За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 17

• 27 594
  • 749
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Стеф, ухапано от комар при мен или децата не прилича на това, което си описала.
Алергия, шарка... Но щом са завехнали лекарката може и да не може да определи от какво е обрива. Консултирай се все пак с педиатъра.

Raffaella Sanzio, изчакай малко със суровите ягоди. На мен педиатърката ми беше казала, че са силно алергизираща храна.

# 691
АЗ не се обадих умишлено на лекарката ни, защото страшното беше смао във вида на пъпките - няма Т, няма раздразнение, няма признаци за нищо, всичко си му е ок на детето. Избягвам да го мъкна излишно по лекари, затова реших, докато не видя нещо притеснително, да не вдигам аларма. Първото, което ми хрумна, като ги видях, беше шарка - но няма как да стане...реакция към храна - скоро не съм въвеждала нови неща, всъщност, последния ден, когато въвеждах риба (4-ти ден), сутрина се появиха, затова не го свързвам с рибата (при нас, ако има проблем, се появява на 1-ви или 2-ри ден от въвеждането на нова храна). За комар си помислих, защото бях забравила прозореца леко открехнат и е много вероятно да се е вмъкнал някой. Или някое паяче...
А най-глупавото нещо, което направих, беше да не снимам пъпките - мога днес да ги снимам, но предишното им състояние не...

За ягодата - детето ми се обрина от йогурт с ягода (ХИП). Наистина в пюретата и кашите алергизиращите храни са "омаломощени", но пресни такива се дават поне след годинката, като ягодата се препоръчва дори за по-късно въвеждане.

# 692
  • София
аз за ягодите даже след 3 знам...
за шарката...чак пък да няма как да стане....какво не е излизал от вас последните седмици ли? но някак за 3 дни..все щеше да се разпространи..въпреки, че съм чувала, че шарка може и с 1 пъпка и без Т и нищо да портече...та кой знае...
но може и някаква реакция да е...
аз за това предпочитам да го водя...да види и да каже... също и да давам ли ксизал, да мажа ли с финистил или какво...

# 693
Стеф според мен това не е комар, а някаква друга жива твар. мажи само, колкото да не го сърби детето- нещо спиртно, розова вода или друго, каквото имаш под ръка.

# 694
Мерси много, момичета  bouquet

# 695
здравейте! От известо време малката държи Т 37.8 37.9 значи ли че е от зъбките? мерси  Simple Smile

# 696
здравейте! От известо време малката държи Т 37.8 37.9 значи ли че е от зъбките? мерси  Simple Smile

От колко известно време? Зъбите са си зъби, Т си е Т. Може да има зачервено гърло. Заведете детето на лекар, нищо че няма видими неразположения.

# 697
  • Шумен
Въпрос към опитните мами. И при двете няма проблем с пробиването на венеца при зъбче. Обаче Валето почва да мрънка и на моменти да плаче когато почва растежа на зъбчето (аз на това го отдавам, щом Дентокинд я успокоява временно). Успокоява се само преди пробиването на следващия зъб. Вие сблъсквали ли сте се с подобно чудо и дали е само при първите няколко зъба или при всичките ще е така? Понеже в такива моменти я гушкам и се сблъсквам с ревността на Михаела и става страшно, вече ще изперкам  #Crazy

# 698
Въпрос към опитните мами. И при двете няма проблем с пробиването на венеца при зъбче. Обаче Валето почва да мрънка и на моменти да плаче когато почва растежа на зъбчето (аз на това го отдавам, щом Дентокинд я успокоява временно). Успокоява се само преди пробиването на следващия зъб. Вие сблъсквали ли сте се с подобно чудо и дали е само при първите няколко зъба или при всичките ще е така? Понеже в такива моменти я гушкам и се сблъсквам с ревността на Михаела и става страшно, вече ще изперкам  #Crazy

Ами ето. Ти имаш две деца, и двете понасят неразположенията различно. Мисля, че сама си си отговорила на въпроса Peace.

# 699
Може би от 5-6 дена интересното е че няколко дни държи Т 37.8 37.9 и спадне на 36.5 36.6 Т няколко дни и пак се покачва водих я при педито и на слушалка я слуша нищо му няма на детето здрава е

# 700
Може би от 5-6 дена интересното е че няколко дни държи Т 37.8 37.9 и спадне на 36.5 36.6 Т няколко дни и пак се покачва водих я при педито и на слушалка я слуша нищо му няма на детето здрава е

А гърлото гледа ли го?

# 701
да няма зачервяване

# 702
да няма зачервяване

И нищо ли не каза за Т newsm78? Много странно Rolling Eyes. Аз не бих се успокоила Rolling Eyes.

# 703
  • Шумен
Аз може би незададох въпроса си правилно. Дали това е само период или така ще си остане исках да питам. А че са различни това и сама го виждам Simple Smile

pepe27, аз също не бих се успокоила с такава постоянна Т. И на мен познати ми казваха преди 2 седмици че разтройството което имахме се дължи на зъби а излезе друго като ги прегледа лекарката. Така че настоявай да се търси причина за Т, потърси и второ мнение от друг лекар.

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 11:45 от AnMary

# 704
Каза че е от зъбките ще мине за това съм спокойна възможно ли да е от тях  newsm78 при вас не беше ли така

Общи условия

Активация на акаунт