За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 17

• 27 685
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Браво на момичето Simple Smile

# 466
Обзалагам се, че и без крушата щяхте да се справите Crazy.
 Peace

# 467
Момичета,вчера забелязах,че малката има една бяла точка отвътре на горния венец.Дали не е някаква кистичка?Иначе венеца е подут и може и зъбки да тръгват,знам ли!Снощи беше едно пищяне,един рев.Побърка ни. Как да разбера дали е зъб или кистичка?Направо ме е срам вече да ви питам всеки ден,ама аз съм си малко паника. Embarassed

# 468
Я да питам и аз нещо Crazy.
Синът ми почти всяка сутрин става в 7 часа. Но не го храня веднага. Правим тоалет и го оставям в кошарката до към 8 без нещо - играе с играчки, зяпа тв /по-скоро слуша музика/ и в 8 закусва. Вашите деца /които стават рано/, оставяте ли ги така да стоят или ги храните веднага? АМ не пие, тъй че го изключвам като междинно.

# 469
Макар,че детето ми е по-малко от твоето ще отговоря-като станем сутрин,а ние сме доста раннобудни,не я храня веднага,оставям я да се разсъни и тогава закусва.Оставям я около 30-тина минути да гледа телевизия(макар че и нашата само слуша музика).А сега ми отговори ти на моя въпрос Hug

# 470
  • Видин
Момичета,вчера забелязах,че малката има една бяла точка отвътре на горния венец.Дали не е някаква кистичка?Иначе венеца е подут и може и зъбки да тръгват,знам ли!Снощи беше едно пищяне,един рев.Побърка ни. Как да разбера дали е зъб или кистичка?Направо ме е срам вече да ви питам всеки ден,ама аз съм си малко паника. Embarassed
Разликата е, че ако е зъбче и го почукаш с метална лъжичка ще издава съответния звук. Кистата няма да го издаде. И освен да чакаш друго не се сещам. Моят син има такава огромна точка от близо 4 месеца, но не е зъб  Peace

Моето дете задължително се буди около час-два преди часа за ядене, защото той си хапва към 5-6 сутрин, и към 7-8 става. Така че си го чакам сам да си поиска да суче - което е около 9-9 и нещо.

# 471
Ммомичета малкия си удари главичката в масата и се образува цицина  да и слагам ли нещо? Sad Tired

# 472
Крис, Ник имаше такава точица от мъничко бебе. Първият зъб изскочи на 7 месеца някъде, но не там, където беше точицата. Тя се падаше на втори-трети зъб настрани. Обичаш да се вкарваш във филми, разбрах го Crazy. Но е нормално. Децата ни са това все пак. Аз с една фонтанела подлудих тука темата преди време Crazy.

Ммомичета малкия си удари главичката в масата и се образува цицина  да и слагам ли нещо? Sad Tired

Олио май бях чела, че се слагало веднага newsm78.

# 473
  • София
polin_a - Филип също не се храни веднага... ако е на градина яде там, ако си е в къщи...играе един час и тогава. При все , че ене е особенно ранобуден по принцип...
Докато пиеше АМ си го искаше веднага....после имаше момент, в който също искаше да закуси като стане, но от повече от година е така..първо да ес разсъни, поиграе...пък после яде....

За цицината - студен компрес и намазцване с олио(това да не стане синка голяма).

Криси - може да е зъб...както съм чувала, че при растежа може да се образуват такива бели, не бих се тревожила много.

# 474
  • София
Още едно "за" за олиото при цицини Simple Smile

Криси, моя син имаше такава точка на 3м. И аз рекох "хайде зъб". Но след време изчезна, а 1тият му зъб изби малко преди навършване на 1г.
amanita е писала за лъжичката Simple Smile
Всъщност дъщеря ти е достатъчно голяма, за да й избие зъб. Търпение. Мажи с някаква паста или давай Дентокинд.

# 475
Благодаря

# 476
Мерси момичета.Ние вече си имаме 2 зъба,излезнаха още преди 2 месеца. Сега може би ще излизат горните-от 2 дена е много неспокойна ,а след сън е просто ужас-направо пищи и с нищо не мога да я успокоя.Направо взех да се плаша,досега не се е случвало,първите зъби излезнаха много леко.А сега е меко казано кошмар,като дори не съм сигурна че е от зъби. През деня си е спокойна,но легне ли да спи се събужда с писък и пищи около час-два.Иначе няма температура,нито й е запушен носа,нито кашля. Ох,малко объркано го написах,но ме побърка вече това дете.Давам Дентокинд,мажа с Калгел-нищо.Единственото,което ме насочва че може да са зъби е водопада от слюнка,който се излива,като стане от сън.Докато пищи слюнката се лее Tired

Последна редакция: пт, 30 апр 2010, 17:33 от kristina23(1986)

# 477
  • София
Дъщеря ми беше кошмарна на тема зъби. Проблеми нямаше единствено с 1вите четири. След това бяха ревове, писъци, темп. до 39гр (еднократно), един път и разстройство.
Синът ми до кучешките нямаше проблеми. В момента на пробиването темп. до 38,4, кисел та се не трае. Е, пробиха. Но тепърва очаквам ревове. И аз действам с Калгел и Дентокинд.

Дано бързо й избият зъбите на твоята щерка.

# 478
Момичета, аз ще питам за изследванията, които се пускат на 1 годинка. ЛЛ-то иска да ги пускаме другия месец (на 10м.), защото синът ми е доста напред със сантиметрите и килограмите и тя предпочита да пуснем изследванията сега, по-рано.
Чувала съм страхотии за взимането на кръв от вената при бебета и много ме е страх.
Разкажете как беше при вас, някакви трикове има ли за лесно показваща се веничка - ръчичките на малкия са толкова дебелички, че нищо не се вижда Rolling Eyes

# 479
  • София
На моя до колкото помня му взеха кръв от пръста. До сега кръв от вената не са му вземали.
(За родилното не искам да си спомням.)

Общи условия

Активация на акаунт