за сурогатните майки

• 137 915
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 2 280
Здравейте всички!След 152 страници реших се най сетне да попитам/моля само да не бъдете груби и да не ме обиждате - не съм компетентна като повечето от вас/и да ми обясните-децата на СМ ще бъдат ли братя или сестри на детето което ще роди майка им.Ясно ми е че съпругът на СМ няма да е баща на детето на жена си.Обаче дали родителите на СМ ще бъдат баба и дядо на детето което ще роди дъщеря им newsm78 #CrazyМоля за извинение- не съм висшист така че ми го обяснете по простичко EmbarassedБлагодаря ви!А и още- това сериозна тема ли е или просто.../защото е в клюкарника, затова питам/ newsm78

Последна редакция: сб, 10 апр 2010, 23:39 от pashokito

# 2 281
  • София
Ами, ако е оплодена нейна яйцеклетка, ще бъдат децата и братя и сестри на другото дете, разбира се.
Ако, обаче яйцеклетката е на "поръчителката" или донорска, тогава няма да бъдат, естествено.

# 2 282
Е това как се обяснява на дете?Ако стана СМ ще вървя на всеки да обяснявам че съм бременна ама детето не е мое ,ами на майка си.Как ще обясня на малкия че ще родя бебе ама не е наше ами на майка си и баща си.И той няма да има братче или сестриче ,ами мама ще даде бебето на други хора защото не е от наш генетичен материал. newsm78Ами на свекъра и свекървата как ще им обясня-те все пак са българи и са от по старо поколение.Ами на цялата рода -моя и на мъж ми.Давайте съвети как бихте го направили. newsm78Луда Мара ти как би го обяснила-Борко какво ти разбира от яйцеклетки -донорски или каквито и да са

# 2 283
Е това как се обяснява на дете?Ако стана СМ ще вървя на всеки да обяснявам че съм бременна ама детето не е мое ,ами на майка си.Как ще обясня на малкия че ще родя бебе ама не е наше ами на майка си и баща си.И той няма да има братче или сестриче ,ами мама ще даде бебето на други хора защото не е от наш генетичен материал. newsm78Ами на свекъра и свекървата как ще им обясня-те все пак са българи и са от по старо поколение.Ами на цялата рода -моя и на мъж ми.Давайте съвети как бихте го направили. newsm78

А теб лично кой те кара да ставаш СМ. Явно не ставаш, откажи се от тая кариера.

# 2 284
Baibibi защо да не ставам? newsm78Какво ми има?Добре кажи ти как би обяснила на своите ако ставаш.

# 2 285
Baibibi защо да не ставам? newsm78Какво ми има?Добре кажи ти как би обяснила на своите ако ставаш.

Отговорът ти е в другата тема.
Отговорите на въпросите са ти  в два варианта, а именно: в зависимост дали за биологични братя/сестри или за такива по смисъла на закона питаш.
Защото двама човека са едновременно в една родствена връзка юридически, а в друга - биологически.
Е, при тези извратени схеми, де.

А и се предпочита  бедна и неомъжена жена за СМ по чисто прагматични юридически причини.
Не се класираш Simple Smile

# 2 286
Ех, бях помислила, че тази тема е приключила, ама слуховете за нейната смърт се оказват преувеличени.

Подобен въпрос е дискутиран преди около 60 страници. Simple Smile

В рамките на шегата, не мисля, че след всички латино сериали ще е трудно да обясня на съседката си, че съм бременна с племенницата си.

Аз обаче нещо друго си мисля. По някое време някой каза - май Gankata - че ако можеха да се задължат родните майки да не изоставят децата си, то всеки осиновител ще настоява за това. Дали съм съгласна с това, в момента няма значение.

Аналогията със СМ обаче отново ни изневерява в този случай. Защото при осиновяването - най-просто казано - имаме два варианта: детето не се изоставя от биологичната си майка или детето се изоставя и се осиновява. Решението за това, кой вариант е по-добър за него, изглежда очевиден - поне за противниците на СМ.

При СМ обаче вариантите са други. Детето се ражда с генетичен материал от биологичните родители, износено от СМ  - или детето не се ражда. Просто такова дете няма.

За да не стъпваме пак върху хлъзгавите разсъждения за евентуални травми върху децата, родени от СМ, ще се върна пак на осиновяването. Вярвам, е ясно, че ситуацията на осиновените деца е усложнена спрямо СМ.

Та идвам си на въпроса към осиновителките и осиновените, които споделяха тук за проблемите си - толкова ли са големи страданията на осиновените деца, че наистина бихте казали, че е по-добре да не са се раждали? Ок, някаква неустановена част от тях имат по-големи или по-малки проблеми - но това зачертава всичко останало в живота им ли до степен да го направи непредпочитана опция?

Чак не искам да си представям, че отговорът ще е положителен. Честно, това би ме отказала съвсем категорично от идеята да осиновя дете.

Тия разсъждения са леко опростенчески и механични - не смятам и да го отричам. Но все пак те се докосват до един основен въпрос - като разгледаме алтернативите за всички участващи, за кого е по-добре да не се създават деца с използването на СМ?

По-добре ли ще е за самите деца наистина? За всички, които ще ги обичат през живота им, за техните евентуални семейства и собствени деца?

# 2 287
  • Paris, France
А и се предпочита  бедна и неомъжена жена за СМ по чисто прагматични юридически причини.
и глуповата.

# 2 288
Би трябвало да е разрешено сестра да стане сурогатна майка за детето на сестра си. Тогава много проблеми ще бъдат избегнати.

# 2 289
  • София
Няма ги дежурните, та затова си мислиш, че е умряла темата, jp . Не е още, сега ще дойдат и ще разпердушинят всички.

Аз оставам с впечатлението, че няма нито един юрист поддръжник на идеята,та да каже как ще стане законово. Писна ми да чета романтики тука как щяло да се роди желано дете. Ако от това раждане ще произтичат проблеми, никакви деца няма да се раждат. Вие ще направите ли нещо, ако после ще се носите по съдилища? Съмнявам се. Самите поръчители няма да се навият, ако киснат после в съда.

Та, въпросът ми е, къде са ви юристите, уважаеми защитници на СМ, та да ни обяснат тука как ще стават работите. Защото аз не съм юрист, но от цялата тема разбрах, че само да се пооправи тук-там един закон  нЕма да стане.
И не ми казвайте, че тепърва ще се мисли и вие нищичко не знаете, защото това не е отговор.

Айде, със здраве.

# 2 290
  • София
...
Та идвам си на въпроса към осиновителките и осиновените, които споделяха тук за проблемите си - толкова ли са големи страданията на осиновените деца, че наистина бихте казали, че е по-добре да не са се раждали? Ок, някаква неустановена част от тях имат по-големи или по-малки проблеми - но това зачертава всичко останало в живота им ли до степен да го направи непредпочитана опция?

Чак не искам да си представям, че отговорът ще е положителен. Честно, това би ме отказала съвсем категорично от идеята да осиновя дете.

Тия разсъждения са леко опростенчески и механични - не смятам и да го отричам. Но все пак те се докосват до един основен въпрос - като разгледаме алтернативите за всички участващи, за кого е по-добре да не се създават деца с използването на СМ?

По-добре ли ще е за самите деца наистина? За всички, които ще ги обичат през живота им, за техните евентуални семейства и собствени деца?

Най-добре за децата е да си ги гледат майките им (тази, която ги е родила, пояснявам,че тука това понятие нещо се разми). Не случайно при риск дете да бъде изоставено, се работи най-напред с майката тя да си го прибере. Едва, когато се разбере, че това е невъзможно, тогава е най-добре детето да бъде осиновено, за да расте в семейна среда. Всички тези мерки се взимат в името на детето. Не в името на майките им, кандидат-осиновителите, или някого другиго.

Та, не бих отговорила, че е по-добре да не се раждат, защото не съм Господ, та да казвам, но бих казала, че предпочитам да не бъдат изоставени.

# 2 291
... Вие ще направите ли нещо, ако после ще се носите по съдилища? Съмнявам се. Самите поръчители няма да се навият, ако киснат после в съда.

hahaha Я го задай тоя въпрос на тия, дето сключват граждански брак! И после погледни колко голям е процентът на разведените, а точно въпросните бракоразводни дела са изключително красива гледка!

# 2 292
  • София
Примерът ти е неуместен. Става дума за деца тука, а не за развод. Ще си задам въпроса по-ясно за неразбралите. Вие ще си поръчате ли дете от сурогатна майка, ако после ще висите в съда? Не правите услуга на тези жени, които действително имат нужда от помощ, като се подигравате и иронизирате непрекъснато.

# 2 293
  • София
Аз оставам с впечатлението, че няма нито един юрист поддръжник на идеята,та да каже как ще стане законово. Писна ми да чета романтики тука как щяло да се роди желано дете.

няма в тази тема. това какво помага на тезата ти? като ти е писнало да четеш за желани деца, иди си подундуркай бебето и не се занимавай с неща, извън кръгозора ти.
айде, със здраве и на теб - от дежурната.

# 2 294
  • София
Аз оставам с впечатлението, че няма нито един юрист поддръжник на идеята,та да каже как ще стане законово. Писна ми да чета романтики тука как щяло да се роди желано дете.

няма в тази тема. това какво помага на тезата ти? като ти е писнало да четеш за желани деца, иди си подундуркай бебето и не се занимавай с неща, извън кръгозора ти.
айде, със здраве и на теб - от дежурната.

Ми, помага ми на тезата. Ще разбера как ще стават нещата. Може пък току виж да приема СМ. И не са извън кръкозора ми тия неща. Баш в центъра са му.

Отговорът ти не прави услуга на жените, които имат нужда от помощ.

P.S. И в коя тема са ви юристите, та да отида да прочета?

Последна редакция: нд, 11 апр 2010, 09:20 от sunny_tedy

Общи условия

Активация на акаунт