Пролетно-лятна финландска 21-ва тема

• 38 636
  • 731
  •   1
Отговори
# 135
# 136
Офертата им за лекари е от 3500 до 6000 евро-предполагам в зависимост от квалификацията като лекар.
Съпругата ми е с две специалности, друг е въпроса дали ще ги признаят там.А от това ще зависи и заплащането,но
ми се струва дори и да е най-ниското от обявените ще е нещо като за начало,пък се надявам и аз да се устроя на работа.В БГ
съм завършил две магистратури- в областта на авиацията и счетоводство-но дали ще ги признаят -не знам.
предполагам че въпросите свързани с бита ще се уредят при договарянето с работодателя.
За да си правят труда да идват до българия и от град на град да набират специалисти в медицината-на мен ми говори,че имат доста голям недостиг на такива.Иначе за какво ще си правят целия този труд?

# 137
Благодаря на Сладурска за линка за Пори!

# 138
Да, и аз знам за  заплата  в тези рамки Peace. Зависи от броя работни часове. Доколкото знам в началото  ще има нещо като учебен процес, който може и да е около от 2 год . Не се притеснявайте да поставяте свои условия , но в рамките на нормалното разбира се. Тук не е България и никой няма да ти посочи вратата ако кажеш какво искаш!  Но е добре да си изясните всичко което смятате че е важно за вас! Финците са изключително коректни хора. Ние живеем в доста малко градче и мога да ти кажа че тук дори не допускат  мисълта че можеш да ги излъжеш! Когато дойдох имам много резерви, но сега съм щастлива че живея тук!  Peace

# 139
Mamasewi-това което ми казваш ми звучи повече като приказка отколкото като истина.
Божеее - толкова ли сме зле в България?!
От всичко казано дотук си мисля,че няма много какво да го умуваме със съпругата ми.
Най-вероятно ще си стягаме багажите ако "не ни мине котка път".
Язък само за бъхтането в БГ,ама какво да се прави - невероятна страна и ужасно калпава държава.

# 140
Живота ви във Финландия може да има само един проблем : А той е, че всичко е толкова подредено и така добре организирано, че в един момент ти става скучно. Ако в БГ се събуждаш и не знаеш какво ще ти се случи, то тук във Финландия се събуждаш и знаеш точно какво ще ти се случи минута по минута.  Joy

# 141
Айде,айде,не ги хвалете толкова финландците...да не взема да почна да разправям за пияниците тук и другите не толко хубави неща. Crossing Arms
Освен това тия цифри,посочени като заплата  Joy няма да ги стигнете скоро..Помнете:започвате от най..ниската /след данъка разбира се..
Ооох,мислете,питайте за всичко...работодателите си,не нас.Предварително трябва да сте наясно.Успех.... Peace

# 142
Айде,айде,не ги хвалете толкова финландците...да не взема да почна да разправям за пияниците тук и другите не толко хубави неща. Crossing Arms
Освен това тия цифри,посочени като заплата  Joy няма да ги стигнете скоро..Помнете:започвате от най..ниската /след данъка разбира се..
Ооох,мислете,питайте за всичко...работодателите си,не нас.Предварително трябва да сте наясно.Успех.... Peace

Peace

# 143
Добро да ви е утрото и прекрасен да е денят ви   bouquet

# 144
Мерсиии.Слънце е грейнало след вчерашния дъжд...
Сега се чудя накъде да хванем,няма да седим в това хубаво време у дома...
Както и да е ,приятен ден на всички..

# 145
Здравейте  Hug

Дънди, мерси за кафето, тъкмо установих сутринта, че сме останали без кафе.  Hug

При нас също имаше слънце, дори и вчера беше слънчево цял ден, ама сега гледам, че нещо се заоблачи.

Пожелавам ви приятен ден   bouquet

# 146
Разбира се, че монетата има две страни.Не съм и очаквал всичко да е само идеално.За мен по важното е като цяло кое е
в повече-доброто или лошото.Колкото до скуката от това,че всичко е подредено-преживява се.
Както са казали китайците да не ти се случва да живееш в интересни времена.А в БГ от 20год е мноооооооооого интересно.Така,че малко скука ще ми дойде добре.
Но трябва да се опита.....все пак!!!

# 147
Джони, много си прав Simple Smile Човек преценява къде му е най-добре според това, което е важно за него. Пък и след толкова интересности в България, малко спокойствие се отразява добре на човек Wink

# 148
Здравейте момичета,

Ето ви кафенце. От утре някой друг ще го севрира, че съм на училище и сутрин няма да съм на линия.

Каква изненада днес - ставам и вали сняг  Shocked Как е при вас?
Гледам, че вече спря, но преди 20 минути валя на парцали.

Пожелавам ви приятен ден   bouquet

# 149
Добро утро снежинчета  Hug

Мимотка мерси мило за закуската и кафенцето  Hug Не се грижи - утре мислено ще сме с теб и ще стискаме палци.  HugДа накараш любимия да ти плисне вода на излизане от вкъщи  Wink
При нас на острова цяла нощ валя дъжд, но не можа да го обърне на сняг. Сега слънце грее и е топло.  bouquet 11 градуса е  Party

Хубав неделен ден от мен   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт