Хитрини за справяне в кризата?

• 216 467
  • 2 974
  •   1
Отговори
# 1 995
  • Пловдив
Янтра, ако навия мъжът ми за тая пъстърва до Калофер ще ти пиша да обясняваш къде е точно.

На самия път! Няма как да го подминеш, караш от Пловдив към Калофер и точно преди изкачването със завойчетата е рибарника - вдясно от пътя. Има си ресторант, има и прясна и замразена риба.

# 1 996
В Хранс Комерс цените са като Метро в повечето случаи.

Големи боклуци продават в тоя Хранс Комерс.
Влизала съм два пъти, и стигнах до извода, че си струва само познати марки да се купуват оттам.
Те пък не са в изобилие.
Например нямаше един нормален прах за пране, само някакви никому неизвестни, с които не бих рискувала.
Единствено някакъв препарат за под купих, че ми е все тая, стига да има нещо и да мирише приятно. Пък и за 1.40 си струва да се пробва.
Хранителните им стоки са ужасни в голямата си част Confused
говоря за евтини препарати, олио, варивата, бисквитите и подобни. Не говоря да си купиш пил.кремвирши от 2лв килото, коитопродават и много възрастни хора купуват - ама така е, човек според парите.

# 1 997
  • София

говоря за евтини препарати, олио, варивата, бисквитите и подобни. Не говоря да си купиш пил.кремвирши от 2лв килото, коитопродават и много възрастни хора купуват - ама така е, човек според парите.

А, да, леща може да си купиш или препарат за чинии.
Обаче единия път се подлъгах по цената да взема боб в консерва, ако щете вярвайте, миришеше на зъболекар, такава химия имаше вътре.
Противно на принципите си просто го изхвърлих, защото и подправките не успяха да убият тая смрад.

# 1 998
  • София
Добре, ама вашите деца на морето поне не ядат ли сладолед? Моите откакто се е стоплило вкъщи ядат по един, какво остава за морето. Отделно - как така сядате на заведение и не пият нищо? Не ожадняват ли? Моите изпиват по две чаши сок на сядане.
Не знам, вярвам ви, че при вас е така, но също така виждам, че е неприложимо при мен. Как да стане това - идва сервитьорката, поръчвам, децата казват "Искаме сок ябълка" и аз да й кажа - "Не, не им носете!".  Confused
Или жега, прибираме се от плажа, виждат сладоледите - не, няма да ядете сладолед. Абсурдно е.
Ядат сладолед всяка вечер,както писах и по горе.След като се навечеряме излизаме на разходка ,купуваме си сладолед и четиримата.През деня-не,не ядат сладолед.Сутрин рано сме на плажа,докъм 11часа и сме постоянно във водата.После се прибираме,обядваме и спим.Следобяд същата процедура.Мразя да ядем каквото и да е на плажа и не го правим,въпрос на навици,децата ми не са седнали да гледат жално как другите си хапват сладолед.Просто така са научени,не виждам нищо странно.Сокове те самите по време на ядене не обичат да пият ,големи са и знаят,че не бива.И да,дори да поискат пред сервитьорката,им казвам,че не може.Не изпадаме в драми.Вие всичко ли каквото ви поискат децата им давате?По всяко време?Ами при нас не е така . Grinning
Пък да висим по заведенията по два часа...ми не сме такъв тип.Ядем и ставаме.

# 1 999
Но пастета им е страхотен - този с консервата, доматеното пюре от левче - също, грах и подобни съм взимала и са си хубави. Също има едни евтини млека - от 45ст., сладоледите са им много хубави - голяма кутия е лев и нещо. салфетките и т.хартия - също. И т.н. да не изреждам.

А за децата - аз на празник или на почивка - да, угаждам му, на мен също си угаждам - на мъжа ми също. Това е почивка. Иначе достатъчно се стискаме.

# 2 000
  • София
Разбира се, че не всичко и винаги. Но сладолед лятото, не мога да им откажа. Понякога ядат и по два пъти. Сокове се пият нон-стоп.
И аз пия фрапе на плажа, какво? Веднъж годишно ходя на почивка, уви. Не ходим на ски, на планина, значи мога за една седмица да се отпусна. Че и мохито даже пия.  Mr. Green
Обаче не фрапето обръща сметките.
Колата ни е сравнително голяма, че и стара - харчи доста, безнина до морето е 200лв.  Confused отделно като отидем някъде на море все мрдаме насам-натам до съседните селища/градове. И така само бензина е едно 250-300лв. Отделно нощувки, отделно за ядене на ден най-малко 50лв...

# 2 001
Ходете без колата - билетите ни на нас спален вагон миналата година бяха 68лв и още по 3лв за маршрутка.

# 2 002
  • София
С двете деца и с влак няма как да стане.  Naughty Поне с моите не.

# 2 003
  • София

И аз пия фрапе на плажа, какво?
Нищо. GrinningНали това казвам и аз-всеки има различни представи за почивка.Не понасяме с мъжа ми да ядем или пием каквото и да е на плажа,за добро или лошо и децата свикнаха така.Просто не е проблема в парите-и да имах пари на плажа ни ям,ни пия.Хората имат различна представа за релакс и отпускане.И това е нормално.За мен не е релакс и отпускане да седя по два три часа в заведения.Не е релакс и да ходя с приятелски семейства на почивка.Винаги ходим сами и наистина си почиваме.
За радост колата въобще не я броя като разход-от 8 години сме на метан и пътуването ни е наистина без пари,около 50-60лв до морето и обратно,там още 10-15лв.

# 2 004
  • София
Да, определено и ние установихме, че релаксираме най-добре само нашето семейство.  Peace

# 2 005
И аз така мислех, ама се оказа, че това е голям кеф за детето. Вземаме цяло спално купе. Вие пробвали ли сте някога?

# 2 006
  • София
Няма нужда да пробваме. Познавам си достатъчно добре хлапетата.  Peace Освен това писах вече, че след следобеден сън или след плаж, към 18-19 часа обичаме да се метнем на колата и да отидем някъде наблизо, да се разходим. Писва ни да висим 7 дни на едно и също място. Вариантът е по-нова кола, която харчи малко. Антикризистно.  Grinning

# 2 007
Ти си знаеш. Но само да кажа, че и ние не стоим на едно и също място, затова не харесвам ол инкл.

# 2 008
И аз така мислех, ама се оказа, че това е голям кеф за детето. Вземаме цяло спално купе. Вие пробвали ли сте някога?

Антикризисно - знаете ли за съществуването на карти Семейство, където цялото семейство пътува с 50% намаление? Условие - 1 родител с 2 деца под 18г. Може и 2 родители, но децата задължително трябва да са 2......

И да питам нещо извън темата - темата не е ли малко дълга....Нямаше ли изискване за 50 стр. на тема?

# 2 009
Знам го това за пътуването - ама не сме за там - с едно дете сме. Но пък две годин иподред ни продават цялото купе, без едното легло - просто него не го продават повече - самите продавачки ни правят услуга  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт