за сурогатните майки

• 137 915
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 2 295
Абе ще се намери ли някой който все пак ще ми отговори на въпроса простичко и ясно.Вие май 5-6 човека само се дърлите и другите както се казва"кучета ги яли'.Получих само един отговор че не ставам за СМ.На въпроса какво ми има та да не ставам пак не получих отговор.Ако в тази тема си изливате негативните емоции и сте решили 5-6 човека да се карате и плюете просто го кажете,да не пишем другите да ви разводняваме караниците. newsm78

# 2 296
И какви отговори търсиш pashokito? Ами не, майка ти и баща ти няма да са баба и дядо ... И не мога да ти отговоря к`во си щяла да кажеш на свекър и свекърва, все ми е тая какво - на мен няма да ми се наложи ... На детето си евентуално ако е по-голямо бих казала истината ...

# 2 297
Та, не бих отговорила, че е по-добре да не се раждат, защото не съм Господ, та да казвам, но бих казала, че предпочитам да не бъдат изоставени.

Но в случая на СМ те просто няма да се родят. Биологичната майка не може да износи, СМ - ако е искала да гледа детето, щеше да си направи свое...

А при разводите има намесени деца - и с тях се разиграват грозни сцени нерядко. Че и години след развода. Не си ли съгласна?

За юристите - не знам. Въобще не съм компетентна и затова не взимам отношение. Но не мога да повярвам, че ако обществото стигне до съгласие как трябва да изглежда СМ, то екип добри юристи не биха могли да създадат смислен закон.

Не мога да повярвам, че е невъзможно и че СМ е най-сложният юридически казус, поставян пред човечеството.

Последна редакция: нд, 11 апр 2010, 09:49 от jp

# 2 298

По-добре ли ще е за самите деца наистина? За всички, които ще ги обичат през живота им, за техните евентуални семейства и собствени деца?

jp, по силите на човек ли е да даде отговор кой е добре да се ражда и кой не?
На мен ми звучи доста страшно.

# 2 299
Здравейте всички!След 152 страници реших се най сетне да попитам/моля само да не бъдете груби и да не ме обиждате - не съм компетентна като повечето от вас/и да ми обясните-децата на СМ ще бъдат ли братя или сестри на детето което ще роди майка им.Ясно ми е че съпругът на СМ няма да е баща на детето на жена си.Обаче дали родителите на СМ ще бъдат баба и дядо на детето което ще роди дъщеря им newsm78 #CrazyМоля за извинение- не съм висшист така че ми го обяснете по простичко EmbarassedБлагодаря ви!А и още- това сериозна тема ли е или просто.../защото е в клюкарника, затова питам/ newsm78

pashokito, не се притеснявай - ти си много напред с материала, признавайки, че не си компетентна по всички въпроси - това е рядкост тук. Wink

Иначе, на въпроса ти - според мен няма да са баба и дядо. На практика те имат твърде малко общо с това дете.

А темата е толкова сериозна, колкото пишещите пожелаят.

# 2 300

По-добре ли ще е за самите деца наистина? За всички, които ще ги обичат през живота им, за техните евентуални семейства и собствени деца?

jp, по силите на човек ли е да даде отговор кой е добре да се ражда и кой не?
На мен ми звучи доста страшно.

Да, и на мен - затова се чудя на мненията, че децата от СМ е по-добре да не се раждат.

# 2 301
Моля на който му е все тая/като на Bibona/ да не ми отговаря

# 2 302

Да, и на мен - затова се чудя на мненията, че децата от СМ е по-добре да не се раждат.

Едно е да си против СМ, друго да е кажеш по-добре децата от СМ да не се раждат. Или поне така си мисля.

# 2 303

Едно е да си против СМ, друго да е кажеш по-добре децата от СМ да не се раждат. Или поне така си мисля.

На думи е различно. Като реално следствие е същото май обаче?

# 2 304
Ами за мен не е.
Но в този ред на мисли също така страшно ми звучи човек да казва - да, добре е да се роди това дете.

# 2 305
  • София
И аз искам да попитам нещо. Предварително се извинявам ако вече е дискутирано.
Ако се промени презумцията, че майка на детето е тази, която го е родила, означава ли това че всеки, по всяко време може да оспори факта, че детето ми е мое дете и ще трябва да правя генетични тестове за да доказвам че съм му майка.
А жените заченали и родили дете от донорски материал (яйцеклетка и сперматозоид) ще бъдат ли майки на децата си или майка ще бъде жената, на която е яйцеклетката?

# 2 306
Ами за мен не е.
Но в този ред на мисли също така страшно ми звучи човек да казва - да, добре е да се роди това дете.

Би ли обяснил каква е разликата за теб - освен използването на думите по различен начин.

В случая не исках да убеждавам никого, че тези деца трябва да ги има. Исках да знам дали проблемите при осиновените са такива, че бихме казали, че за тях е по-добре да не са се раждали. А за мен евентуалните проблеми при децата от СМ биха били много по-малки - по ред причини, които ми се струват очевидни.

За мен по принцип е хубаво нещо да се роди дете. В този смисъл - да, бих казала "добре е да се роди това дете". Трябва да има много сериозни причини да се твърди обратното. Тези причини търся сега.

Аз самата съм минала през раздяла с майка си, развод на родители си и години на лоши отношения. Въпреки някои сътресения, смея да твърдя, че като цяло съм щастлив човек. Е, не е всичко перфектно - но се радвам, че ме има. Simple Smile

ПП Малката заспа и отивам да садя бегонии.

Последна редакция: нд, 11 апр 2010, 10:11 от jp

# 2 307
Мислиш ли, че човек има право да каже "по-добре да не се е раждал" за друг човек. Не говоря за разни литературни отклонения и проклятия.

Спорът тук не е кой има право да се ражда и кой е добре да се ражда, а дали човек има право да се меси в такива неща с цел създаване на дете по поръчка. И трябва ли изхождайки от прекрасния факт колко е хубаво да се роди дете да сме съгласни на всякакви техники за това.

# 2 308

А жените заченали и родили дете от донорски материал (яйцеклетка и сперматозоид) ще бъдат ли майки на децата си или майка ще бъде жената, на която е яйцеклетката?

Точно това се питах и аз. В СК пише:
Чл. 31. (1) Произходът от майката се определя от раждането. Това важи и когато детето е заченато с генетичен материал от друга жена.

# 2 309
БТВ говорят по темата в момента.

Общи условия

Активация на акаунт