Детегледачките

• 10 842
  • 227
  •   1
Отговори
# 15

Въпрос - що за родителски качества има човек, който поверява отглеждането на детето си на други хора, та било то и баби?
Дипломна работа ли пишеш, слънце? Ако е така-да ти го кажа в прав текст.

Жената, освен придатък на мъжа и матрица за размножаване , е и професионалист. Като такъв тя трябва да се развива, а за да се развива -някой трябва да поеме част от задълженията и по отглеждането на децата. Въпросът ти е тенденциозно и абсолютно нарочно зададен, точно с цел предизвикване на скендъл. Обаче някои можем да кълвем и без да плюем, ако разбираш за какво говоря.

Между другото-много мъже предпочитат по-глупавички, по-зависимички и по-непечелещи женички, които да стоят боси и бременни до печката у дома. Познавам такава една. Защо? Ми много от темите "не мога да се реша да го напусна" го доказват. Що не може ли? Ми.....щото няма собствени доходи и се страхува. И с основание.

Моля избралите попрището на майки да не ми се обиждат, това е моята теория и отговор на дамата-а може би господина-задал/а темата.

П.С. Ползвала съм детегледачка, да, и баба ползвам, и не се чувствам ни най-малко виновна поради това.

# 16
[[/quote]Въпрос - що за родителски качества има човек, който поверява отглеждането на детето си на други хора, та било то и баби?
[/quote]

Най-добрите родителски качества. Стига този, на когото го поверяваш да е полезен за детето, и стига поверяването да не е за продължително време. Не толерирам поверяване на невръстни деца с преспиване, или оставяне със седмици и месеци. Тук вече бих оспорила родителските качества. Но за през деня, с временни грижи, защо не? Твоя отмяна и единствено полза за възпитанието на детето.

п.с. Дали родителят работи или не, това изобщо не е от значение. Детегледачки имат и кралските особи, нищо че не работят.[/quote]

Сега, тук не обсъждам ролята на училището, ако под детегледачка разбираш някой, който да научи детето на нещо повече, отколкото ти можеш да го научиш. Въпреки, че тук в САЩ е има възможност човек да избере "домашно училище", т.е. детето да не ходи на училище, а само да се явява на изпити за завършен клас. Родителите обучават децата си - е, това вече е посвещение. Обаче да ми говори някой, че децата са всичко на този свят и после да звънне на детегледачката или на баба и дядо и да отиде на работа или на море...хм, това не мога да приема...

# 17
за мен  най- добрият вариант е - първите 3г детето да е с майката от 3 до 4 да посещава детско заведение с постоянна група деца по половин ден и от 4г - детска градина - цял ден
аз се радвам че успях да му отделя пълни 3г (който ме познава знае, че искам не искам трябваше) като през това време вярно че и една нощ не съм била без него , НО  за мен е и прекалено по 24 часа да сме плътно залепени , така че съм за детегледачки и баби но за по няколко часа , оставяла съм го и в детски центрове като естествено съм присъствала . и така не съм пропуснала нищо от неговото развитие.

# 18

Въпрос - що за родителски качества има човек, който поверява отглеждането на детето си на други хора, та било то и баби?
Дипломна работа ли пишеш, слънце? Ако е така-да ти го кажа в прав текст.

Жената, освен придатък на мъжа и матрица за размножаване , е и професионалист. Като такъв тя трябва да се развива, а за да се развива -някой трябва да поеме част от задълженията и по отглеждането на децата. Въпросът ти е тенденциозно и абсолютно нарочно зададен, точно с цел предизвикване на скендъл. Обаче някои можем да кълвем и без да плюем, ако разбираш за какво говоря.

Между другото-много мъже предпочитат по-глупавички, по-зависимички и по-непечелещи женички, които да стоят боси и бременни до печката у дома. Познавам такава една. Защо? Ми много от темите "не мога да се реша да го напусна" го доказват. Що не може ли? Ми.....щото няма собствени доходи и се страхува. И с основание.

Моля избралите попрището на майки да не ми се обиждат, това е моята теория и отговор на дамата-а може би господина-задал/а темата.

П.С. Ползвала съм детегледачка, да, и баба ползвам, и не се чувствам ни най-малко виновна поради това.

Тонът ти е агресивен. Нещо те притеснява. НЕдей да си го изкарваш на мен, обаче. Ако искаш да отговориш на въпроса, добре, ако искаш да четеш лекции на хората, стани учител. Ти изповядваш ли максимата че "децата са всичко на този свят?"

# 19
Доволна съм, че мога да изживея детството им с тях пълноценно. Майка ми ме е гледала до година и половина или малко повече, но по финансови причини е била принудена да замине да работи. Имах прекрасно детство с баба и понякога дядо (защото и той работеше далеч), но не желаех като мама да се разкъсвам. Помня колко плачехме и двете като заминаваше. После ме взе при себе си, но и беше много трудно сама с мене. Познати ме питат защо не работя, как може да не се развивам. Истината е, че откакто не работя имам повече време да се развивам.

Интересно, подобна беше ситуацията и при мен. Отгледана съм от баба и дядо, на които съм много задължена, но дали раздялата с родителите ми не оказа влияние върху решението да отглеждам сама сина си и да ценя всеки миг, прекаран с него?
Мъжът ми също е "бабин" и ме подкрепяше през цялото време на "седенето" ми вкъщи.

# 20
Той се чувства отлично с другите деца,в яслата ги учат на много неща.

Малко извън темата, но винаги ми е било интересно, на какво толкова ги учат в яслата, на което майката сама не може да научи детето си  newsm78 .

# 21
напълно съм съгласна с Delusion.
Не виждам никаква връзка с обичта към детето и детегледачките,то май излиза,че тези които дават децата си на ясла или детегледачка ги обичат по-малко  #Crazy
Аз можех да си остана в къщи,но предпочетох да работя /вярно,на половин раб,ден/ и честно казано получавам по-малко пари,отколкото ако си бях останала в къщи.При мен ходенето на работа не е от финансова гледна точка.
За мен е много важно детето,както и аз да имаме социални контакти.Той се чувства отлично с другите деца,в яслата ги учат на много неща.Аз със срещите си с други хора се разтоварвам от еднообразието,имам и време за себе си.
В края на краищата всеки си решава как да си отглежда децата,важното е да намери равновесието в себе си,аз съм го намерила по този начин.

Ти изповядваш ли максимата "децата са всичко на този свят"? Ако не, няма нужда да доказваш нищо. Питането ми е към дами, които твърдят "децата са всичко на този свят" и после като ги родят, ги захвърлят на баби и детегледачки. Двулично ми се струва някак.

Последна редакция: нд, 28 мар 2010, 22:38 от Xfinity

# 22
Сега, тук не обсъждам ролята на училището, ако под детегледачка разбираш някой, който да научи детето на нещо повече, отколкото ти можеш да го научиш. Въпреки, че тук в САЩ е има възможност човек да избере "домашно училище", т.е. детето да не ходи на училище, а само да се явява на изпити за завършен клас. Родителите обучават децата си - е, това вече е посвещение. Обаче да ми говори някой, че децата са всичко на този свят и после да звънне на детегледачката или на баба и дядо и да отиде на работа или на море...хм, това не мога да приема...

"Тук в Сащ"? Ти си в Сащ и създаваш подобни глупави теми за детегледачки? ooooh!

Училище не се почва на бебешка възраст, а възпитание и обучение- ДА.
Не съм имала проблеми с памперси и напикаване до 2 годишна възраст, със смучене на биберони или пръсти, но не съм аз заслугата за навременните мерки с бебето ми. Детето ми заговори на 2 езика, към които скоро добави и други, но пак не бях аз причината. Ако детето ми е умно и възпитано, заслугата далеч не е само моя. И слава Богу-  нито аз съм образец на добродетели, нито пък съм с неоспорим педагогичен талант.

Колкото до необходимостта от почивка на родителите, това е нещо абсолютно задължително. В нормални социални страни, такъв вид помощ и отмяна се предлага от социални центрове безплатно. Непочинал и психически изтормозен родител не може да е пълноценен и да си изпълнява  добре ролята и задълженията.

# 23
Не
Той се чувства отлично с другите деца,в яслата ги учат на много неща.

Малко извън темата, но винаги ми е било интересно, на какво толкова ги учат в яслата, на което майката сама не може да научи детето си  newsm78 .

Не съм казала,че аз не мога да го науча,но там са хора,които са специализирани.Ще ти кажа последното нещо,което правиха преди 2 седмици,една рисунка за празника на баба,украсена с ориз,червен боб и леща,еми лично аз такова нещо няма да се сетя,пък и въобще не съм по тая част,даже ми е досадно .Преди това правиха отливка на ръчичката.

# 24
смятам, че въпросът е тенденциозно зададен и цели да изкара всяка жена, тръгнала на работа преди детето й да навърши 14 години, негодна майка. чудя се какво би казала тя на семействата, в които мъжа взима заплата около 400 лв (което не е рядкост в бг) - да нямат деца може би? горният пример не се отнася конкретно за мен - аз дори нямам деца засега. просто си разсъждавам. не смятам, че хората наемащи детегледачки и ползващи ясли и алтернативите им, трябва да се оправдават пред някого.

Да, тенденциозно е зададен. Ако прочете правилно пилотният пост, питам - как може да изповядваш максимата, че децата са всичко на този свят, а същевременно да ги поверяваш на друг да ги гледа? Това за мен е двуличие. Та, ти ако не я изповядваш тази максима, няма от какво да се притесняваш. Simple Smile
принципно, може. и мерси за загрижеността  -  не се притеснявам Simple Smile

# 25

"Тук в Сащ"? Ти си в Сащ и създаваш подобни глупави теми за детегледачки? ooooh!

Не съм имала проблеми с памперси и напикаване до 2 годишна възраст, със смучене на биберони или пръсти, но не съм аз заслугата за навременните мерки с бебето ми. Детето ми заговори на 2 езика, към които скоро добави и други, но пак не бях аз причината. Ако детето ми е умно и възпитано, заслугата далеч не е само моя. И слава Богу-  нито аз съм образец на добродетели, нито пък съм с неоспорим педагогичен талант.

Колкото до необходимостта от почивка на родителите, това е нещо абсолютно задължително. В нормални социални страни, такъв вид помощ и отмяна се предлага от социални центрове безплатно. Непочинал и психически изтормозен родител не може да е пълноценен и да си изпълнява  добре ролята и задълженията.

Нямам какво да допълня,перфектно написано

# 26
Доволна съм, че мога да изживея детството им с тях пълноценно. Майка ми ме е гледала до година и половина или малко повече, но по финансови причини е била принудена да замине да работи. Имах прекрасно детство с баба и понякога дядо (защото и той работеше далеч), но не желаех като мама да се разкъсвам. Помня колко плачехме и двете като заминаваше. После ме взе при себе си, но и беше много трудно сама с мене. Познати ме питат защо не работя, как може да не се развивам. Истината е, че откакто не работя имам повече време да се развивам.

Интересно, подобна беше ситуацията и при мен. Отгледана съм от баба и дядо, на които съм много задължена, но дали раздялата с родителите ми не оказа влияние върху решението да отглеждам сама сина си и да ценя всеки миг, прекаран с него?
Мъжът ми също е "бабин" и ме подкрепяше през цялото време на "седенето" ми вкъщи.

Имаме много общо с теб.  bouquet

# 27

Не съм имала проблеми с памперси и напикаване до 2 годишна възраст, със смучене на биберони или пръсти, но не съм аз заслугата за навременните мерки с бебето ми. Детето ми заговори на 2 езика, към които скоро добави и други, но пак не бях аз причината. Ако детето ми е умно и възпитано, заслугата далеч не е само моя. И слава Богу-  нито аз съм образец на добродетели, нито пък съм с неоспорим педагогичен талант.

Колкото до необходимостта от почивка на родителите, това е нещо абсолютно задължително. В нормални социални страни, такъв вид помощ и отмяна се предлага от социални центрове безплатно. Непочинал и психически изтормозен родител не може да е пълноценен и да си изпълнява  добре ролята и задълженията.

Така е, да. Но тук говорим за различни неща с теб. Аз питам - как може да твърдиш, че децата са единственото, заради което си заслужава да живее една жена и после да ги оставиш на детегледачка да ти ги отглежда. Не смесвей нещата моля те, тук не обсъждаме майчинството като философска категория, а само едно верую, което по една или друга причина на мен, която съм била винаги работещ родител, ми звучи доста крайно. Особено изречено от устата на хора, които не го спазват в реалността, а само знаят да разтягат локуми и да размахват пръст.

# 28
смятам, че въпросът е тенденциозно зададен и цели да изкара всяка жена, тръгнала на работа преди детето й да навърши 14 години, негодна майка. чудя се какво би казала тя на семействата, в които мъжа взима заплата около 400 лв (което не е рядкост в бг) - да нямат деца може би? горният пример не се отнася конкретно за мен - аз дори нямам деца засега. просто си разсъждавам. не смятам, че хората наемащи детегледачки и ползващи ясли и алтернативите им, трябва да се оправдават пред някого.

Да, тенденциозно е зададен. Ако прочете правилно пилотният пост, питам - как може да изповядваш максимата, че децата са всичко на този свят, а същевременно да ги поверяваш на друг да ги гледа? Това за мен е двуличие. Та, ти ако не я изповядваш тази максима, няма от какво да се притесняваш. Simple Smile
принципно, може. и мерси за загрижеността  -  не се притеснявам Simple Smile

Че принципно може, може и точно за това е темата. Не го ли намираш за двулично?

# 29
Xfinity... ако децата са единственото, заради което си заслужава да живее една жена, значи тя доста го е закъсала Tired това ти го написа. не го намирам за двулично ако се грижи за децата качествено. ако просто ги хвърли на някого, нз баба или детегледачка, без да се интересува от тях - и твърди горното -  вече е двулично. но тук въпросът не опира до "или, или", нещата не са черни или бели.

Общи условия

Активация на акаунт