КОЗУНАЦИ - 2 тема

• 87 115
  • 805
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Джемма, изглежда разкошен,  newsm10   bouquet 
И на мен ми харесвт много Heart EyesАз също не съм яла панетоне Embarassed
Венета,весели празници! Grinning

# 361
  • забравих си мисълта...
Ами, че не е като купения- структурата му е сбита, трябва да е въздушна, мека , пухкава. А той е малко като хляб. Rolling Eyes
... да но ако е вкусен, не е толкова проблем мисля, а твоя изглежда наистина превъзходен   bouquet.

Кафе със сметана, разкошен козунак   bouquet. Весели празници и на теб!  Grinning

# 362
  • София
Венета, докато не си тръгнала  Laughing да ти кажа, че ще правя по твоята рецепта за бриош охлювчета, но се чудя с каква плънка да бъдат Thinking мислех с орехова, какво ще кажеш?
Дядо Хаджия, копнах си и твоите съвети  newsm26

# 363
  • Разград
max-mama ,да те попитам ,може ли козунакът по твойта рецепта да се направи без машина за хляб...защото нямам все още такава... newsm78 ?

Може,действай смело. Hug
max-mama тогава става ли отначало да се разбият продуктите с миксер? И в какъв ред ?

Недей с миксер,действай с тел или вилица.То може и с мискер,но без да прекаляваш,например с яйцата(става въпрос за първоначалното разбиване на яйцата).За събиране на тестото може с миксер,с бъркалките за тесто,Венета така прави тестото за козунака.Аз нямам такъв и не съм пробвала.

# 364
дядо хаджия , много добре си синтезирал нещата! Всички правила са важни(особено първото) и верни. Само за сладостта искам да кажа - може да е хем сладък, хем на конци благодарение на течните подсладители. Дано не бъркам Simple Smile

# 365
  • забравих си мисълта...
Венета, докато не си тръгнала  Laughing да ти кажа, че ще правя по твоята рецепта за бриош охлювчета, но се чудя с каква плънка да бъдат Thinking мислех с орехова, какво ще кажеш?

Krikri, аз съм ги правила с орехова плънка и се получиха много вкусни  Naughty. Така че както казва маx мама действай смело.   bouquet

Последна редакция: чт, 01 апр 2010, 13:51 от Venetta

# 366
Ето готово....,оставих го да втасва....,стискайте палци да видим какво ще стане този път.... Praynig

# 367
  • София
И аз правих панетоне и стана хубаво на вид и вкус,но няма конци..
  А сега разчоплих едно купено итал.панетоне и виждам,че и то няма конци и е доста сбито...май са внесли стари или нещо е променено...защото помня че съм хапвала в Италия и бяха на конци и влажнички от вътре.
  Някой питаше за виното към козунака,ами може червено,бяло или шампанско. И слагайте повече течност за да са меки и пухкави.ИНАЧЕ СТАВАТ БЪРЗО СУХИ Simple Smile
   Джема,панетонето е прекрасно!!! Peace
  Да ви кажа,че последния път бих отделно,жълтъци и белтъци на пяна и може би затова панетонето е като памук,но без конци. За козунака,май няма да правя разбиване на пяна....

# 368
  • Балчик
Джемма, пак си е хубаво панеттонето! Аз щях да правя гълъб със закваска, но се отказах, защото след дъъълго ровене в италианския кукараунд подразбрах, че сполучливите закваски са на около месец, а и не се получават на всички момичета. Като отмине Великден, ще се захвана да се пробвам със закваската, ако искаш да действаме заедно  Hug
Нямам идея дали ще ми стане и гълъба, макар и с мая - такова чудо като 17 часа правене на козунак не съм пробвала още.

На коломбата и аз и имам мерак, но не със закваска. Вече няма да правя нищо със закваска, писна ми. Laughing

# 369
Здравейте!
Да се отчета със снощните си "творби"  Crazy По рецепта на мах мама и отново с издънка от моя страна
това се пече във хлебопекарната

а това се пече на конвекция в МВ фурна

И при двата поради късния час и моята разсеяност се сетих прекалено късно да поръся със мак и захар  Rolling Eyes Но не се отказвам лесно и продължавам с опитите  Wink

# 370
  • София
Moмичета,козунакът на Венета в хлебопекарна някой месил ли го е?
Дес, аз го месих вчера-на програма за френски хляб,но го втасах във фурната-перфектен  newsm10, слагай смело

# 371
Момичета, страхотни неща сте показали, браво!
Аз днес гледах Гала и панетонето ми се видя доста трудоемко, но пък се амбицирах да го пробвам.  Mr. Green Готвачката Елица показа как си е пригодила една голяма тенекия от маслини и в нея пече панетонето.
Да кажа и за маята- може да я нагреете с ел. възглавничка за по- бързо шупване. Така съм втасвала питки, става доста бързо.  Peace
Успех на всички с козунакоправенето! Аз в събота ще ставам в ранни зори, че четири козунака ме чакат и боядисване на яйца.  Laughing

# 372
  • София
Ох, аз имам вече два готови и още два, които са на второ втасване и сле половин час, живот и здраве, ще се пекат. Готовите на авъншен вид са супер, въпреки че малко ги препекох от страх да не останат сурови... Аз май все така правя Embarassed Не знам само вътре как са, не мога да ги чупя, защото ще пътуват по направление. Дано да са ОК, че инак ще падне излагация пред родата Joy

# 373
Здравейте момичета. Имам един въпрос към Джема и Стихийно Бедствие, но и други които могат да ми помогнат.
Значи тази сутрин гледах руски канал и там показваха как се прави кулич. Ето и рецепта:
400гр. брашно
2 чаши мляко
10гр мая
3 яйца
150 гр. масло
150 гр. захар
шафран
стафиди

Въпроса ми, колко голями трябва да са чаши според вас  newsm78 Ако 240 , не ли много 2 чаши на 400 гр брашно?
И мая, дали от наща мая пак 10 гр да сложа?
А шафран как на Бг?

# 374
  • Балчик
Здравейте момичета. Имам един въпрос към Джема и Стихийно Бедствие, но и други които могат да ми помогнат.
Значи тази сутрин гледах руски канал и там показваха как се прави кулич. Ето и рецепта:
400гр. брашно
2 чаши мляко
10гр мая
3 яйца
150 гр. масло
150 гр. захар
шафран
стафиди

Въпроса ми, колко голями трябва да са чаши според вас  newsm78 Ако 240 , не ли много 2 чаши на 400 гр брашно?
И мая, дали от наща мая пак 10 гр да сложа?
А шафран как на Бг?

Шафранът пак си е шафран- той дава хубав аромат и жълт цвят на кулича. 2 чаши мляко ми се виждат много, наистина. Какво беше тестото- то течно или какво? Защото има и по-рядко тесто за разливане във форми, но то пак не е толкова рядко като боза, каквото мисля, че ще стане с 2 чаши мляко на 400 гр брашно. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт