РЪЧНО ИЗРАБОТЕНИ ИГРАЧКИ 4

• 134 950
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
Страхотна тролка Simple Smile

Аз много одавна не съм творила но мисля да се вкляча с първото творение на нашата кака (4,5г). Куклата е от чорапи. Аз участвах в рязането и прикрепването на главата и ръцете. Алекс сама я ши (на ръка), аз и придържах плата. И най важното предназначена е за сестра и да не я страх в леглото Simple Smile

Това е прекрасно! Браво!  bouquet
 И куклата, и идеята да бъде подарък на сестричката, за да не я е страх в леглото. Много мило..... Hug

# 571
  • София/Варна
Bonitta, прекрасна тролска глава! Нямам търпение да видя готовата кукла.

Моето последно творение ми отне почти месец и половина... С малко бебе и развалена шевна машина Sad ... Наложи ми се дрехите да ги шия изцяло на ръка.
Ето я най-после:

https://picasaweb.google.com/lh/photo/U9zK8v7Qp89_LDGuZsj0u9MTjN … 0?feat=directlink

https://picasaweb.google.com/lh/photo/XhoUwQ_KG1ZnWGsMUSS_MdMTjN … 0?feat=directlink

# 572
Amabilis, страхотна е! Hug

# 573
  • Sofia
Прекрасна е кукличката!Възхищавам ви се на търпението и умението да творите такива красотийки  bouquet

# 574
Amabilis,  струвало си е времето , куклата е станала страхотна! Мнго е нежна и красива!  Hug

# 575
  • София/Варна
Благодаря на всички  bouquet! С машина или без, продължавам да шия - имам доста идеи за кукли, а и материали. Дано да не се проточи пак толкова дълго... Laughing

# 576
Страхотна тролка Simple Smile

Аз много одавна не съм творила но мисля да се вкляча с първото творение на нашата кака (4,5г). Куклата е от чорапи. Аз участвах в рязането и прикрепването на главата и ръцете. Алекс сама я ши (на ръка), аз и придържах плата. И най важното предназначена е за сестра и да не я страх в леглото Simple Smile

Това е прекрасно! Браво!  bouquet
 И куклата, и идеята да бъде подарък на сестричката, за да не я е страх в леглото. Много мило..... Hug
Браво Hug толкова е мило наистина.Целувки на това добро дете...  love001
Bonitta, прекрасна тролска глава! Нямам търпение да видя готовата кукла.

Моето последно творение ми отне почти месец и половина... С малко бебе и развалена шевна машина Sad ... Наложи ми се дрехите да ги шия изцяло на ръка.
Ето я най-после:

https://picasaweb.google.com/lh/photo/U9zK8v7Qp89_LDGuZsj0u9MTjN … 0?feat=directlink

https://picasaweb.google.com/lh/photo/XhoUwQ_KG1ZnWGsMUSS_MdMTjN … 0?feat=directlink
Благодаря ти за моята глава но тя вече пътува по пътищата на Белгия ,Франция ....и т.н.та в завършен вид няма да я видите.Много ми я харесаха и аз я подарих в този вид.... Mr. Green
А Твоята кукла е невероятна струвало си е отделеното време.Поздравления   bouquet и още веднъж ще кажа как смогваш дори с тези малки деца да направиш такава красота( и без машина)  направо ти се чудя Hug
Много ми хареса косата като истинска е на снимката каква е преждата?

# 577
  • FRANCE
Много благодаря за милите думи за куклата на Алекс. Тя сега е много ентусиазирана и търся кройки на лесни кукли от чорапи например.

Amabilis страхотна ти е куклата

# 578
  • София/Варна

Благодаря ти за моята глава но тя вече пътува по пътищата на Белгия ,Франция ....и т.н.та в завършен вид няма да я видите.Много ми я харесаха и аз я подарих в този вид.... Mr. Green
А Твоята кукла е невероятна струвало си е отделеното време.Поздравления   bouquet и още веднъж ще кажа как смогваш дори с тези малки деца да направиш такава красота( и без машина)  направо ти се чудя Hug
Много ми хареса косата като истинска е на снимката каква е преждата?

Мерси, Бонита! То детето е само едно... ако не броя таткото Joy А косата е от мохерно букле - поръчах си го от Англия, че тук за съжаление не съм виждала по магазините. Невероятно стои за къдрава коса.

А пък ти действай и направи една цяла тролка, че да не пътуват по чужбина на части  Laughing

# 579
  • област Варна
Момичета изникна ми още един въпрос. Колко грама прежда отива за косата на една кукла 40-50 см.
Много трудно с тези естествени материали. За сега съм си намерила само подходящо трико за кожата. А и с бебето и с възможността един път в седмицата да слизам до града ми е много трудно обикалянето. Май ще се специализирам с пазаренето в ebay.

# 580
madame, очарована съм. Адмирирам такива идеи! Браво на момичето и на мама-помощника Simple Smile

Amabilis, много е красива куклата. Наистина ли на ръка ши дрешките? Това е китайски труд! Crazy Чудна е!

espinoza, аз не съм капацитет по въпроса, но за косата на моето момиченце отидоде 50гр (неусукана вълна) и окило 50гр мохер, но косата и е дълга и много "богата". Предполагам, че другите момичета, ще се включат с много по-конкретна информация.

Последна редакция: нд, 15 яну 2012, 11:15 от МИШЕЛ

# 581
  • София/Варна
madame, очарована съм. Адмирирам такива идеи! Браво на момичето и на мама-помощника Simple Smile

Amabilis, много е красива куклата. Наистина ли на ръка ши дрешките? Това е китайски труд! Crazy Чудна е!

espinoza, аз не съм капацитет по въпроса, но за косата на моето момиченце отидоде 50гр (неусукана вълна) и окило 50гр мохер, но косата и е дълга и много "богата". Предполагам, че другите момичета, ще се включат с много по-конкретна информация.

Мишел, тъкмо довършвах гащеризона и пустата машина се прецака! Всичко друго е... китайски труд Laughing Но за 100 % ръчно и аз си ги харесвам дрешките. Твоята кукла също е станала супер!

espinoza, грубо измерих за една от моите кукли, че за плетения скалп ми отиват около 25-30 грама мохер, а за самите кичури ако са по-дълги си приготви около 50. Пак зависи и от плътността и дебелината на нишката. Например от мохер буклето става чудесен скалп и през него главата изобща не прозира, но ако искам по-гъста коса една стандартна гранка от 50 грама не стига. Така че Мишел правилно ти е писала - от 80 гр. нагоре. Обикновения мохер по българските магазини е по 100 гр., но вземи с мин. 70-80 % чисто съдържание на мохер. С по-ниско съдържание поне на мен ми става много рехав скалпа, а все на една и съща плетка го правя...

# 582
  • София/Варна
Малко оф топик - без да искам изтрих снимките на новата си кукла от албума в пикаса и сега линка, който съм дала по-горе не се отваря. Някой да ме светне дали мога да си редактирам старото мнение с новите линкове или май трябва да го пусна наново? newsm78

# 583
  • Горна Оряховица
Много благодаря за милите думи за куклата на Алекс. Тя сега е много ентусиазирана и търся кройки на лесни кукли от чорапи например.

Amabilis страхотна ти е куклата
Браво на детенцето, но браво и на мама, която е намерила желание и търпение в себе си, за да покаже на детето, да го научи. Детето не е като възрастния, понякога е необходимо да му обясняваш по няколко пъти и да показваш, за да не се притесни , че не се справя и да се откаже. Браво!
Ето това е от Крокотак, може би сте го виждали, но все пак:

http://krokotak.com/?p=28341&preview=true

А тук имам и една кукла,която не си спомням дали съм пускала линка , но ние си правихме такива с малката ми дъщеря (когато беше на 6г.)  и не се шие само се реже плата и се връзва. Мисля , че може и по-малки деца да я направят с помощта на мама:

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=DjDBH-1LqjI

Ето нашата:

И тази сега я видях, много е сладка, но не съм я правила.
http://olyaruss.com/view_post.php?id=159

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 15:43 от fiesta

# 584
А някъде виждали ли сте видео по Ю тюб например, за правене на момченца такива , лесни и бързи ? Аз гледах , но не намерих ..а ми трябват момченца... Laughing  Много са сладки показаните куклички , идеално стават за забавление с децата ... Hug

Общи условия

Активация на акаунт