Жестокост към куче...

• 53 045
  • 1 149
  •   1
Отговори
# 135
Затова - стопанинът на кучето е виновен.

Виновен е, да! И за такива случаи трябват закони и, най-вече- трябва да се спазват. Това е и точка от подписаната петиция.

# 136
Затова - стопанинът на кучето е виновен.

Виновен е, да! И за такива случаи трябват закони и, най-вече- трябва да се спазват. Това е и точка от подписаната петиция.

В какво е виновен, обясни ми поне ти.
Това куче, ако беше бездомно, щеше да има разлика ли?
Всмисъл - ето Роки на съседите, куче с паспорт и повод. На него няма да му се случи такова нещо.
А ето  и един пес без крайници, но той е бездомен, в крайна сметка си е негов проблем, че няма паспорт и повод, логично да му се случи такова нещо ...

# 137

В какво е виновен, обясни ми поне ти.
Това куче, ако беше бездомно, щеше да има разлика ли?
Всмисъл - ето Роки на съседите, куче с паспорт и повод. На него няма да му се случи такова нещо.
А ето  и един пес без крайници, но той е бездомен, в крайна сметка си е негов проблем, че няма паспорт и повод, логично да му се случи такова нещо ...

Вярвай ми, аз милея за бездомните кучетна повече, от колкото за тези със стопани и родословие. Затова контрирам всеки, който се опита да заговори за това, че животното било улично, тоест- помияр, к`во ти пука...Сърцето ме боли за тях.

Собственикът е виновен, защото не е обърнал внимание на болката на животинката. Ако беше моето куче, дали нямаше да обърна внимание на това, че му липсва лапа?! И бездомното бих завела на лекар, не мога да приема за нормално да подмина, щом е в силите ми да помогна. В момента говоря малко наизуст, защото не смея да чета статиите и да гледам репортажите, от коментарите по форумите разбрах, че е приел осакатяването на животинката за нещо нормално.
Затова мисля, че е виновен. За нехайството в началото.

# 138

На крачка съм от подписване, макар и с резерви към точката за Зоополицията (аргументи - по-късно). Просто искам да имам увереност, че ще има точка от сорта на: "Кучето задължително трябва да бъде на повод, а агресивните - с намордник".

# 139
От доста време не съм си давала труда да прочета тема от начало до край.
За мен това не е жестокост. Това е еманация на жестокостта!  Close
Нима не е жестокост оставянето на популацията на бездомните животни да достигне до тези размери, в които е днес? Нима не е жестокост прибирането им по приюти, които са животинският ад на земята и умъртвяването им след няколко дни? Да не мислите, че там им дават право на последно желание, преди да ги треснат с боздугана по главата или да ги застрелят? Щото не си мислете, че ги умъртвяват с приспивателно в печено пиле!
Когато човечеството започне да достига в отношенията помежду си и към питомците си тези мащаби на извратеност, е време Господ, или Това, което е онова нещо, наричано с това име, да затрие това човечество! То е достигнало апогея на своето безумие. Няма за какво да съществува повече. В такъв момент се сещам за Содом и Гомор, и божественото нахлува в мен, защото започвам да разбирам Бог!
Чудовищно е всичко, което изброих, не само отсечените лапички на Мима. Не ми е тъжно дори. Приемам го, защото това заслужаваме всичките ние, жалки човеци, които търпяхме, търпяхме, та стигнахме до тук.  Tired

# 140
Нима не е жестокост оставянето на популацията на бездомните животни да достигне до тези размери, в които е днес? Нима не е жестокост прибирането им по приюти, които са животинският ад на земята и умъртвяването им след няколко дни? Да не мислите, че там им дават право на последно желание, преди да ги треснат с боздугана по главата или да ги застрелят? Щото не си мислете, че ги умъртвяват с приспивателно в печено пиле!

Такива истории се разкриха за кучетата в Хасково и зоопарка, където са водени, че...и е правено за пари- да се усвоят парите от евро програми за кастриране на бездомни животни. Парите са усвоени, да- от кмета и приближени, които, за съжаление, още не са кастрирани.
Съвсем сериозно и аз повярвах в края на тази цивилизация. Не е възможно да продължава така.

# 141
  • София
 Че изрода е изрод, това е повече от ясно. Че кучета не трябва да ходят "на разходка в гората", нито по улиците това също е ясно (всеки ловец е длъжен, ако види куче извън населено място да го отстреля). Не подписах петицията, защото не ми харесват някои от исканията. Не ми харесва и идеята за "хуманно" отношение към животните. Тази мила душица е трябвало да бъде евтаназирана по най-безболезнения начин веднага щом е била намерена в това състояние, а не да я гледа някой хуманист още 10 години и да й сменя памперсите...Прекаляваме, като се опитваме да направим животните хора...направо е гнусно! Приютите са гнусна пералня на пари, където измъчват животните. Според мен кучето трябва да се приспи, а изрода да се вкара в затвора.

# 142
Елиас, нека разграничим тогава вините.
Това, че някой не е добър стопанин определено е вина.
Че го държи само на вилата, че не го е водил на лекар, че го е оставил на самотек, като бездомно куче. Това е така.

Обаче това, което се е случило на това куче не е обикновено нещо,  не е в реда на нещата да търсим основания за такова зло в това, че еди-кой-си не е бил добър стопанин. Така само се 'размива' вината.
Проблемът е, че за такова зло не си застрахован. Ето, аз имам куче с чип и паспорт. Разхожда си се сама на двора, върти опашка на всички. Къде е гаранцията, че някой изрод няма да я набележи за жертва? Никъде. Гаранцията е, само, ако тоя изрод не съществува. изобщо. Надявам се, че ме разбра сега.

# 143

Абсолютно си права! Вините са разграничени и несъизмерими.

# 144
Най-сетне това, което трябваше да бъде казано... Сега позицията ви е напълно удовлетворителна.

# 145
benedenia, ако погледнеш форума на dog.bg, ще видиш, че за кучето има надежда отново да проходи. Могат да му се поставят протези или пък да го сложат в специална количка за парализирани кучета.
И няма да се уморя да повтарям, че ако България се превърне в една наистина европейска страна, такива безумия като в приютите няма да се случват. А това няма как да стане, ако хората не започнат да действат като хора и да започнат да отстояват своите възгледи. Ако проявяваме някаква позиция и я отстояваме за всяка такава гадост, която се случва, рано или късно някой ще се усети и ще започне да действа по въпроса.

# 146
Аз също не разбирам защо не е приспано досега -  това също ми се струва доста жестоко. На всички е ясно, че нито ще му сложат протези, нито ще има рехабилитация, нито ще ходи с количка, както в други общества се случва.
Излишно е да се говорят такива неща, докато кучето страда ежесекундно.

# 147
Ужас, разплака ме снимката...

# 148
Само да не приемете, че съм садист-мярката Преспиване  Peace Приспиване    винаги ми е звучала зловещо. Съгласна съм да не спя, дори и да "сменям памперси" както някои са изразили, та това е също живо същество и има право да оцелява както всички нас Хората.

Последна редакция: сб, 27 мар 2010, 22:03 от dunavska baba

# 149
Ужас, разплака ме снимката...

Нямам сили да я видя ....  smile3518

Общи условия

Активация на акаунт