КОЗУНАЦИ - 2 тема

• 84 913
  • 805
  •   1
Отговори
# 660
Благодаря Би момичета  за скорострелния отговор. Да, меся в машината, но пека във фурната. Моята машина е с вертикален контейнер и не е подходяща за печене там. Печката е газова и не знам дали ще стане да втасва там, но не мисля , че това ще е проблем. Днес  е топло тук, пък като се стигне до там ще пусна и топлото  в къщи ако се налага. Сухата мая е в едни бурканчета тук, ще купя и от на доктор Йоткер. Определено не се отказвам. Свекърва ми и майка ми ме обявиха за луда да се занимавам с месене 3 дена. Ама на мен ми е кеф, още повече   се стимулирам като ви гледам произведенията. Много сте кадърни , момичета smile3501. Благодаря Ви, че ви има. Отивам до магазина, после ще дам отчет какви пак ги сътворих.

# 661
Привет, момичета и момчета!!!
От няколко дни надничам тайно тук. Blush
Ето, че днес ще пиша, и то за да благодаря за страхотните рецепти! Hug
Днес правих козунаци по рецептата на Пина
http://media.snimka.bg/5906/018067634.jpg
http://media.snimka.bg/5906/018068033.jpg
и  Макс-мама
http://media.snimka.bg/5906/018068061.jpg
http://media.snimka.bg/5906/018068073.jpg
Страхотни са и двата  bouquet
Няма да крия, че този на Макс-мама на мен ми допадна повече! Blush

# 662
Ето ги и мойте козуначета

# 663
  • София
Така е точих зъби и накрая нъцки  ooooh! Тестото ама грам не втаса,чудя се де е причината.Най лошото е че ми е и голяма дозата,замеси си се добре,тестото е еластично,но не втасва.Едната част е в машината дори и там не се е надигнало  ooooh! Усещам как ще си меся цяла нощ доде не докарам някакъв козунак.

# 664
Хайде и аз да се похваля с козунаци. Този път и моите станаха, изпекоха се добре и са вкусни.

# 665
  • Pierrefonds, CA
Страхотен козунак направих по рецептата на Venetta ! Venetta, Благодаря много за рецептата !  bouquet
Сега втора доза правя Grinning Grinning  Flutter

Весело празнуване на вси4ки ! Two Hearts

# 666
  • Торонто
Здравейте,
какво се правеше като забравиш да намажеш преди печене?
Сега са във фурната ненамазани.
Знам, че беше обяснено, върнах до 36стр. и като не видях нищо, реших пак да питам.

# 667
Ето и моите творения http://www.facebook.com/photo.php?pid=3834584&l=0a812dca11&id=602872371, надявам се снимките да се отварят.  Hug

# 668
  • София
Здравейте,
какво се правеше като забравиш да намажеш преди печене?
Сега са във фурната ненамазани.
Знам, че беше обяснено, върнах до 36стр. и като не видях нищо, реших пак да питам.

Непосредствено преди края на печенето ги вадиш намазваш, ръсиш и печеш. Аз по принцип никога те ги мажа след окончателното втасване.

# 669
  • Торонто
дядо хаджия, Благодаря   bouquet

мистерия, точно такива искам.
По коя рецепта ги прави?

# 670
  • Czech Republic
Ах, колко уханна е тази тема - прекрасни козунаци и козуначени изделия дами и господа(или по-точно господине)! Hug

Ние тази година ще сме без козунак - едно, че домочадието така реши - кифли и прочие са им по-вкусни, а и козунак правя доста често и второ имам работен уийкенд и просто не смогвам с всичко и трето тук се раздават сладки неща на мъжете и момчетата, кото ходят по къщите та така е по-удобно...

Та ето моите козуначени произведения:

кифлички с мармалад:

jidáše ( тестото е едно и също, но формата като охлювче е типична за Великден):

И пиленца:

Меденките ги показах в другата тема:)

Яйцата ще шаря едва в неделя вечер след работа - тук се празнува и раздава в понеделник!

Приятно изкарване на празника на всички!  bouquet

# 671
Браво на всички за търпението, упоритостта, постоянството и желанието да замесят дъхави домашни козунаци Hug

Аз тази година замесих само една доза тесто и опекох 3 козунака, защото от много репетиции направо останах без ръце..Все още не съм опитала резултата, за да кажа как е на вкус, но пък рецептата е изпитана (Джемма   bouquet ) . Готовите козунаци завих с фолио, веднага като изстинаха. Ето снимков материал от мен.. Още снимки тук

Последна редакция: сб, 03 апр 2010, 23:43 от Narina

# 672
Така е точих зъби и накрая нъцки  ooooh! Тестото ама грам не втаса,чудя се де е причината.Най лошото е че ми е и голяма дозата,замеси си се добре,тестото е еластично,но не втасва.Едната част е в машината дори и там не се е надигнало  ooooh! Усещам как ще си меся цяла нощ доде не докарам някакъв козунак.

Поне още час имам да пека, та няма да си сама.
Козуначето на Пина, което винаги ми е ставало прекрасно, днес нещо поопропастих. После четири направих по друга рецепта, ама един и половина домочадието излапа.
Та сега ровнах за нещо ново и сега меся пак докато чакам месото да се пече, та след него да метна  във фурната последния козунак.
Леко месене и хубав ден утре !

# 673
Христос Воскресе!
Ходих до църквата, взех огънчето 

Нарина страхотно изглеждат кузунаци  Peace
 Аз как не се досетих да ги увивам във фолио  newsm78  . Ей сега ще ги увия.

Сън не ме хваща , да забъркам един кузунак ли  newsm78  hahaha

# 674
  • София
Во истина Воскресе аз видях де е проблема и сега ме е още повече яд  #Cussing out Купих брашно в червена опаковка специално за козунаци да да ама не.Замесих малък козунак с обикновеното си брашнои си се надига пушината му и става супер.По лошото е,че нямам брашно повече и утре(по точно днес) ще трябва да меся още  Cry

Общи условия

Активация на акаунт