Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 64-та тема

  • 105 437
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 3
Привет момичета!! Просто не смогвам да разглеждам и да се нагледам на всичко.
Venetta страшна си!!! Явно пак ще правим козунаци в къщи   chef Такава красота е твоя!!

vesi_nn страхотно крокодилче - може ли малко повече обяснение как се прави??

Благодаря

# 61
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 717
                   

# 62
  • Ispania
  • Мнения: 4 527
Леля Ог,с какво правиш окрасата на мьфините?

Мери,аз искам рецептата за пилешкото по китайски Mr. Green

# 63
  • На точното място
  • Мнения: 298
Здравейте на всички кулинарни феи! Тайно воаьорствам в темата ви Whistling и си знам, че не трябва да я разглеждам на гладно, ама не се стърпях.
Леля Ог , моля дай рецептата за мъфините и цветните сладки. Моя малкия много обича тези готовите кексчета и съм решила да се пробвам вече да му направя.  А цветните сладки ......ги искам за мен!

# 64
  • Ispania
  • Мнения: 4 527
Венета,кажи ми моля те правила ли си твоя козунак сьс суха мая и колко грама трябва да е тя? Thinking

# 65
  • Мнения: 912
Лелееееее Леля Ог ,.....свалям ти шапка .
Направо ми се прииска да стигна до сладките,да не говорим до питката..добре ,че ме спря екрана....Като ти гледам красотите как да не си ми вдъхновител ,да се пробвам и аз..... Peace/после как ще свалям незнам/ hahaha Joy
Вал ....браво  Hug...,всеки път ме изумяваш с твоите вкусотии Hug.Кога успявате да ги изядете всичките ,ако не можете сами нали знаеш.... Wink.Искам от мъфините с шоколад... eat.
За пилето по китайски....
Месото се нарязва на кубчета или ивици ,както предпочиташ.Слага се в марината -соев сос ,мед,ром/аз слагах на око ,но трябва да са еднакви пропорции/ ,пример 1к.ч. соев сос,1к.ч.мед,1к.ч.ром....всичко това зависи все пак от количеството месо/това е долу горе за 700-800гр месо/.Престоява най малко половин час в хладилник.Нарязват се зеленчуци...пиперки,морков,лук,чесън на ивици или по големи парчета.Аз сложех и черна гъба от тази сухата ,която във вода после набъбва и соеви кълнове.Значи първо слагам месото да се запържи в няколко капки олио,като предварително тиганът/дълбок,ако имаш уок тиган ,най-добре в него/... е много загрят без нищо в него.Слагам месото с непрекъснато бъркане се пържи около 2мин.,добавят се зеленчуците.Бърка се непрекъснатооколо 2мин още ,след което аз добавих 2-3с.л. сладко кисел сос и парчета ананас.И бъркам още около 1-2мин и е готово ... Peace


Друг вариант....пилешкото месо на хапки ,които се слагат пак в марината ...
1ч.л.нишесте,1ч.л.ром,1 белтък ...това е за около 500гр месо може и малко певече.Слага се в хладилник пак за около 30мин/колкото повече стои в хладилника с тази марината по добре,отнася се същото и за горната рецепта/.Загрява се тиган /много чак да пуши/,слагат се няколко капки олио...слага се месото , с непрекъснато бъркане около 2мин.Маха се от този тиган,защото побелява от белтъка/ползваш този като си го измиеш или друг за по удобно Wink/.Пак загряваш хубаво тигана ,слагаш капки олио,месото ,добавяш сос от/-соев сос,черен пипер,вегета,1с.л. захар,1с.л.оцет/...пържиш така около 1-2мин и е готово.

Да ти е вкусно  Hug Peace

# 66
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Венета,кажи ми моля те правила ли си твоя козунак със суха мая и колко грама трябва да е тя? Thinking

Val, аз ползвам само суха мая и към тези 500 гр брашно съм прибавила един пакет от 7 гр + една непълна мерителна лъжичка от 2,5 мл мая, както съм показала на снимката.

# 67
  • Ispania
  • Мнения: 4 527
Венета,мерси Hug,кьде сьм гледала докато 4етях рецептата Embarassed Laughing
 Hug Hug Hug

Мери, Hug Hug Hugмерси много за рецептите,мьфините ве4е ги няма Shocked,детето и племенницата ми ги изядоха веднага #Crazy.Следващият пьт ще ги крия ,4е ще им стане нещо от толкова сладко ooooh!
А  за теб винаги има Wink

# 68
  • Варна
  • Мнения: 522
Estell, този домашен любимец ,ми е и голям помощник.
Винаги ме наблюдава когато готвя.
Ако има брашно на масата винаги му удря по една лапа. Mr. Green
Да се изкажа и аз за месенето.
От както прочетох от Venetta , с благодарности  bouquet, че меси с бъркалките на миксера и за мене месенето стана удоволствие Laughing
Дано само не ми се скапи миксера.
Тестото става много еластично и хубаво. Иначе и аз нямам търпение да го блъскам , удрям и така на татък. ooooh!
Е ,не мога да се направя , че не забелязвам шарените и красиви вкусотийки на Леля Ог
Записвам си рецептите за китайското пиле. Heart Eyes

# 69
  • Мнения: 11 743
Пилешки късчета, пържени с доматено пюре и маслини - колкото да се запиша в новата тема  Simple Smile



Благодаря за комплиментите за чийзкейка, вкусен е, колкото е красив!  Laughing

# 70
  • Мнения: 310
У нас пък го ударих на мързел и бяхме на яйца на очи, картофени лодки и тук там някоя краставица и домат. Обаче за сметка на това пък така ме заразихте с тези козунаци че и аз направих една репетиция.

Яйца на очи+доматки        и  остатъка от плънката  на картофените лодки беше много вкусна ммм....


картофените лодки           иии                 разрез  Mr. Green


козунака

# 71
  • София-Младост
  • Мнения: 24 060
АЛА БАЛА може ли рецептата за сърмите със лапад   bouquet Мойте много не харесват с лозови листа, тези може да им допаднат
Нямам конкретна рецепта, направих си плънка като за обикновенни сърми-задушавам лук и настърган морков, прибавям каймата докато стане на трохи-мачкам с вилица, ориз, подправки и зеленийки...след това завивам в листата от лапад. Те трябва да са по-големи или просто слагаш две листа едно до друго, навиваш и във фурната, докато стане ориза. Листата не ги бланширам, направо сурови,  само отстраняваш дръжката, за да можеш да ги навиеш.  Simple Smile

# 72
  • София
  • Мнения: 1 231
Здравейте на всички.
Пепика благодаря за темичката.  Hug
На всички именици които празнуваха да им е живо и здраво името.   bouquet
А на всички кулинари много хубави неща да продължавате да творите  Peace

# 73
  • На небето
  • Мнения: 5 530
По повод месенето, и аз винаги ползвам бъркалките на миксера, става по бързо и чисто /мразя да се цапам/.

# 74
  • Мнения: 912
За месенето-винаги меся на ръка,защото си мисля ,че моя миксер/вече/ няма да издържи на тестото.Май ще трябва да го сменя с нов  ThinkingНе пречи сега да го пробвам с козунака който ще правя... Wink

Общи условия

Активация на акаунт