Детегледачките

• 10 837
  • 227
  •   1
Отговори
# 150
  • София
мда,в момента съм точно от тия майки за които говориш.В къщи съм и нищо не правя а синът ми е на ясла

Това и аз не мога да го разбера... Яслата далеч не е най-доброто място за отглеждане на деца и го приемам, само когато е супер наложително.

Но пък мнението на Xfinity  ми е твърде крайно.

Няма лошо някой да помага отвреме навреме. И майката има нужда от почивка, но да седиш по цял ден и да бездействаш, а детето под 2 години да е на ясла - това не го разбирам.

# 151

Няма лошо някой да помага отвреме навреме. И майката има нужда от почивка, но да седиш по цял ден и да бездействаш, а детето под 2 години да е на ясла - това не го разбирам.

Какво не разбираш?!
Детето има нужда от "социализация"!
И понеже майката мисли предимно и само за детето си,как да го лиши от така ценното общуване ?!
Нали е най-скъпото нещо на света за нея?
Да не е луда да го затвори в къщи и да го гледа,дала му е "шанс " да общува с други бебета...    Joy   

Пп:Това и аз не го разбирам.Ако беше принудена,ясно.Ама да го хвърлиш там на разни лелки...а ти да се чудиш как да си уплътниш деня...

# 152
И за мен яслата е краен вариант, но има много жени, убедени, че там детето ще се възпита на режим, ще се "социализира" и др. такива. В смисъл те си го вярват искрено, колкото и да е странно за нас.  Peace

За себе си - съжалявам, че пуснах сина ми на 3 години на градина, рано му беше. Дъщеря ми я пуснах на 4 и ходи с голямо желание. За мен детегледачките, срещу които явно е насочена темата, са си супер вариант за гледане на малко дете.

# 153
Ама естествено, че са супер вариант. Моята научи Станислав на латинската и Бг азбука от скука.... Laughing
Сериозно говоря. А той тогава е бил дори по-малък, щото на 3 г. и половина тръгна градина. Доверие извън мене и мъжа ми имам само на нея и на свекървата. И досега я викам за спешни случаи.

# 154
Сина ми тръгна на ясла на 2 години, аз не работех. В смисъл, тепърва си търсех работа и не се знаеше ще работя ли изобщо, и 'пишех дипломна работа'  Outta Joint Mr. Green
Не виждам разлика в себе си от сега, когато дъщеря ми няма да ходи. И в двата случая съм еднаква майка.

За едно дете не виждам да е добре да е залепено за майка си 24/7. Ако няма баби, защо да не го пусне на ясла? Нали не е задължително да ходи постоянно?  Rolling Eyes Аз подрепям и двете страни.

# 155
Вие хубаво пишете с презрение за социализацията, но на който не му е опирало яйцето до задника, той не знае. Детето ми посещава ДГ от двегодишна възраст точно заради това. Иначе и аз четях тук- до 3 години само майката, бла бла бла, но дойде втората година, стрина Роксинда тръгна по психолози и логопеди и , о, изненада- препоръка за детска градина. Ха сега, на кого да вярвам- на форума, на майчината си интуиция или на дипломирани съвети.

Тъжно ми е, че за повечето хора у нас детската градина е лошо място с навъсени лели, ревящи деца и гадна храна.

# 156
Е, Рокс, виж сега, нали знаеш, че тук никой няма да си падне на д-то и да каже "не съм прав". Сигурно ше ти извадят от 9 кладенеца вода, че , видиш ли, нешо ти някъде си грещала. И после пак темата ще я обърнат към "безотговорните" майки, чиито деца ходят на градина, а те самите, видиш ли, не работели.

# 157
А, чували сме ги тея- и за майката хладилник, и за све  Mr. Green. Хората си Умрат да равняват всички по своята летвичка.

# 158
Майка хладилник? Сори, ама....може ли да обясниш повече>
Може и на ЛС, за да не спамим?
Пък ако има връзка с темата-направо тук дай.

# 159
Ами най общо, че майката била прекалено студена и с лошо отношение, и детето заради нея не развива някои умения, някои обясняват аутизма с това.

# 160
Ами най общо, че майката била прекалено студена и с лошо отношение, и детето заради нея не развива някои умения, някои обясняват аутизма с това.
Пълни дрън дрън. ooooh!
Аз пък тук мога да извадя на привържениците на ваксините инфо как тимерозалът от ваксините преди време е причинявал подобни симптоми и даже имаше съдебен процес в Щатите.

Абе с две думи-човек колкото по-малко чете в Интернет-е понякога доста по-добре.

# 161
Вие хубаво пишете с презрение за социализацията, но на който не му е опирало яйцето до задника, той не знае. Детето ми посещава ДГ от двегодишна възраст точно заради това. Иначе и аз четях тук- до 3 години само майката, бла бла бла, но дойде втората година, стрина Роксинда тръгна по психолози и логопеди и , о, изненада- препоръка за детска градина.

И с моето така по препоръка на специалист заради проблем с говора, на 2 и половина го записах на ясла. Много зле беше в първата, после го преместих в друга и там нещата потръгнаха. Още повече, че той страда и от болезнена привързаност към мен ( и до сега не го е израснал напълно ), обаче поне с децата се научи да общува сам без да се озърта постоянно за моята подкрепа. А за говора не помогна кой знае колко посещението на яслата, но за желанието му за самостоятелност и адекватно поведение сам сред деца, да.

Малоумни заключения колкото щеш, надявам се, че няма кой да им обърне внимание на сериозно.

# 162
мда,в момента съм точно от тия майки за които говориш.В къщи съм и нищо не правя а синът ми е на ясла

Това и аз не мога да го разбера... Яслата далеч не е най-доброто място за отглеждане на деца и го приемам, само когато е супер наложително.

Но пък мнението на Xfinity  ми е твърде крайно.

Луда Мара,зависи от яслата.Моят син е на частна ясла / не в Бг/.Само докато му кажа,хайде отиваме при децата и той е толкова щастлив,мога ли да му отнема това удоволствие.А за бездействието,не съм казала,че бездействам по цял ден,защото работя,но съм си оставила и не малко часове за "правене на нищо",защото имам нужда.

# 163
Вие хубаво пишете с презрение за социализацията, но на който не му е опирало яйцето до задника, той не знае. Детето ми посещава ДГ от двегодишна възраст точно заради това. Иначе и аз четях тук- до 3 години само майката, бла бла бла, но дойде втората година, стрина Роксинда тръгна по психолози и логопеди и , о, изненада- препоръка за детска градина. Ха сега, на кого да вярвам- на форума, на майчината си интуиция или на дипломирани съвети.

Тъжно ми е, че за повечето хора у нас детската градина е лошо място с навъсени лели, ревящи деца и гадна храна.

Аз лично нямах предвид единични и специфични случаи.
Аз също съм "ЗА" градина.И двамата ми сина са ходили на детска градина.
А  големият ми син е посещавал и  ясла ...около година,по необходимост.Ако имах избор,нямаше да го пусна на ясли.
Защо съм против яслите?
Първо,детето е много малко и в този период,докъм 1,5-2 годинки има нужда най-вече от майка си.Или от човека,който се грижи най-вече за него.
Второ,докъм тригодишна възраст още не им е изградена имунната система .Затова и толкова много боледуват...
Дори и на три годинки,пак има един период,около 6 месеца средно,който е необходим на детето да изгради имунитет срещу "градинските" вируси,така да се каже...и в началото боледуват по-често.
Трето,виждала съм как се грижат лелките в яслите ...може би не навсякъде /моят син си имаше любима лелка /,но е факт,че грижите не са адекватни.

# 164
Нещо не разбирам- ти си против яслата ( аз между другото не ги деля, наричам всичко градина- организирано отглеждане на деца в група за определен брой часове на ден), защото в 1, 2 или 5 такива грижите не са били адекватни?  Това е все едно да ходя боса, понеже 3 чифта обувки са излязли калпави.
Моето дете не е боледувало особено откакто ходи на градина. Да,докато беше бебе изобщо не е боледувал, но и отчитам, че до една година не е имал близки контакти с кой знае колко хора, чисто физически е много трудно да заразиш бебе кихайки или кашляйки ( ако си страничен човек говоря,в магазин или на улицата). Почне ли да общува с други хора и колкото повече са те, да ползва обществен транспорт, дори количка в магазин- толкова по голям и шансът да се раболее.  
С две думи- за детето ми има адекватни грижи в градината, то не боледува повече, отколкото ако не ходи на градина, виждам положителни промени в следствие на градината. Кой дава право да заклеймявате нещо, което дори не познавате? Говорете за вашата ясла/градина, за вашите деца,за вашите болести, за вашия живот, за вашата работа. Недейте да лепите тъпи етикети.

пп. а това за човека, който се грижи най много за детето, също не е вярно,поне не винаги. Аз си гледах детето до 2 годишна възраст, без баби. Никога не е спал другаде, нито е прекарвал повече от 12 часа сумарно за тези 2 години без някой от двамата. И въпреки всичко, от 1.3-1.4г  влезе в период, в който иска само бащаси. Без никакво значение,че по 10 часа прекарва с мен, а баща си вижда за 3-4ч в работните дни. Стигало се е дотам да не иска да пие вода, която аз съм му наляла, а да иска баща му да му я налее. Тук съм чела и за други такива случаи. И какво правим, поредната теория се разбива на пух и прах. Децата много преди 2 години започват да си изграждат 'приятелски' ако мога така го нарека кръг- на близки за тях хора, които е важно да са постоянни.

Последна редакция: пт, 02 апр 2010, 14:17 от Рокси

Общи условия

Активация на акаунт