Хитрини за справяне в кризата?

• 215 022
  • 2 974
  •   1
Отговори
# 1 770
...И кое е нормалното да се изяде едно пиле на едно ядене???...
                            Ако не е Коледа, Нова Година или друг празник  Peace. Но темата определено не е за празничните вечери.

# 1 771
Е, свинско да сравнявате с череши, още повече, че още не им е съвсем сезонът...

# 1 772
# 1 773
Защо да не ги сравняваме с череши?
С месото според някой ,от 1кг. ще се направят няколко манджи,а черешите
 освен за плодова диета ....
С кое ще нахраниш семейството - с месо или с череши????
Уточнявам - у дома имам 3 МЪЖЕ !!!
А плодове и зеленчуци,който не яде .... има такава песничка и сравнението е за сверяване на часовника!

# 1 774
Е, именно де. Затова ми е малко странно съпоставянето.
Между другото, не всички мъже са лами и не всички отказват постно ядене. Grinning

# 1 775
  • София
Още ми свиди да давам по 5 лева за череши, а и не ми се виждат кой знае колко хубави.
Вкъщи всички видове яденета хвърчат. Аз съм човекът, който по може да яде постно. Децата и баща им искат месо, а и то им се полага, де! Търсят си го на всяко ядене - дали ще е яхния с месо, дали ще е задушено, печено, няма значение. Постно ядат само бобови и гювеч или картофена яхния, евентуално може и зеле постно, ама тогава трябва задължително да има много сирене на масата. За тях салатата е гарнитура. И тестено си хапват децата - тутманици, бухти, мекици, питки със сирене, баница..., абе, всичко ядат! Но уточнявам - много рядко консумират боклучава храна. Да, мекиците и пържените филии са мазнички, ама поне са домашни.

# 1 776
  • София
Още ми свиди да давам по 5 лева за череши, а и не ми се виждат кой знае колко хубави.
А много са си хубави и вкусни,два  дни вече купувам от различни места.Само цената не им е хубава. Mr. Green
Иначе и моя мъж не си пада много по месата,а познавам и още двама такива.

# 1 777
Алексче,точно за това става въпрос,когато трябва да избереш при една и съща цена за килограм!
6 лева няма да дам за череши ,ще ги вложа в месо!
Андариел,и у нас е така!Сиренето присъства задължително!

# 1 778
Алексче,точно за това става въпрос,когато трябва да избереш при една и съща цена за килограм!

А-а... е, да де, и аз това имах предвид.  Laughing И аз не бих дала 6 лв за череши, бих си купила домати и сирене, примерно, защото ние не ядем месо и това, което за повечето хора е гарнитура, за нас е основно.
Добре, че и мъжът ми харесва по-"прости" храни: картофи, боб, леща, ориз, салати от сезонни зеленчуци, сирене, маслини и т.н.

Неприятното е, че бяхме добили лошия (за портмонето  Laughing) навик да вечеряме често навън. Сега такива излизания се случват много рядко. Но това да ни е проблемът...  Tired

# 1 779
  • София /Абсурдистан
С двама вечно гладни и месоядни мъже + още един същия като тях приходящ, няма начин едно пиле да се дели на 4, не само че се изяжда наведнъж, но даже и не стига. Постните неща са им гарнитурата. Няма оправия Whistling

# 1 780
  • София
Вчера в Смарт-а продаваха домати по левче, не са лоши ако си изровиш по-червени. Черешите също са по-евтини.

# 1 781
  • София
Къде ги пазарувате тия череши по 6лв?На нашия пазар/Люлин/ са по 3лв и са хубави.Има и по 5лв,но те са наистина много големи и хубави.
Важно е откъде се пазарува.Аз съм си такъв човек-винаги си правя сметката.И когато сме имали повече пари,и когато сме имали по-малко.Забелязала съм ,че цените на стоките на кооп пазарите в различните квартали в столицата имат големи,наистина големи разлики.Например бананите са по 2лв на нашия пазар,а на Слатинския са по2,80.Въобще разлики в цените има големи.

# 1 782
  • София
Къде ги пазарувате тия череши по 6лв?На нашия пазар/Люлин/ са по 3лв и са хубави.Има и по 5лв,но те са наистина много големи и хубави.
Важно е откъде се пазарува.Аз съм си такъв човек-винаги си правя сметката.И когато сме имали повече пари,и когато сме имали по-малко.Забелязала съм ,че цените на стоките на кооп пазарите в различните квартали в столицата имат големи,наистина големи разлики.Например бананите са по 2лв на нашия пазар,а на Слатинския са по2,80.Въобще разлики в цените има големи.

Ами Валенце на майка ми на пазара и на нашия в Дружба са 6 лева.
Обаче до Люлин няма как да дойда за едни череши, затова и не купувам.

# 1 783
  • София
В нашия квартал в единия плод и зеленчук първия ден бяха 6лв.,а в другия магазин на другия ден-5лв.По евтини -няма.Всъщност мен,ако визуално не ми харесат не бих ги и купила.Както съм писала и преди,давам пари само за качествена стока.Повече ме очуди,че освен вид,имаха и вкус/и то за гръцки плод/.

# 1 784
Ами Валенце,за едни череши няма да отида от единия край на града до другия.
Само транспорта като си платя,по-добре да ги купя на кварталната цена.
Днес е черешова задушница и по този повод са на 7 лв.по стар български обичай!

Общи условия

Активация на акаунт