КОЗУНАЦИ - 2 тема

• 84 933
  • 805
  •   1
Отговори
# 645
Моите сега се пекат. Единият малко излезе от формата, че го понатиснах да влезе в пътя. Дано да станат, че направо.... все пак цял ден с това се занимавам.

# 646
Eто и моите козунаци по рецепта на  Max-mama, малко кофти снимки:
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs472.snc3/25884_111 … 927_7889991_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs472.snc3/25884_111 … 928_1634786_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs472.ash1/25884_111 … 929_6881402_n.jpg

Доволна съм, получиха се конци, на вид също не са зле. Ако остане време ще направя още два.

# 647
  • Балчик
Почти цялата продукция:

Кулич:

Пирог с ябълки:

Подробни и повече снимки тук

# 648
  • ВАРНА морето сините вълни
малеее Джема браво на теб -ударник си ти - smile3501 това за целия квартал ли е  Laughing
аз опекох две дози и ги подарих на родителите ни и забравих да ги снимам -мойта доза сега втасва за сега всичко върви добре надявам се че и при вас всичко е наред момичета

# 649
  • Балчик
малеее Джема, това за целия квартал ли е  Laughing
Не, само за мен, майка ми и сестра ми. Laughing

# 650
малеее Джема, това за целия квартал ли е  Laughing

Тъкмо коментирахме с мъжо че сигурно и ти като Дидолина си с голяма рода, но ти ни съсипа Joy Джемма, това за колко време ще го изядете?Аз направих два козунака по половин на нас и свеки и един цял за майка.Аз не ям, само мъжо и детето у нас...Правеха ми се още , но няма кой да ги яде. Laughing

# 651
  • Gabrowo->Sofia
Тази година и за се пробвах с месене на козунаци. Вербувах си приятелка за компания и понеже съм си сладокус удвоих двойно захарта, та втасването беше цяла вечност, но си струваше чакането. А толкова топло не ми е било от миналя август

# 652
  • Балчик
малеее Джема, това за целия квартал ли е  Laughing

Тъкмо коментирахме с мъжо че сигурно и ти като Дидолина си с голяма рода, но ти ни съсипа Joy Джемма, това за колко време ще го изядете?Аз направих два козунака по половин на нас и свеки и един цял за майка.Аз не ям, само мъжо и детето у нас...Правеха ми се още , но няма кой да ги яде. Laughing

Е, ще раздаваме на познати, на колежките ще занеса. То и аз се чудя с репетициите като правят някои всеки ден до Великден кой им яде опитите. Ние до Великден почти не ядем козунаци, наваксваме на празника. Laughing
Великден е 3 дена, половин козунак докъде ще ви стигне? Че то само на закуск аняма да стигне за децата и мъжо. Simple Smile

# 653
  • Варна
Привет и от мен! Не съм писала в темата, но се възползвах от всички съвети и тънкости, за което благодаря на всички момичета!
Малко ми е неудобно че ще показвам точно след Джемма, но сега сколасах със всичко Rolling Eyes
Ето и моите днешни козунаци - две дози с по 1 кг брашно

Весело посрещане на празника на всички!

# 654
  • Балчик
Малко ми е неудобно че ще показвам точно след Джемма,

Crossing Arms Това пък защо?
Чудесни козунаци си направила, браво. Peace

# 655
Здравейте и от мен, момичета. 2 опита направих с козунаците и нещо не се получава. Първият  след омесването тестото беше като каша. Въпреки всичко го опекох и се надигна, стана нещо, но беше доста ронлив. А вторият ...... не знам....., за мен тестотото беше добре, но после изобщто не се надигна. Явно бъркам някаде, и не мога да разбера къде. Тъй като тук няма жива мая, а ползвам само суха бихте ли ми казали 1 кубче мая на колко супени лъжици суха мая отговаря ???? Може да е от брашното, може да е от маята  newsm78. Сега ще ходя да купувам друга мая и друго брашно. А иначе, когато правя питка или хляб в машината няма никакъв проблем с тях.  Продължавам с опитите днес.  Като гледам какви красоти сте заформили, а моите все в кофата отивам ми иде да се  #2gunfire Надявам се някой да ми отговори  baby_neutral. Предварително благодаря.

# 656
  • ГОре на черешата...
Gjia, в машина ли месиш? Ако е така просто наблюдавай тестото - трябва да стане на хубава, стегната топка - първият път явно е трябвало да добавиш още брашно.
Лично аз ползвам само суха мая - предимно на д-р Йоткер - мисля, че е 7 гр пакетчето - ползвам я за тесто, замесено от брашно в границите на 500 - 1000 гр и винаги се получава Peace.

Джема, страхотна Великденска работилница е била днес у вас, браво, майсторка си  bouquet!

Дидорани, Диди , и вие сте се справили чудесно  bouquet!

# 657
Страхотни неща сте сътворили   bouquet
Ето и моите козуначето по рецептата на max-mama

Много съм доволна от резултата, като се има в предвид че тази година не правих предварително опити Grinning
Весело посрещане на празника утре!

# 658
  • София
Gjia, супени не знам,но  42 гр жива са 11 гр суха или 3,5 ч.л. Ако искаш,пробвай козунака на Венета,той е със суха,без предварително активиране, аз месих в машината и втасвах във фурната-стана много бързо, а и трите пъти като го правих,не съм добавяла нищо-продуктите дойдоха много точно.

# 659
  • София
Здравейте и от мен, момичета. 2 опита направих с козунаците и нещо не се получава. Първият  след омесването тестото беше като каша. Въпреки всичко го опекох и се надигна, стана нещо, но беше доста ронлив. А вторият ...... не знам....., за мен тестотото беше добре, но после изобщто не се надигна. Явно бъркам някаде, и не мога да разбера къде. Тъй като тук няма жива мая, а ползвам само суха бихте ли ми казали 1 кубче мая на колко супени лъжици суха мая отговаря ???? Може да е от брашното, може да е от маята  newsm78. Сега ще ходя да купувам друга мая и друго брашно. А иначе, когато правя питка или хляб в машината няма никакъв проблем с тях.  Продължавам с опитите днес.  Като гледам какви красоти сте заформили, а моите все в кофата отивам ми иде да се  #2gunfire Надявам се някой да ми отговори  baby_neutral. Предварително благодаря.

Едно кубче жива мая (42 гр) се равнява приблизително на 14 гр. суха мая. Една чаена лъжица суха мая е малко над 3 грама, така че едно кубче жива мая се равнява приблизително между 3.5 и 4 чаени лъжици суха мая. За френската мая се твърди, че направо се равнява на едно кубче жива мая (пакетчето е 11 гр).

Не вярвам да е от сухата мая. Въпреки споровете, които се водят тук, аз продължавам да твърдя, че каквато и да е мая трябва предварително да се активира. Активирането не е рутинна процедура, а подсилване и подхранване на самата мая.

Ако работите с машина пробвайте да направите козунака по технологията, която аз съм описал в блога ми (ще го намерите в подписа ми). Работете само с програмата за месене и втасване. После като мине първото втасване (няма определено време, просто гледате тестото да удвои обема си), оформете козунака, сложете го в тавата за печене и го пуснете да втаса втори път но във фурната (пак така без да засичате време, а ще следите да удвои обема си).

Общи условия

Активация на акаунт