Първият рожден ден на детето - моля споделете как беше при вас

• 5 728
  • 69
  •   1
Отговори
# 60
 Wink Смятам да импровизирам - плодова торта ще е де, каквото ми хареса в момента на пазаруване ... Смятам да е на слоеве, за по-интересно.  Crazy чудя се с въпросната торта дали да не въведа смлени орехи   chef

# 61
Първия рожден ден празнувахме с роднини без деца в градината на едно заведение. Менюто беше салатка, някакъв специалитет /вретена, канапета - не помня вече/ и детска торта, която беше с баварски крем. Украсата беше хубава - балони, патета, котета...  Peace

# 62
  • София
 Беше преди няколко дни майки с бебета у нас  в 10 часа сутринта. Имаше торта ,балони ,сладкиши,салати ,безалкохолни.
Беше много весело с дечицата от 2м. до 6 години.

# 63
Първия рожден ден празнувахме в къщи в един ден, но на два пъти.
Поканих 3-4 приятелки с дечица сутринта към 10-10,30 ч. само едното детенце беше по-голямо. Надухме много балони и разпръснах играчки по пода. Децата не спрях въобще на едно място, като се има предвид че двете тъкмо бяха проходили по стабилно, а моя синковец още се държеше за ръка за да обикаля. По=голямото детенце ги гледаше от страни и им подаваше балоните. Майките си похапваха на крак, въпреки че имах помощници които да гледат децата.
Следобед, като се наспа малкия се събрахме с двата чифта баби и дядовци + лелите и вуйчовците. Детето просто се раваше на много внимание от всички и изобще не обърна внимание на тортата.

# 64
  • Видин
Рожденият му ден се пада в четвъртък, голямото събиране и джумбус(не знам как се пише) ще е в събота, но дайте идеи в четвъртък какво точно да организирам. Таткото е на работа до 18.30. След това да поканиме само най-близките вкъщи ли? Дайте идеи за украса, освен обичайният надпис ЧРД и балони. Иска ми се нещо да измайсторя, но и аз не знам какво  Laughing И може би нещо малко - подаръче за всеки гост, като спомен от първият рожден ден на детето  Rolling Eyes Ще го мисля...

# 65
Ако няма да каниш най-близките в съботата, тогава ги покани в четвъртък. Но ако ще идват в събота, според мен няма смисъл да ги каниш и посрещаш 2 пъти, ама ти си знаеш.  Laughing

Относно украсата - ти какво точно ще организираш у вас? Ако уточниш това, ще ти е по-лесно с украсата. Примерно ако ще даваш вечеря само, ти трябва само украса за масата. Ако ще правиш купон, може да поукрасиш и интериора.
Относно спомена от първия рожден ден - при нас това беше поканата на детето, специално измайсторена за случая с най-хубавата й снимка към онзи момент. Гостите това си запазиха за спомен. Аз лично не одобрявам това с подаръчетата за спомен, идеята е взаимствана от сватбения ритуал, но не смятам, че е съотносима към рожден ден изобщо.

ПП. Думата, за която се чудиш вероятно е джамбуре.

# 66
amanita,рожденния ден на дъщеря ми беше миналия четвъртък Grinning.Аз писах по-назад,поканихме бабите,дядовците и братята си(моите и на мъжа ми),със семействата си Crazy на вечеря,19h,за да може все пак да е будна рожденничката.Украсихме вкъщи с балони,надпис ЧРД,шарени салфетки и разни други джунджурийки по масата.Подаръци на гостите не съм правила вкъщи,а за дечицата в детското клубче имаше шапка,свирка,малка кола/кукла,което беше включено в цената на куверта.Детското парти беше в събота.

Ако няма да каниш най-близките в съботата, тогава ги покани в четвъртък. Но ако ще идват в събота, според мен няма смисъл да ги каниш и посрещаш 2 пъти, ама ти си знаеш.  Laughing
И аз така мисля.Ако всички с които ще празнувате,са поканени в събота,направете си малко семейно парти в четвъртък,само за вас Hug

# 67
Все още не сме имали РД на 6м и 15дни е, записвам за да чета темата  Peace

# 68
С пресни впечатления от събота и неделя се включвам.
Имаше две партита. И двете бяха извън дома поради изричното ми желание да усетя и аз от празника.
Подготовката започна месец преди това и се съобразих с режима на малката за сън и хранене. Предпочетох да бъде между двете й спанета. Количката беше с нас при нужда.
В събота, когато беше рождения ден, сбирката беше с двете баби и двамата дядовци, чичито и кръстниците й. Час - 12:30. Храна според менюто, когато усетихме че нещата тръгват на разкиселяване извикахме да донесат тортата и после рожденичката отиде да се вози приспивно с майка ми. Така всички бяха доволни, особено баба, че си е с нейното бебе и никой не я тормози да яде още.  Simple Smile
В неделя пак така. Този път в детски клуб, а възможностите откъм часове бяха рано сутрин, този обеден час и сурусинкяво следобедно никакво време. Дечица и бебета около 15-16 на брой. За да има угодия за повечето от хлапетата -  пак в 12:30 избрахме за час. Украсата и храната бяха поръчани от клубчето. Разни хапки, от които остана завидно количество. Мамите с бебета не седнаха, тези с големите докато се видим ... Само за бебетата бях взела пюрета, но кой си взе, кой не  Crazy На второто парти не успяхве да хванем на дребката режима и стана много ревливо положението. Нея й евакуирахме предсрочно на разходка с татко й и заряза гостите.
Подробностите ги пиша с цел да прецениш как е твоето детенце с режима.   

# 69
  • У нас
Нашият първи празник беше през февруари(зимно бебе).Резервирахме ресторант 1 месец преди събитието,запазихме час в църквата за кръщенето,изработих поканите и за по-интересно сътворих специални етикети за бутилките ракия(които се бяхме разбрали да си внесем).Наехме една дама от специализиран магазин за цветя и украси на партита да украси ресторанта което се получи доста добре-много стилно беше украсила с "усмихнати "балони на специални поставки,детски салфетки и малки икебанки на масите.Като малко по-шаренка беше масата на рожденика и кръстниците.На всяко семейство за спомен от тържеството подарихме малко ангелче фигурка с надпис  под формата на цветенце датата и името на бебчо . Падна голяма веселба по български ,малкия заспа с баба си следобяд в хотела(бяха му подсигурили стая) и когато се събуди много тържествено поднесохме тортата с фоерверката. Вечерта го изпратихме при родителите ми ,а ние продължихме с приятели.

Общи условия

Активация на акаунт