Хитрини за справяне в кризата?

• 215 276
  • 2 974
  •   1
Отговори
# 2 340
Или големи парчета чисто нов плат-с хубава дантела стават чудесни  покривки за хранене-моята маса е огромна, а десеттина лв за нова покривка ми са много /мушами не ползваме/. А покривките и салфетките за хранене са ми болно място-вечно някой разлял, капнал, изцапал, и много бързо се захабяват.
Сложете върху масата стъкло.
Взимаш размерите на масата,отиваш на стъклар,даваш размерите,казваш колко см да е дебело стъклото,избираш го прозрачно и го слагаш върху покривката/мушамата. Wink
Тя е стъклена масата, т.е. плотът на самата маса е стъкло, ама на мен някак не ми е комфортно да се храним направо върху стъклото, а и го пазя от драскане и захабяване.
http://media.snimka.bg/0476/007207266.jpg
Може би стъклото на масата+дебела подложка от картон или дебел плат+красива шарена покривка+тънко стъкло. Rolling Eyes

# 2 341
За хранене най-евтините покривки от пазара - са такива, на които не остават петна и съхнат за секунди. Какво по-хубаво от това?

# 2 342
...
Ако имам 100лв свободни - въобще няма да търся евтини продукти, а ще си купя по-скъпи и по - хубави. Ама не и пекарна. Не и миялна. Не и ЛСД. Въпрос на приоритети.

Миялната много намали разхода ни за вода, чак не мога да повярвам, първата година ги смятахме, трябва да видя къде сме записвали, но е доста Simple Smile пари за препарат също. Токът не се промени.

А за брашното - няма как да знаем какво има вътре, но поне няма оцветителии и набухватели, също и консерванти, това 100%, издържа максимум 3 дни. И най-важното - страхотен вкус. За фенките - започнахме да слагаме суха чубрица в брашното, страшна работа става  Peace

# 2 343
Колко стува тая миялна, която е така необходима -за да се измият непосилните три чинии, три чаши и един тиган например?

# 2 344
За хранене най-евтините покривки от пазара - са такива, на които не остават петна и съхнат за секунди. Какво по-хубаво от това?
Тия от левче ли?Отрежи си филия хляб върху тях.

# 2 345
Ами моята е от 8лв, но с размерите на чаршаф, просто не прецених, ако бях взела по-малка - бяха по 6лв. Ползвам я от година и половина - за предната Нова година я купих, защото ми хареса цвета просто.

# 2 346
Защо така скачате за хлебопекарните? Дава се информация - който има нужда ще се възползва от нея! Пък всеки си преценява дали за него това е от първа или от последна необходимост...

Хлебопекарните не са само за хляб......Стават за кифлички, козунак, мекици, тутманици, за омесване тестото за пица, джобове и т.н. Ето напр. в последно време се яде само този хляб у нас, който е от брашно, мая, вода и сол....Не смятам,че ми излиза по-скъпо от другия хляб.......

Извинявам се,че се повтарям с поста, но докато публикувам - той взел,че станал неактуален....

# 2 347
За миялната машина - да наистина намалява разхода на вода поне с 40%  изпитано! Peace
Но колкото до хлебоекарната - аз имам. Не се заблуждавайте че излиза по-евтин хляба. Става по-хубав (въпрос на вкус е) и поне знаеш какво си сложил в него.  
За хляба с чубрица - става чуууден  Peace Аз имам един опит и с шарена сол в царевичен хляб. Вкусотия.

# 2 348
  • София
viliko, нека да са три чинии, три чаши и две вилици. Ама ако имаш повече от едно дете в семейството? Колко ще се събере? Освен това нали темата е за икономии? Ами ето - Не се сърди, човече! го е написала - направили са икономия на студената вода и на препаратите за миете със съдомиялната.  Simple Smile

# 2 349
  • Бургас
Колко стува тая миялна, която е така необходима -за да се измият непосилните три чинии, три чаши и един тиган например?
Ами, ние сме 4 души вкъщи и абсолютно всяка вечер мивката ми е пълна догоре с мръсни съдове Tired Не знам защо и как се получава, честно, пък и в темата за готвенето споменах колко мразя да мия съдове. Страшно много искам миялна машина, но в момента не мога да си я позволя Confused

# 2 350

Не знам, аз лично не намирам място на тия глезотии в тема за кризата, където четат майки, които едва изхранват децата си, а се прокламират здравословни, качествени продукти и скъпи уреди. Както и да е.

# 2 351
  • София
Ето напр. в последно време се яде само този хляб у нас, който е от брашно, мая, вода и сол....Не смятам,че ми излиза по-скъпо от другия хляб.......

Опитай като у нас  -вече почти не се яде хляб. Още повече се пести  Mr. Green

# 2 352

Не знам, аз лично не намирам място на тия глезотии в тема за кризата, където четат майки, които едва изхранват децата си, а се прокламират здравословни, качествени продукти и скъпи уреди. Както и да е.

Още в началото беше споменато, че "Не сме толкова богати да купуваме евтино".
В последствие за доктори ли да плащаме? - Визирам здравословните продукти!

# 2 353
  • София

Е , ти направо върху покривката ли режеш?
Ние ползваме дъска за рязане.

# 2 354
  • Бургас

Ааааа, не, нищо не прокламирам аз, само си споделих мечтата Embarassed, скоро няма да ме огрее нещо подобно Tired

Общи условия

Активация на акаунт