за сурогатните майки

• 138 022
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 1 110
  • София
Трансплантациите нямат общо дотолкова, доколкото не се произвежда нов човек, за да се използват органите му. Макар че, както казах и по-нагоре, не изключвам вероятността чрез сурогатството да се стигне и до това. Нали се сещате, че не всички онези изчезнали деца при земетресението в Хаити са откраднати, само защото някой много иска да отгледа хаитянче...

извън темата, но понеже така се създават градските легенди, ще те коригирам - органи на деца не са подходящи за трансплантиране - много са малки.

аз те питах поради някакви си мои вътрешни умувания дали одобряваш трансплантирането на органи от донори (живи/починали) и на изкуствени органи.

# 1 111
  • София
Защо да не са подходящи, ако става въпрос за трансплантиране на дете на същата възраст? Не съм запозната в подробности, но зная, че за трансплантация е нужно и органът да е подходящ по размер и зрялост. Не виждам как сърце от 18-годишен човек може да се трансплантира на 10-годишно дете, че и по-малко.

# 1 112
В кой форум/подфорум няма нито едно пожелание за празниците и дали това е случайно ?

С хумор срещу скудоумието.
Друго не ни остава.

Да, бе, я се върни на 23 стр. от темата и виж твоята реакция на моите пожелания за празниците. То бива-бива популизъм, ама това е прекалено!

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=486993.330

Студено, студено, не позна.

Вижте предлаганите награди, помислете ...

Награда за позналите:
1) Калинка да ти обясни що е то да си майка и как се изработват нормативни актове
или
2) вечеря с Козовски, който знае кое е подпечатано  с “печата на разрешението” от Бога. ( цитирам, че аз подобен израз не мога да сътворя).

# 1 113
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops

А аз имам питане: Защо кандидат-майките, готови да си поръчат бебе на, меко казано, съмнителни жени или да опустошат сестрите си и семействата им, са издигнати в култ и на пръсти ги заобикаляме, величаейки ги като майки, въпреки че ми е неясно  Shockedбез дете как си майка и на кого си майка,
 а майки на реални деца (не дете, а деца) като Ганката, с думите си не предизвикават и зачатък на мисъл, а срещу тях се върти един вентилатор ...
Ще ти кажа защо! Защото напоследък стана много модерно, особено в този форум да се правим на съувстващи и толерантни, независимо за какво се отнася. Някакво инфантилно желание за напредниавост, която е виртуална. Да, съчувстваме на воля, да подкрепяме, да иползваме и да се опитваме да прилагаме всички оези красиви думички, които се приказват, само и само да не изглеждаме задръстени. Майната му, че Ганката има четири деца, важно  да наричаме майки жени, които имат само в главите си мисълта за дете, но реално нямат дете. Все едно мен да ме наричаш милионер, защото аз ти приказвам, че искам да стана милионер.

На мен взе много да ми горчи и да ме дразни цяата тази истерия. Хайде, за инвтрото не беше сложно, защото технологията я има, хората ги има, процедурта е възприета отдавна като законна, не накърнява достойнството и психиката на никого. Обаче това със СМ вече ми два много, мого, много в повече! Вече ми писна от тях! Стааха прекалено агресивни  ме отблъснаха отвсякъде! Като хлебарки лазят по всички телевизии, радиа и каквото се сетите, дори и тук! То, бива защитаване на някакви интереси (защото раждането не е право), ама ми писнА! Насилват си късмета с тази агресия. Щом аз, която разбирам за какво става въпрос вече съм отвратена, то какво остава за други хора, които са по-малко наясно, по-патриархлно са възпитани и др. Не съм идиот,че всяка кауза да припознавам за своя, нзависимо колко съчувствам на някого! Ако толкова искат да имат СМ, да отидат в чужбина! Не е като да няма къде!

Не, ти нищо не разбираш.
И си човек без сърце.
Представи си, била благородна, че една кауза била приела...
Противна работа  Sick Кой те блъска тебе да приемаш нещо бе.
Стой си в дупката и не изпълзявай от там.

# 1 114
Защо намесваш децата с увреждания? Какво общо имат те със СМ? Това не е гювеч, че да сложиш всичко в него под надслова "на чужд гръб и сто тояги са малко".

Не смесвам инвитрото със СМ, а проследявам развитието на събитията! Една и съща организация "Искам бебе" започна кампанията за инвитрото. Същата организация се опитва да прокара и проектозакона за СМ! Понимайш! Първата им стъпка беше инвитрото. Дотук добре, съгласна съм! Сега, втората стъпка, която вероятно е обмисляна още преди половин година, а след постигането на фонда за инвитрото, е била СМ. Проектозакон не се прави за една нощ!
Не намесвам децата с увреждания, давам ти пример, как човек, незасегнат пряко от нещо, не може да разбере чувствата на засегнатите! Гювеча ти го забърка! И не изопачавай думите ми, както ти е угодно!
Колкото до събитията, които си проследила - знаеш ли как звучат думите ти? Позволихме ви да си приемете фонда за инвитрото, айде, от нас да мине, ама сега нагли станахте с това искане за узаконяване на сурогатното майчинство! Я си се скрийте там, от където изпълзяхте!
Че и съгласна била с инвитрото! Не помня хората с репродуктивни проблеми да са искали нечие съгласие! Имахме права, отстоявахме ги! Толкоз! Понимайш!
Пак подчертавам - аз съм против сурогатното майчинство - по причини, описани вече в темата! Но и ми идват твърде нанагорно изказвания на хора, като теб, които смятат, че благосклонно са ми позволили да имам дете!  Confused

# 1 115
  • София
В кой форум/подфорум няма нито едно пожелание за празниците и дали това е случайно ?

С хумор срещу скудоумието.
Друго не ни остава.

Да, бе, я се върни на 23 стр. от темата и виж твоята реакция на моите пожелания за празниците. То бива-бива популизъм, ама това е прекалено!

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=486993.330

Студено, студено, не позна.

Вижте предлаганите награди, помислете ...

Мдам. Явно не съм дорасла да разбирам мислите ти.

# 1 116
Соня, не мога да разбера, наистина. Не се заяждам. Но коя е точно нещастната страна? Сурогатната майка - тя го прави доброволно, не по принуда. Генетичните родители - те имат шанс да отгледат и възпитат свое дете, което ще прилича на тях и ще осмисли допълнително любовта им. Детето - то няма друг шанс да се появи и нека някой му обясни, че е по-добре за него да го няма! Rolling Eyes

Това е идеалния вариант. В него всички са щастливи, или поне така изглежда отстрани.

На мен ми е ясно, че сурогатството няма как да се забрани. И вероятно законът ще бъде приет. Както казваш, човечеството върви напред. Дали това е прогрес или регрес, ще се разбере по-късно. За съжаление нещата излизат извън контрол и това, че аз или някой друг не приема сурогатството, не би попречило то да съществува и да става все по-популярно.

# 1 117
  • София
Защо да не са подходящи, ако става въпрос за трансплантиране на дете на същата възраст? Не съм запозната в подробности, но зная, че за трансплантация е нужно и органът да е подходящ по размер и зрялост. Не виждам как сърце от 18-годишен човек може да се трансплантира на 10-годишно дете, че и по-малко.

имах предвид, че органи на деца не са подходящи за трансплантиране у възрастен реципиент. а основните нуждаещи се от трансплантация са възрастните, децата са рядкост. няма проблем да се трансплантира бъбрек от родител на малкото му дете, въпреки, че органът е по-голям. не може да трансплантираш бъбрек от дете на възрастен, обаче.

# 1 118
извън темата, но понеже така се създават градските легенди, ще те коригирам - органи на деца не са подходящи за трансплантиране - много са малки

Международната мафия за търговия с детски органи е градска легенда, така ли? Хайде стига, това е несериозно. Не само, че се трансплантират, ами се и крадат, и плащат, и поръчват.

# 1 119
  • Sofia

Това е сложна юридическа мисъл. Не можеш да я разбереш дори да се опитваш.

# 1 120
  • София
_Hope_ , LemonDesi , когато говорех за фанатизъм имах предвид именно изказвания като тези, от които съвсем резонно сте се възмутили!

Соня, ролята и задължението на законодателя се състои именно в тове - ако се приеме, че такъв закон е нужен, той да осигурява да се случва единствено и само този идеален вариант.

# 1 121
  • София
извън темата, но понеже така се създават градските легенди, ще те коригирам - органи на деца не са подходящи за трансплантиране - много са малки

Мждународната мафия за търговия с детски органи е градска легенда, така ли? Хайде стига, това е несериозно. Не само, че се трансплантират, ами се и крадат, и плащат, и поръчват.

чик, попитай някой лекар дали може да се трансплантират детски органи на възрастни хора. може да се изненадаш.

# 1 122
извън темата, но понеже така се създават градските легенди, ще те коригирам - органи на деца не са подходящи за трансплантиране - много са малки.

Това просто не е вярно. Информирай се малко повече.

# 1 123
  • София

Това е сложна юридическа мисъл. Не можеш да я разбереш дори да се опитваш.

Е, и по-простите сме Божии чада и ние имаме право да щъкаме под слънцето.  Grinning

# 1 124
  • София
Защо намесваш децата с увреждания? Какво общо имат те със СМ? Това не е гювеч, че да сложиш всичко в него под надслова "на чужд гръб и сто тояги са малко".

Не смесвам инвитрото със СМ, а проследявам развитието на събитията! Една и съща организация "Искам бебе" започна кампанията за инвитрото. Същата организация се опитва да прокара и проектозакона за СМ! Понимайш! Първата им стъпка беше инвитрото. Дотук добре, съгласна съм! Сега, втората стъпка, която вероятно е обмисляна още преди половин година, а след постигането на фонда за инвитрото, е била СМ. Проектозакон не се прави за една нощ!
Не намесвам децата с увреждания, давам ти пример, как човек, незасегнат пряко от нещо, не може да разбере чувствата на засегнатите! Гювеча ти го забърка! И не изопачавай думите ми, както ти е угодно!
Колкото до събитията, които си проследила - знаеш ли как звучат думите ти? Позволихме ви да си приемете фонда за инвитрото, айде, от нас да мине, ама сега нагли станахте с това искане за узаконяване на сурогатното майчинство! Я си се скрийте там, от където изпълзяхте!
Че и съгласна била с инвитрото! Не помня хората с репродуктивни проблеми да са искали нечие съгласие! Имахме права, отстоявахме ги! Толкоз! Понимайш!
Пак подчертавам - аз съм против сурогатното майчинство - по причини, описани вече в темата! Но и ми идват твърде нанагорно изказвания на хора, като теб, които смятат, че благосклонно са ми позволили да имам дете!  Confused

Не били искали, така ли? А кой призоваваше всички да ги подкрепят? да не би да са извънземните? сега е същият сценарий.

Общи условия

Активация на акаунт