Аз досега кавато и дреха да съм купувала от мола /магазини "Sprider", "Esprit"/, винаги на вътрешния етикет на дрехата пише, че е произведена в Бангладеш. Общоизвестно е, че всичко се шие в Третия свят, нали имаше и док.филм на BTV-репортерите за шиенето на марковите тениски в гетата на Индия. Даваха как невръстните деца шиеха пайетите на блузи, които после се продават на много скъпа цена.

Купувачът не плаща само за плата и конците  Wink Ти щеше ли да си чувала за Найк, ако я нямаше рекламата? Освен това има и проектиране, инвестиции в нови технологии и материи, благотворителност... Всеки си прави сметката дали да даде исканите 30-40 лв. за тениска.

# 292
Стела,така съм съгласна.Ама и материята и качеството да са различни....И все пак,като прочетеш-произведено в Китай,много пари трудно ще дадеш,така си мисля.

# 293
Че то материята и качеството не е ли всичко в една стока!?Какво остава-името!А тези марки,защо позволяват да им се използва марката,след като и следа няма от тях всъщност!?Глупави ми са въпросите,но наистина не ми е ясно Rolling Eyes.Или те са предназначени,само за бедни държави,като нас!?По курортите чужденците се избиват да купуват тези "маркови" дрехи,при тях явно има само оригинали,и те много им се радват,че са им почти без пари.Ама не знаят,че като ги изперат,ги чака изненада  Laughing.
Ами не е всичко, разбира се. Първо за качеството на плата се гледат някакви показатели- гъстота на нишките, колко са пресукани. След това как са ушити- ако се пести плат понякога се получават недоразумения, особено при ръкавите ( трикото се шие по определен начин, за да не се деформира), използват се специални игли спрямо плата. Машините, които се използват. След това може да има или да няма контрол на произведеното. Ако няма- това означава, че и стоки с дефекти ще попаднат сред стоката за продажба. Преразкавам накратко и лаишки, но в общи линии това е положението с дрехите. Няма никакво значение чии ръце са я ушили, стига да е по стандартите.

# 294
Че то материята и качеството не е ли всичко в една стока!?...

Ако някоя си шие гащите сама - да, тогава е всичко. Само тогава.

# 295
Ами не е всичко, разбира се. Първо за качеството на плата се гледат някакви показатели- гъстота на нишките, колко са пресукани. След това как са ушити- ако се пести плат понякога се получават недоразумения, особено при ръкавите ( трикото се шие по определен начин, за да не се деформира), използват се специални игли спрямо плата. Машините, които се използват. След това може да има или да няма контрол на произведеното. Ако няма- това означава, че и стоки с дефекти ще попаднат сред стоката за продажба. Преразкавам накратко и лаишки, но в общи линии това е положението с дрехите. Няма никакво значение чии ръце са я ушили, стига да е по стандартите.

Добре де,качеството на плата,не значи ли материята,нали това съм писала!?.Важното е плата да е хубав и качествено ушит.
Както и да е."Марковите" стоки,слабо ме интересуват по принцип,затова и толкова съм наясно Grinning.Просто любопитство.

# 296
Че то материята и качеството не е ли всичко в една стока!?...

Ако някоя си шие гащите сама - да, тогава е всичко. Само тогава.

точно
да си се върнем на темата тогава

хитринките
гащи да си шиеш не е изгодно, защото платовете са скъпи

# 297
Луд фен съм на найк .Да в китай ги шият,но са изключително качествени-факт.
До някое време и нашите производители предлагаха качество и за вътрешния ни пазар,но в последните години си позволяват материали с ниско качество и ме загубиха като потребител.
Обаче открих за себе си непознате до момента марки от новия континент и съм възхитена от качество на една доста ниска  цена /колумбия,SOREL,Karrimor/.В сравнение с тук си е направо евтино.
Разочаровах се от geox или по-точно не бих си купила обувка за мокро време,а само летен модел.

Ето и нещо евтино което ме впечатли с качество-детски пантофки  ZETPOL   .Ползваме ги за зимата у дома.Вече бях сменила какво ли не и се бях отчаяла че ще намеря нещо което ще оцелее повече от две седмици ,когато ги открих  Peace.А  цената е наполовина на другите .
Хубав съвет е да се чете по форуми за качествата на тази или онази марка.Също няма универсален съвет за всеки. Това,което харесва на един не се нрави на друг.Просто опитайте се да сте максимално практични.Интересувайте се от новите технологии в производствата.Има материали,които са леки,топли,водоустойчиви или дишащи-търсете стоки изработени от такива  Peace.

p.p. Извинявам се за допуднатата неточност  Embarassed  Писах по спомен,но явно паметта ми ме е подвела.Коригирах се благодаря!

Последна редакция: вт, 23 мар 2010, 13:39 от mamamari

# 298
Пантофките са ZETPOL  Wink Peace
Полски са и наистина са страхотни!

# 299
Не се лишаваме.  Пазарувам разумно и винаги е било така.  Ненужни боклуци  не купувам.  От храна не спестявам, пресни зеленчуци и плодове в къщи винаги има.  И по принцип не мисля как да спестяваме, а как да увеличаваме доходите си  - това ми носи по-голяма радост!

Общи условия

Активация на акаунт