Великден ме въвлича в изкушение, но Дюкан ме предпазва от него без съмнение-227

• 37 213
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Добро утро, дюканки сладуранки!  Hug
И аз я мисля тази трета  newsm78 Момичета, възникнаха ми няколко въпросчета Simple Smile на част от тях намерих отговор. Но не ми стана ясно като съм на нишестени /това е едно хранене за деня, нали така?/ мога ли да ги комбинирам с протеини или те вървят само със зеленчуци??
Успех на всички нови дюканци!!

Отговарям на този пост,защото отдавна не бях чела нещо смислено...
Нишестените(веднъж на ден-правилно!) са толкова малко,че го ползвах като гарнитура към месото(рибата) и салатката.....
Така,че смело непред!  Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 106
Добро утро! Водата и аз си я пия от шише. Преди изобщо забравях за пиене, на каквото и да било.
dani_l , тук всички хранения е добре да са протеини + другото нещо. Протеините са основната храна- другото е добавка. В твоя случай:
Един път през деня си приготвяш съответната порция нишестени храни( в това число влизат не само тестени, но и зеленчуци). Тя е като гарнитура към протеините. Ти може да я изядеш и на два пъти- важно е общото количество да не надхвърля разрешеното. Специално за тестените- мерят се когато са сварени, а не в сурово състояние.
Аз ли нещо се повредих или на кантарЯ му изфирясва батерията  Thinking
Последните три дни: 59.1, 58.8, 59.4..
 Нали и варирането на количеството хормони през месеца оказва влияние. То с това кърмене всеки месец цикъла ми е различен, но тенденцията в последните няколко е към стабилизиране т.е. от 40 и дни, намаля до 32.  Та по тази логика съм (вероятно) в последната седмица преди МЦ, ама миналия месец по това време просто задържах. Нямах такива подскоци.
Е вЕрно- тогава не бях изяла 250гр козуначно руло с шоколадово-лешников крем, но се надявах, че вече съм изхвърлила гадта.
Обхванало ме е и едно такова "чисто" настроение. Подреждам, търкам, бърша и все не съм доволна. То и малък Таз като мине след мен и вече нищо не си личи от почистването. И това мрачно и студено време, допълнително ме подтиска...абе...работАта нещо върви на зле откъм емоции при мен.

И един въпрос(на който подозирам, че отговора ще е НЕ, ама аз да попитам). Изнамерих(май е от леля ми) един буркан  с карфиол, морковки и целина- на вкус не се усеща никаква захар. Оцета и солта са малко. ТАва може ли да се хапва като гарнитура Ели не? И изобщо местните(българските, а не от месо) туршии в коя графа попадат?(не говоря за приготвените според правилата на режима) Предвид класическата марината (сол, захар, оцет) според мен директно  отиват при забранени. Какво ще кажете вие?

Последна редакция: ср, 07 апр 2010, 10:27 от i√k@

# 107
  • Русе
Добро утро на всички.
И аз пия вода от шише.  newsm78

# 108
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Здравейтиии, бях забравила колко е стимулиращ бате Дюки  Mr. Green

За първия ударен ден - -1.1 кг. Дано върви все така. Вадя старите екселски таблици да пиша пак.

ttedkata - ми то си си за посягане. Май и тия дънки висят вече  Hug

Gardenia  Heart Eyes, да си призная, и аз си го харесвам  Blush. А твоя е идеален за мачкане  Heart Eyes
Добро утро банда - на който ме помни де  Mr. Green
Аз не само те помня, ами и мноооооооого се радвам да те "видя". Дано скоро и на живо  Hug
А за бебето....... ми айде де  Heart Eyes. Толкова Дюкански бебета се появиха  Flutter и се очакват.

За водичката - аз се научих да пия предишния път на режима. Преди това никак не пиех вода. По същия начин като Мирка - с шишето!

Весинка, Мименситка  Hug
Предвид класическата марината (сол, захар, оцет) според мен директно  отиват при забранени. Какво ще кажете вие?
Забранени  Peace

# 109
Хелоуууу wavey
След вчерашната ми среща със себе си Mr. Green днес съм с минус и отново съм си 62,5...понеже цяла седмица бях над 63 и вече се бях спекла като видех сутрин тая тройка ooooh!
Марпълче  Hug не се сетих да се самоснимам  Mr. Green
Днес обаче ме боли нещо лявото гърло Wink и ми е едно схванато...офффф, мно'у мразя тъй  Sick

Мастърче Hugпояви се и ти...ами записвай се де, как ми липсваше тоз мишок  Hug

Ай гушлячета от мен, за който иска да се нарежда  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

вижте това момичета и момче...просто не с стърпях да не го споделя
http://vbox7.com/play:04de9b5c

# 110
Здравейте и от мен.Много пъти се пробвах с диетите резултати имаше но после не можех да задържа килограмите.Затова от днес и аз се присъединявам към вас.Стискайте ми палци ooooh!

# 111
  • София
Ох добре че съм си късметлийка - днес съм на -0.5 което е перфе - само 2 дни задържане  Rolling Eyes

ttedkata - ми то си си за посягане. Май и тия дънки висят вече  Hug

що се отнася до дънките вече не знам какво да обличам. Тези ми бяха мечтани - за да вляза в тях а сега сами ми излизат  Laughing Laughing

И да си призная вече заобичах триците- най - после си намерих начин да ги яма и да са ми вкусни

# 112

И да си призная вече заобичах триците- най - после си намерих начин да ги яма и да са ми вкусни
Ще споделиш ли? Praynig

# 113
Благодаря за отговора за водата ще пробвам  Peace

# 114
  • София

Млекцето, триците, чаена лъжичка подсладител и много канела - 4 мин в микровълновата и пазиш да не изкипи, че трудно се чисти

# 115

Млекцето, триците, чаена лъжичка подсладител и много канела - 4 мин в микровълновата и пазиш да не изкипи, че трудно се чисти
Благодаря,ще пробвам Hug.Поздравления за резултата,впечатляващ е  bouquetЩе тррябва да намериш нови мечтани дънки Joy

# 116
Към трето- и четвърто-фазничките Wink

Момичета, а какво ще кажете за това:

Предложение на Дюкан във френски сайт от 2006 г. за постепенно влизане в трета фаза

Идеята е да се изкара по-предпазлива трета фаза, особено в случаите, когато има покачване на теглото след вкарването на третофазните храни. Да благодарим на Vani nik за това, че го издири и сподели с нас!

Привет, съмишленички!
С тези няколко реда ви предлагам одобрената от Дюкан прогресивна трета фаза.
Този вид трета фаза се разделя за три периода:

Примерно ако сте свалили 10 кг., третата фаза трябва да продължи 100 дни. Тези 100 дни ги разделяте на 3, т. е.  по 34 дни на период. През всичките 100 дни трите лъжици овесени трици всекидневно са задължителни както и протеиновия четвъртък.
Първи период
Разрешените храни са всички протеини и зеленчуци разрешени през втора фаза плюс
- 1 хранене с тестени продукти, ориз, картофи, бобови, а не 2 на седмица
- 1 гала хранене, а не 2 на седмица
- 2 филийки пълнозърнест хляб на ден /40 до 50 гр./
- 1 плод сутрин и 1 плод вечер или компот без добавена захар
Втори период
Добавяме към първия период
- 1 хранене с тестени продукти, ориз, картофи, бобови т.е стават 2 за седмица
- 40 гр. сирене 20 % масленост всеки ден или 40гр. сирене масленост 40% през ден.
Трети период
През този период преминаваме на пълна трета фаза
Протеините и зеленчуците на втора фаза, плюс
- 2 хранения с тестени продукти, ориз, картофи, бобови на седмица
- 2 гала хранения на седмица
- 40 гр. сирене 20 % масленост всеки ден или 40гр. сирене масленост 40% през ден
- 2 филийки пълнозърнест хляб на ден /40 до 50 гр./ – 1 плод сутрин и 1 плод вечер или компот без добавена захар.

Аз сондирам за мнения всякакви  Hug
Но принципно съм решила да включвам всичко като по книгата.

# 117
Ами...не знам....Всеки организъм е различен и би реагирал различно....
Аз лично минах към реална ТРЕТА както е по книгата.В началото има голем отклонения(плюсове) в теглото в резултат на новите включени храни.Но придължавах стриктно...Към края на периода организма се нагоди и престана да отчита плюсове.На края килограмите стана стабилни и изобщо нямах плюсове.
Мисля,че ,който е захранил правилно организма в ТРЕТА,няма проблеми по-нататък....
Сега в ЧЕТВЪРТА нещата са повече от стабилни.Даже продължавам да отчитам минуси(след като престанах да вечерям след 19:00ч.)....

# 118
Аз си включих всичко, което трябва в трета фаза, имам си по две гала вечери седмично, като не прекалявам с количеството им, разбира се Wink Ям си и нишестени храни, и плодове, и сирене, само хляб не ям, защото аз и преди не ядах. Така че нека всеки сам си прецени, според мен си включи всичко, пък ако имаш покачване, тогава опитай това постепенно минаване в Трета Hug Hug

# 119
TheNMaster, благодаря отново за изчерпателния отговор. Това е важно за мен Hug  Да знам, че може да има покачване в теглото, което е възможно да подейства антимотивиращо и да се отпусна...Реално погледнато, храната, която трябва да изям за целия ден ми се струва доста като количество, но аз и сега се храня 5 пъти на ден, като вечерята ми е до 19:30ч., е ако се случи да хапна нещо по-късно /дори и да съм на ПЗ/ винаги ям протеини. Предполагам също, че солта съдържаща се в хляба и сиренето ще доведат до задържане на вода...Отделно съм решила да спортувам по-усилено и това също ще доведе до + Дефакто съм решила в трета да се водя повече от сантиметъра, а не толкова от кантара...не знам дали е правилно, но на плюсове започващи с 0,.... няма да се кахъря Wink Важното е след всеки П четвъртък килограмите да са едни и същи  Simple Smile

Miloto_girl_4e, според мен трябва да се избере едно от двете и да се спазва. Аз вече взех решение. Благодаря ти за съвета, ще направя като теб, но плюс хляба, не че ми липсва, аз също не ям хляб, но май е необходимо, доколкото си спомням от книгата  Thinking

Danilli, къде изчезна пак?  Hug

Последна редакция: ср, 07 апр 2010, 13:50 от dani_l

Общи условия

Активация на акаунт