Униформите в училище - ЗА или ПРОТИВ

• 34 383
  • 424
  •   1
Отговори
# 255

За мен проблема се корени основно в парите.

Не знам как става тази работа. На мене униформата ми спести доста пари. Толкова евтино не помня да съм се разминавала.
Абе то никога всички няма да са доволни. Трябваше направо със закон да се каже, че на училище ще се ходи с униформа и после, който иска да ходи да спори. Или обратното - в никое училище да нямат право да въвеждат униформа. Сега едно училище има, друго няма и така се създава поле за изява на недоволните.

Jizzlobber, щом нямате проблем с учителя и училището, за какво е цялата драма? Просто не купувайте униформа и това е.  Нали никой нищо няма да ви каже, още повече щом не е задължително. Аз бих се притеснявала  от това как ще се чувства детето ми, но това е друг въпрос.

# 256
Надинка, ти чете ли темата?
Писала съм Беше задължително, до момента, в който платихме.Седмица след това се понесе мълва, че не е задължително.Предполагам в мълвата има доза истина.Ще превали годината, докато получим униформите, и аз наистина януари детето с рокля няма да пусна на училище.Няма как да не я купуваме, след като вече сме я купили.Освен, че сме я купили-не сме я получили.Значи-платили сме я, но още я няма.Схващаш ли?
И всичко това няма Нищо Общо с Класната на детето.

# 257
С класната може да няма, но явно има с училището. Ние ходим в един магазин и си купуваме униформите без да се вземат мерки. Не струват 200 лв, хубави са и са задължителни. Не че са върнали някой на входа, но преди няколко дена ни предупредиха да не пращаме децата по анцузи, като имат физическо. Мисълта ми е, че идеята не е била само с едни близки хора да си разделят едни пари.

п.п. Не чета всички постинги по темата.

# 258
ами разбрахме за вас, а като не си прочела-ти не си разбрала за нас, така че-ние в магазин няма как да отидем, нито можем да свалим директора...примерно...и кво-като не ми харесва в случая управлението му, да взема да сменя класната, която пък е най-добрата за детето ми?Нещата са много свързани, комплексни, не става с едно отсичане категорично, както правиш ти.
Вземи прочети, преди да обобщаваш.Нещата са комплексни и не е толкова просто, колкото го изкарваш. Tired

# 259
Вземи прочети, преди да обобщаваш.Нещата са комплексни и не е толкова просто, колкото го изкарваш. Tired

Е какво му е сложното? Хайде обясни го ясно накрая - защо не искате униформи и какъв ви е проблемът да ги преглътнете, щом класната на детето е ОК и то се чувства добре точно в това училище? Имате някакви специфични модни концепции, които следвате и които ви струват по-малко от 200 лв за учебна година или какво?
Че се бавят униформите не е аргумент, защото много ясно че няма да ушият за цяло училище дрехи за 1 месец. Може и по Коледа да си ги получите, ако са наели някоя малка роднинска фирма.
И ние разбрахме как е при вас, но явно си имате вътрешен проблем и не разбирам защо ти генерализираш и обобщаваш.

# 260
Щото първо писват, че е задължително и престижно-събират парите, после откриват, че не е толкова удобно, еле па престижно и става незадължителна.При нас се спомена, че не било задължително чак След като събраха парите.Дотогава беше задължително. Crazy Mr. GreenФакт е обаче, че са събрани огромни суми, а децата си ходят по дънки. Whistling

Интересно къде ли отиват парите? newsm78 Thinking
Поредното безобразие , наред с тъпите учебници, студа в много от училищата и какво ли още не!

# 261
Типично по български, каквото и да си говорим - събрани пари, неполучени униформи, калпав текстил...Едни пари и фирми тук се въртят, ум да ти зайде. Mr. Green

# 262

Е какво му е сложното? Хайде обясни го ясно накрая - защо не искате униформи и какъв ви е проблемът да ги преглътнете, щом класната на детето е ОК и то се чувства добре точно в това училище? Имате някакви специфични модни концепции, които следвате и които ви струват по-малко от 200 лв за учебна година или какво?
Че се бавят униформите не е аргумент, защото много ясно че няма да ушият за цяло училище дрехи за 1 месец. Може и по Коледа да си ги получите, ако са наели някоя малка роднинска фирма.
И ние разбрахме как е при вас, но явно си имате вътрешен проблем и не разбирам защо ти генерализираш и обобщаваш.

Писах го напред, но те Мързи да прочетеш явно.Първо-униформата е всесезонна.Рокля.С една рокля трябва в студ и пек да е детето.Дамски панталон не е предложен.Мъжкия, майка на момче ми сподели, че боцка на голо.Материалът е пак такъв, че-зимата-студ, или с чорапогащник, лете-жега.Нито е практично, нито е удобно.Връхната дреха е полар.Не съм обличала децата си никога в полар.Нито съм гледала модно ли е, нито нищо, що ми извърташ думите.И като те мързи да четеш-трябваше до сега да си прочела че Принципно не съм Против униформите.А против начина, по който се случва всичко.Ама , който го Мързи да чете-това е, то това първите 7 г се учи също, явно при теб са го пропуснали, съжалявам. TiredВътрешен проблем нямаме, имаме незаинтересивани половин родители.Щото то от родителите зависи главно-ей такива, като теб, Принципно са За униформата, ма ни дойдоха да я видят, пипнат, кажат.5-ма само отидохме до закачените дрехи, огледахме ги и ги пипнахме.И на родителската среща-аз им казвам-хора-униформата в този вид не е добра-те-неее, ние искаме униформа-ама ОК бе, ще има, но тази е гадна-те неее, искаме униформа.Та и ти така-чела недочела-разбрала-недоразбрала.

# 263
А непрекъснато няма пари за образованието. Питам се чии са тези фирми, дали и каква част от печалбата отива за бг учениците?

# 264
Какво имате против полара? Това е супер материя - лека, топла, пере се лесно и съхне за часове, не запарва...

# 265
На мнението на Джиз съм,
а бях на противното,докато не разбрах,че за цялата година униформата за момичетата е пола с ризка плюс блузка,а за момчетата панталон,риза и пуловер ,
не е подходящ вариант за цялата учебна година,все пак все още  не сме с едносезонен климат...,
стигнали са до компромисен вариант да се слага поне един елемент от униформата...,

# 266
  • София
С класната може да няма, но явно има с училището. Ние ходим в един магазин и си купуваме униформите без да се вземат мерки. Не струват 200 лв, хубави са и са задължителни. Не че са върнали някой на входа, но преди няколко дена ни предупредиха да не пращаме децата по анцузи, като имат физическо. Мисълта ми е, че идеята не е била само с едни близки хора да си разделят едни пари.

п.п. Не чета всички постинги по темата.

Нашата дори би надхвърлила 200 лв. понеже не мога да купя по една блуза и по едни панталон и една връхна там измислица! Ако всеки ден се носи няма как да издържи 5 дена без пране...Автоматично парите ми скачат за някакви дрехи, които нито са практични, а на всичкото отгоре са и яки цифри!!!! И моите концепции за обличане са под 200 лв. за 5 еднакви комплекта!..Които на всичкото отгоре не се знае кога ще дойдат...Още на първата родителска можеше да се реши проблема и да се направи поръчка.....обаче при нас чак сега се събират пари, а кога ще дойдат - никой не знае! Та не ми разправяйте, че нетрябва да плащам за нещо, което не се знае кога ще се получи! Всичко е на гърба на родителите...някои си правят яката далавера, а на нас замазват очите със задължителните глупости от соц времената!!!!
Добре, че накрая го измислиха по един елемент от униформата и то само за празници...та минавам саво с 35 лв за някакъв глупав и грозен суичър

# 267
За униформите съм, НО не и по начина по които сега се "организира " покупката им.

http://direct.asda.com/george/boys/trousers-and-shorts/0100107,default,sc.html    отляво има и други части на униформата . За сведение 1 лира = 2.22 лева Какви 100 - 200 лв. ?

В нашето училище ни събраха по 10 лв. за емблеми и шалчета/ вратовръзки а останалото е бяла риза и тъмни панталони, които си закупуваме по наша преценка. В никакъв случай не бих дала такива суми като споменатите.

Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 09:33 от tinjeto

# 268
  • София
За униформите съм НО не и по начина по които сега се "организира " покупката им.

http://direct.asda.com/george/boys/trousers-and-shorts/0100107,default,sc.html    отляво има и други части на униформата . За сведение 1 лира = 2.22 лева Какви 100 - 200 лв. ?

В нашето училище ни събраха по 10 лв. за емблеми и шалчета/ вратовръзки а останалото е бяла риза и тъмни панталони, които си закупуваме по наша преценка. В никакъв случай не бих дала такива суми като споменатите.
Мерси за линка! Е, направо полудях като видях за какви цени иде реч и какво искат от нас! Ние сме по-богани от британците затова при нас са 2-3 пъти по-скъпи униформите! Е, затова съм против - понеже всичко е лочене на пари от родителите за поредните далавери!

# 269
Силно се надявам на моите деца да не им се налага да носят униформа в училище.

Общи условия

Активация на акаунт