Жестокост към куче...

• 52 846
  • 1 149
  •   1
Отговори
# 105
  • out of space
Просто като видя думата "Петиция" и получавам обрив. Как не разбирате, че нито Президента, нито Председателя на Народното събрание ще я прочетат. А и да се излъже някой- надали ще има ефект. Всеки ден в този форум има петиции за какво ли не.

Завиждам ви на ентусиазма, но не съм оптимист за развитието.

# 106
Петицията, сама по себе си, нищо не значи, наистина. Но все трябва да се започне от някъде, а това е начин да се обединят хора, на които им пука, не да я четат садисти и да се превъзпитават.
Аз пък съм сигурна, че този път нещо ще се случи. Няма начин да не се случи.

# 107
  • на брега на морето
Някъде бяха писали, че заподозреният е касапин.

Аз сложих това определение, но като символ на безрайна жестокост. Иначе си е цървул, който твърди, че не може да убие котка, камо ли да осакати куче.

Ерика,  да ти кажа ли защо президентът и председателят на Народното събрание няма да прочетат петицията? Няма да ти кажа, щото ще получа бан.

# 108
  • out of space
Е, а дано Елиас...а дано....

# 109
Иначе си е цървул, който твърди, че не може да убие котка, камо ли да осакати куче.

Какъв добър човек- даже и котка не може да убие  Rolling Eyes

# 110
Аз още вчера подписах и писах писма до медии и къде ли не. От вчера не съм на себе си.

Някой от големите антични философи беше казал - ˝Преследвай най-строго детето си, което участва в убийството на насекомо! Защото това убийство един ден може да прерастне в убийство на човек!˝

# 111
  • ВАРНА
Съжалявам, ако мястото на тази тема не е тук.

Попаднах на една статия и просто съм бясна.
Ето я статията: http://bezdom.info/
А ето и линк към петицията: http://bgpetition.com/zashtita-zhivotni/index.html

Не може да ми го побере акъла как може такива "хора" да остават безнаказани. Тоя човек днеска е осакатил невинна животинка, а утре какво може да направи? На тези индивиди мястото им е зад решетките или в психиатрични заведения, а не на свобода сред обществото, където са заплаха. Какво правим ние, хората, с агресивните животни - приспиваме ги. А какво правим за тези изверги, които са дори по-опасни от кучетата?

Според мен е крайно време в тая държава да се въведе закон, който да осъжда подобни постъпки. Също е крайно време ние, които сме възмутени от тях, да направим нещо. "Единственият начин да помогнем е като не си затваряме очите, като бъдем гражданско общество и се възмущаваме гласно и открито срещу всяка подобна гадост и даваме гласност на всеки случай на садизъм и насилие." - това го каза една приятелка и съм напълно съгласна. Можем да пуснем по един и-мейл на някои от медиите. Ще отнеме точно 5 минути. Едно е 2 организации за защита на животните да пуснат 100 и-мейла, а съвсем друго - 100 човека да пуснат по 1.

Аз вече писах на всички по-големи медии и се надявам поне този случай да придобие гласност и извършителят да си получи заслуженото. Надявам се и най-накрая правителството да състави нормален закон за защита на животните. За мен такива хора най-малкото не трябва да са на свобода.
Shai,благодаря ти миличка!Благодаря,че има хора като теб!

# 112
Ох, омръзна ми от импулсивност и липса на разсъждение...

Някой прочете ли за какво става дума?

Цитат
За кучето, обикновена улична превъзходна, се грижел бащата на Добромир Дончев от Дряново. Взел го да му пази вилата извън града. Преди време видял, че единият крак на вярната и игрива Мима липсва и помислил, че животното е пострадало, докато обикаля из горите наоколо...

Поемете дълбоко дъх... прочетете отново.

докато обикаля из горите наоколо

Ха сега да си задам въпроса: Това куче защо не е било на повод? Защо са го оставили да се разхожда само из гората? И още нещо: това куче има ли паспорт?

Някой искат затвор за хора, които проявяват жестокост към животните. Защо никой не поиска тлъста глоба за собственика на кучето, което обикаля само без повод (както е по закон)?

Не знам колко пъти се е случвало да изпитвам ужас като ходя във вилните зони (моята приятелка има вила) точно заради ей такива собственици, които пускат кучетата "да обикалят горите наоколо". Един път такова куче край вила едва не ухапа моята приятелка.

Айде малко трезва мисъл, моля!

# 113
Т.е. садистът не е виновен?
Пак ли не си пиете хапчетата?

# 114
Аха. Ето къде бил ключът за колибата.
Звездичко даде решение на проблема с агресивните, обикалящи наоколо кучета.
Народе, въоръжавайте се с брадви, и им отсичайте лапите. Най-малко по 3, че да има ефект. Оставяйте ги на публични места, да вият и агонизират, за урок на всички ония хуманни, гнусни песолюбци. ooooh!

Аргун, те не знаят що са хапчета.

# 115
Звездичко, нали точно това повторих сигурно 20 пъти? Искаме закон, който, освен всичко изброено до момента, да забранява и безнадзорното разхождане на кучетата по улиците. Искаме и система, която да следи за това. Прочети текста в петицията преди да се изказваш неподготвено.
И, да, прав си, но това прави ли деянието по-малко жестоко? Нормално ли е някой да направи подобно нещо на живо същество, дори и да няма паспорт и да не е на повод?

# 116
Не съм казал, че деянието не е жестоко. Жестоко е, естествено. Но собственикът на кучето носи също толкова вина, колкото и садиста.

Иначе за кучелюбието... вижте колко хора имат нужда от помощ...

# 117
А ти с какво им помогна днес на тия хора?

# 118
Не съм казал, че деянието не е жестоко. Жестоко е, естествено. Но собственикът на кучето носи също толкова вина, колкото и садиста.

Не. Не носи също толкова вина, в никакъв случай.
Какво оправдателно зверството би имал факта, че кучето има паспорт, примерно.
Или всички бездомни кучета ( да приемем, че това куче е бездомно, че е по-лесно) априори са приемливи жертви на садисти? Няма такова нещо, няма такова оправдение, няма такъв аргумент. Разбери, че има чисто зло и не му търси приемливи основания..
Защото по улицата ходят и бездомни старци, и бездомни деца. 

# 119

Или всички бездомни кучета ( да приемем, че това куче е бездомно, че е по-лесно) априори са приемливи жертви на садисти? Няма такова нещо, няма такова оправдение, няма такъв аргумент. Разбери, че има чисто зло и не му търси приемливи основания.

Не. Няма чисто зло. Кое е по-голямо зло. Това?

(ВНИМАНИЕ! Потресаваща снимка) http://images24.snimka.bg/005313799.jpg

Или това, че някой насякъл кучето с брадва?

Редакция: пояснение към снимката

Последна редакция: сб, 27 мар 2010, 20:15 от Zvezdichko

Общи условия

Активация на акаунт