Хитрини за справяне в кризата?

• 214 919
  • 2 974
  •   1
Отговори
# 1 875
  • Варна
Ами аз правя точно така - готвя това, което знам, че всички ядат. Защото сама казваш - няма да му стигне и яде още.

Вили, той постно яде, не му е проблем. А за дояждането - ще си дояжда, дори и мусака да направя, или нещо друго там месно. Просто такъв му е навикът.

# 1 876
Ами на мен ми е странно пък не е сезон на ябълките напр. - ама са доста по-евтини от плода, които уж му е сезона. Не би трябвало да е така. Ама...знам, че е внос, да, но пак не ми изглежда нормално.

Ами аз правя точно така - готвя това, което знам, че всички ядат. Защото сама казваш - няма да му стигне и яде още.

Вили, той постно яде, не му е проблем. А за дояждането - ще си дояжда, дори и мусака да направя, или нещо друго там месно. Просто такъв му е навикът.
Peace Разбирам те. И моя преди лягане яде повторно, каквото има.

# 1 877
А аз черешите наистина ги свързвам с лятото, от края на месеца примерно, но не и края на май. Или бъркам?

Сега им е времето на черешите  Peace

# 1 878
  • Пловдив
Сега им е времето. Тук, в градините, където се берат черешите са по 1лев, изкупвачите и на по-ниска цена ги взимат. Обаче за една щайга (около 10кг) по 1лев на килограм. Различните сортове череши зреят по различно време Simple Smile

# 1 879
Е щоогава са на тая цена  Tired
Аз очаквах да паднат тия седмици...

# 1 880
И по нашия край баш на черешите си е сезонът, най-ранните започнаха
през първата седмица на май (11 май му казват на този сорт). Мина и
черешовата задушница, но на пазарчето в нашия квартал черешите са си
3-3,50 лв/кг (направо нечувано при толкова големи черешови масиви в окол-
ните села-Марково, Първенец, Белащица и т.н.). Купувам всеки ден по 1-2 краставици
и около 0,5 кг ягоди, друго в момента не мога да си позволя, (миналогодишни ябълки
не купувам, чакам петровките). Маслините, които обожавам, почти съм спряла да ги купувам,
същото важи за шунките, сушеницата, дори и за рибата, защото тази, която харсваме е скъпа.

# 1 881

А аз черешите наистина ги свързвам с лятото, от края на месеца примерно, но не и края на май. Или бъркам?

Ми едната череша в двора - ранната, вече прецъфтя, другата е в момента много хубаво узряла, бялата череша сега зрее. Ягодите също са точно сега зреят, отядохме си  Blush
Защо са скъпи обаче, не знам...

# 1 882
Ние също имаме роднини, които имат череши.. берат ги около 5-6 юни всяка година.
Е, миналата година им ги изкупиха на 0,40 лв/кг и то хора, който на пазара в Младост 1 ги продаваха за 2,50 лв/кг.

# 1 883
  • Mediterraneo
И нашата череша, ранната, вече презря. Успях обаче да направя 20 буркана компоти  Mr. Green

Маслините, които обожавам, почти съм спряла да ги купувам,
същото важи за шунките, сушеницата...

Маслини намирам в СВА по 3-4 лв за килограм. Много са хубави и по нищо не отстъпват на тези от 7-8 лв. А сушениците май вече обсъждахме- тези на Клевер в Била са доста сполучливи и са 10 лв/ кг. едно парче излиза около 1.20. А изпива поне 2 литра бира  Laughing

# 1 884
Тарталета, натурални маслини обичаме, тези, за които пишеш такива ли са?
Ще проуча дали има магазини СВА в Пловдив.
Иначе и аз смятам да направя нещо за зимата от ягоди (като им падне още цената)-
сладко или някакъв конфитюр.

# 1 885
май няма
http://www.cba.bg/contact.php

# 1 886
май няма
http://www.cba.bg/contact.php
Точно под нашия блок имаше .. но якуари го затвориха.. сега е фитнес  Mr. Green Laughing

# 1 887
Да, няма СВА. Магазини от веригите Плюс и Пени също май няма.

# 1 888
Иначе и аз смятам да направя нещо за зимата от ягоди (като им падне още цената)-
сладко или някакъв конфитюр.

Има разкошни маслини в Лекси-до "Селена" в Пловдив на 4-5 лв кг !Само оттам купуваме!

# 1 889
  • Mediterraneo

На кои се вика натурални маслини  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт