ПЛЕВЕН - 133

• 38 802
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Честита рожденичка,Марго! Да ти е жива и здрава!!!

Див, съжалявам за хамстерчето. Sad Моето пък дезертира и обикаля волно из кухнята, но така и не излиза иззад мебелите, за да го приберем  Sad

Цитонамазка, мисля, че се прави веднъж годишно поне. Не знам повече полага ли се по ЗК. Другата седмица и аз ще ходя на гинеколког и ще питам.

Последна редакция: пт, 09 апр 2010, 11:03 от Мама_НушИ

# 616
margoto66, честит рожден ден на детенцето ти!!! Да е здрава и щастлива! Heart Eyes

Аз съм толкова невярваща в услугите на Здравната каса, че си плащам за повечето от нещата да не се ядосвам. За гинеколог най-вече. Иначе личната ни лекарка е супер, винаги идва у нас да види децата, ако се налага, вдига си телефона по всяко време и никога не ми е взела и 1 лев за каквото и да е (предлагала съм й). За цитонамазка - моята колежка скоро си прави през касата, никакъв проблем не са й правили. Нямат право да отказват, аз бих им спретнала оплакване, ако съм искала и ми откажат  Peace Аз миналата година ходих 2 пъти на цитонамазка, платено, не ми се ходи при случаен лекар. Плащах по около 25 лева, не повече.

Аз ако имам избор, винаги бих избрала частна болница за раждане. Първия път родих в такава и се отнасяха с мен като с принцеса. Втория път родих тук във Втора База, заради моя лекар, е разреваха ме около 5 пъти, отказаха да ми хранят детето, а аз нямах капка кърма първите 3 дена наистина. Никога не бих повторила, ако зависи от мен. Качвах се от втория ден на секциото на горния етаж да се моля да ми дадат шишенце мляко за бебето, че умира от глад, а ми отговаряха, че не му се полага  Shocked Е, не това е начина за насърчаване на кърменето. После съм я кърмила 1 година, ама трябва ли да я оставят гладна 3 дена преди това. Леле, като се сетя и откачам.

Последна редакция: пт, 09 апр 2010, 11:07 от Tess

# 617
Тес, аз винаги ходя при една и съща лекарка/ гинеколожка/ и си съобразявам направлението според нейните часове. Когато си изчерпам възможностите за направление, тогава си плащам. Иначе ме е яд и мен като Джина да си плащам за нещо, за което вече съм си платила с осигуровките.
Тес, това наистина е ужасяващо, което разказваш. Лошото е , че все повече хора се оплакват от там. В Ависа много държат на кърменето, особено д-р Марчева. Още преди да изкъпят Миро вече ми го бяха сложили на гърдата, за да я стимулират и въпреки това, на всеки 3 часа ми носеха по едно шише с АМ за всеки слуай.

Последна редакция: пт, 09 апр 2010, 11:24 от Мама_НушИ

# 618
И аз като Тес, предпочитам да си плащам, за да съм сигурна какво качество получавам.
Да, плащаме здравни осигуровки, но цената, която плащаме и услугите, които искаме....са леко несъвместими. Едва ли има държава в ЕС с по-ниска цена на осигуровките.
Предпочитам парите, които давам да отиват за тежки случаи и операции и за спешна помощ, отколкото за прегледи, които един работещ човек би могъл да си позволи.

От Втора клинична база нямам никакви оплаквания, супер се чувствах докато бях там, е, доколкото може да се чувства добре човек с бебе в кувиоз, ама това е друг въпрос. )

# 619

Да, плащаме здравни осигуровки, но цената, която плащаме и услугите, които искаме....са леко несъвместими. Едва ли има държава в ЕС с по-ниска цена на осигуровките.

Виж,за това съм съгласна с Мира.Друг е въпросът,че са ни ниски запратите и като цяло системата е сбъркана.Аз искам като си внасям осигуровките,да знам,че отиват персонално за мен или за някой,на когото ги преотстъпя и,ако не ми стигнат събраните пари за някакво лекуване,да си доплатя колкото е необходимо.Умирам от яд,че ни взимат парите,без да знаем за кого отиват,всъщност ,знам - за многобройните социално слаби малцинствени,които ни работят,ни плащат данъци  Close

# 620
Аууууууу, това ми е много любима тема! Бяс ме хваща като се замисля къде ни отиват парите...

# 621
Мен това също доста ме вълнува, както и всеки човек, който плаща осигуровки, но....никой, никога и нищо не казва къде отиват тези пари, за какво и т.н.
Същата работа както и с вноските за пенсионно осигуряване. То не беше първо, второ задължително, трето пожелателно, ще измислят сигурно и четвърто и пето.

Я да се изкажат специалистите, защото ми е спешно.
Трансметил мускулно или венозно се поставя? Казаха ми, че може първо мускулно, после пък венозно, в нета чета, че и двете се използват. Кое е по-добрият вариант?

# 622
Мира,Трансметил може и мускулно,и венозно да се прави.По-бързо действа венозния,като се разтвори в банка с Глюкоза.Има и таблети Трансметил за през устата.А как са ти го изписали,нали лекар ти го е назначил,той как ти каза да го приемеш

# 623
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, БЕЛОСЛАВА!  bouquet
Да растеш здравичка, щастлива, да радваш мама, татко и Михаела!
Много щастие и радост ти пожелава Велина!
Весел празник!

Марго, честит празник и на вас! Hug

Атракци, Grinning ''бабички'' е обръщението към комшийките, да не разбере някой погрешно детето. Grinning

# 624
Мира,Трансметил може и мускулно,и венозно да се прави.По-бързо действа венозния,като се разтвори в банка с Глюкоза.Има и таблети Трансметил за през устата.А как са ти го изписали,нали лекар ти го е назначил,той как ти каза да го приемеш

За майка ми е, първо на ампули 10дни курс и после перорално. Но понеже единият път каза мускулно, после пък венозно и за това исках да питам.
Ще е мускулно, защото мога и аз да и ги слагам, иначе трябва да търсим някоя сестра, която да идва да и ги поставя.

И сега още един въпрос, ако някой познава такъв човек, или може да препоръча ще съм благодарна. Трябва ни човек (бригада) за ремонт на покрива, на лято естествено.

# 625

..........която плащаме и услугите, които искаме....са леко несъвместими.

Несъвместими са, но при мен в обратна посока. Осигурявам се на висок доход, а това което ми е поела касата е капка в морето, от това което аз съм й дала. Съжалявам ама си е така, и ме е яд да си плащам още и още.  #Cussing out

# 626
Тина,здравеопазването е доста скъпа услуга и,ако я използваш веднъж годишно може и да ти стигнат парите,но,ако ти се налага доста често да се лекуваш,много бързо ще свършат.Смисълът на сегашната система е здравите да плащат за болните.Т.е.,ти си внасяш високите осигуровки ,а не ползваш здравна помощ,обаче на някой му се налага всеки месец да влиза в болница и,ако се осигурява на минимална заплата,много бързо ще изчерпи сумата му,тогава взимат от такива като тебе.Е,сега можеш,ако искаш да си правиш допълнително здравни застраховки и да ти се трупа някаква сума,но като така и така държавата ти взима парите,на този етап много хора нямат тази възможност.

# 627
Koгато ходих на профилактичен преглед след раждането ми казаха,че цито не ми се полага, важала тази от бременността.

# 628
  • Ловеч
Здравейте, моля да ми препоръчате добър детски педиатър. Дъщеричката ми вече 2 месеца е със хрема и не могат да я оправят в Ловеч и искам да я доведа в Плевен.

# 629
Марго честита ти рожденичка! Да ти е жива и здрава и щастлива!   bouquet

Ив ходете до детското отделение на Окръжна болница - доцент Недкова го завежда. Невероятен специалист е тя. Има и частен кабинет но другите майки ще ти дадат негови координати, понеже аз не ги зная.

Общи условия

Активация на акаунт