За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 17

• 27 632
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Благодаря за помощта! Справихме се с първата ампула  Crazy
Моя съпруг мрази да отваря ампули и все ми ги пробутва на мен.

1/2 малка или цяла малка ампула даде?

# 616
Знам че тук не му е мястото на моя въпрос но все пак-преди 2 седмици ми се наложи да пия антибиотик Азатрил,възможно ли е от него да ми закъснява цикъла?Вече 4 дена Weary

# 617
Криси,малко вероятно е!Не виждам защо да ти закъснява от него,като той не е на хормонална основа.Пък и да ти закъснее с ден-два,да,но те са 4 дни.Я,по-добре си направи едно тестче,за да си сигурна Simple Smile

# 618
  • София
На мен февруари след антибиотик ми закъсня 10 дни, но не знам със сигурост дали е от него.

# 619
  • София
kristina23(1986) -  точно от азатрил не ми е закъснявало, но преди години като направих бъбречна криза и пих АБ даже ми пропусна един месец... така че...не знам...според мен би могло...

Но най-добре тест...да ти е мирна главата.

# 620
1/2 малка или цяла малка ампула даде?
Доки каза да давам по 1 цяла ампула от 2 мл. веднъж дневно за 5 дни.
Усещам, че и аз нещо съм пред разболяване - и кърмачките могат да пият ампулите вит.С, нали?

# 621
  • София
Да, могат. На нас обикновено са ни изписвали по 1/2 ампула за 5 дни, другата 1/2 за мене. Това докато беше на кърма де, сега мене кучета ме яли  Mr. Green

# 622
Izvinete za latinicata, no mi e spe6no, pi6a v ekstremni usloviq i nqmam vreme da 4eta za kirilizatorite sega ooooh!.

Nik e s T ot v4era. Li4nata mu kaza, 4e e sys za4erveno gyrlo i leko vyzpaleni slivici. Izpisa samo oscilokokcinum, vit. C i 4aj lajka,deto nqma na4in da go pie. Nurofen davam za T, no sno6ti povry6ta ot nego. Sega 6te vzema sve6ti4ki, no molq prepory4ajte mi i nqkakyv sirop, za6toto doktoricata defakto za gyrloto ne izpisa ni6to, samo kaza da ne byrzam s AB.

# 623
Ох,момичета иде ми да се гръмна вече.От 2 месеца ми идва вместо на 28-мия ден на 31-вия,лекарката ми каза,че било от рязко напълняване(зимата доста качих).И този месец май пак ще е така.Правих си цитонамазка-излезна 2-ра група,т.е. вагинално възпаление и затова пих Азатрила.Ще видя този месец как ще е и ще пускам Прогестерон.За тест-не вярвам да има нещо,защото при нас мъжа ми е с репродуктивни проблеми(малката е цяло чудо че стана),а и въпреки това се пазим.Преди време пак ми беше станало така и след изследвания излезна че нямам овулация,но се оправих с Клостилбегит.Ами ще пускам пак изследвания,няма какво да я слушам моята лекарка-от килограми,аз да не съм качила 100.Извинявайте че ви занимавам но съм доста объркана.

# 624
Izvinete za latinicata, no mi e spe6no, pi6a v ekstremni usloviq i nqmam vreme da 4eta za kirilizatorite sega ooooh!.

Nik e s T ot v4era. Li4nata mu kaza, 4e e sys za4erveno gyrlo i leko vyzpaleni slivici. Izpisa samo oscilokokcinum, vit. C i 4aj lajka,deto nqma na4in da go pie. Nurofen davam za T, no sno6ti povry6ta ot nego. Sega 6te vzema sve6ti4ki, no molq prepory4ajte mi i nqkakyv sirop, za6toto doktoricata defakto za gyrloto ne izpisa ni6to, samo kaza da ne byrzam s AB.

осцилококцинум е супер, а за гърло аз мога да ти препоръчам Тонзилотрен - също хомеопатичен продукт, при мене много действа и като всяко хомеопатично, става и за деца. напиши Тонзилотрен в Google и ще ти излезе листовката да си я прочетеш как се прилага.  Peace

# 625
  • София
polin_a - в такива случаи аз пръскам тантум верде. От големите 2-3 пъти на ден, по 1 пръскане към едната и другата сливица....но може да си питаш лекарката за вс случай.(от 10-месечен още си го пръскам с него)
Сироп само ако се налага да откашля е пил 2-3 пъти до сега.

Криси - Как се пазите?
По принцип ако е с хапчета АБ-ците могат да намалят тяхната ефективност....а цом веднъж е станало чудо...никога не пречи пак да стане, явно начин има Wink
Въпреки, че на мен точно около 8 месец след раждането ми почнаха едни хормонални проблеми..... само че на мен ми закъсняваше по седмица и повече...

# 626
  • София
Полина, и аз пръскам Тантум верде, антисептично и обезболяващо е. И двамата ни лекари са ни го изписвали. Има го и на разтвор и можеш да му мажеш гърлото с пръст с марля, но спрея е мног опо-удобен. Сиропите са за отхрачване, а не пишеш да кашля.
Кристина, искай микробиология, само с цитонамазка не знам редно ли е да се изписва антибиотик. Все пак възпалението може да има 100 прични, които не винаги се лекуват с антибиотик, Всъшност май само бактерии се лекуват така и то не винаги.

# 627
За Тантум верде на мъжа ми му казали в аптеката, че се прилага след 30 месеца Thinking. Както и да е. Взел Тонзилотрен и мисля да го давам 2 пъти за деня. В първият момент се стреснах, като прочетох, че е за смучене ooooh!. За малки деца ставало да се разтвори в малко вода.
Благодаря ви  bouquet!

Криси, доколкото съм запозната, такъв резултат от цитонамазка е съвсем в норма за раждали жени. При мен резултатът беше същият. В интернет също съм чела. Чак ме озадачи Rolling Eyes.

# 628
И аз да питам за нещо много обсъждано с махането на памперса .... От днес оставям Калоян без памперс , знам че става от раз , но въпроса ми е главно дали да слагам за съм или въобще да го премахна . Притеснявам се само от това че той поема огромни количества вода, сок , мляко , и незнам как точно докато спи ще успеем да не се напишкаме ........ ( за ноща главно става дума ) . От сутринта сме само с едни напишкани гащички , но идва време да лягаме на обяд - дали да сложа памперс ???????А за ноща -  мисля че ще ползваме все още , дали е проблем ????????Случвало се е да е супер сух памперса сутрин , и да се изпишкаме обилно в гърнето като станем , а също така се случва и да сме страшно мокри , дори и преобути веднъж през ноща .......... Дайте съвет как да процедирам ?????????? Усещам го че не пишка така безразборно вече и може да стиска , но тези нощи .............

# 629
  • София
Поли, аз съм пръскала Тантум Верде на Алекс, изписан от педиатърката.
За болки в гърлото аз пия Коризалия и ми действа много добре, хомеопатично е.
Цитат
При деца до 1 год. таблетките се стриват и разтварят в малко вода, дават се с лъжичка.

Криси, за този АБ не знам, но понякога и аз когато съм болна и съм пила АБ съм имала промяна в МЦ.

campanula, можеш да пиеш вит. С, по една голяма ампула на ден.

Общи условия

Активация на акаунт