Великден ме въвлича в изкушение, но Дюкан ме предпазва от него без съмнение-227

• 37 811
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Привет, девойки!!!
Аз почти се възстанових след галата- 56.3  newsm44 , но сега имам един друг проблем....На някой случвало ли му се е след влизане в 3-та да има стомашни неразположения и то всяка вечер...през деня всичко си е ОК, но дойде ли вечерта се започва един корем, едни газове  Embarassed (ще ме извинявате), едно подуване  ooooh! Направо кошмар!!! Някой има ли представа защо се получава така?!? Rolling Eyes

# 646
Здравейте момичета и Ники, ние пък днес с Корни имаме месечинки и те са точно 2, нейният резултат е доста по-добър от моя, но аз като се налапах с разни нережимности по празниците + смучещи таблетки - нека ми!!! Но като цяло съм доволна от резултата, тъй като до сега никога не съм имала какъвто и да е резултат от диети и глад, а сега си ям на корем и си слабея. Днес дори кантара ме зарадва с едни противоречиви цифри - като стъпя първо с десния крак ми показва с 500 гр. по-малко отколкото като стъпя с левия  #Crazy #Crazy ама важното е, че и при двата случая имам средно минус 1 кг., така че ще мърдам линийката днес, очаквах поне 2 седмици да задържа, но е по-малко (не се знае за напред де). Освен това сутринта имам и други гости, та този минус направо ми е чист подарък за месечинката.
Хубав и отслабващ ден на всички и мнооооого усмивки.
ninkata1, 100% трябва да го навиеш да иде на лекар, самолечението не е добър метод.

# 647
  • Пловдив
Личната ни е против диетата,ходил е много пъти на лекар,изследвания,лекарства....
Винаги когато се изпусне(а той си е чревоугодник голяяям)и му се изостря подаграта,
но сега се чудя от какво е,нали уж чисто месо яде,алкохол никакъв не е пил....странно.
Отслабнал е 10 кг.от 01.03.до сега,кръвното му се нормализира,махна хаповете дори,
ама дебела глава,не ще да ходи на лекар,взел си е редовните хапове и лежи и се превива
от болката.Успешен ден на всички,до довечера!!!

Нинката, на мен след снощния дебат ми стана любопитно и в 3-4 сутринта се рових в нета да видя какво пише. Писах "подагра диета" в гугъла и ми излязоха доста мнения. Като ги попрегледах видях, че най-често се пишеше - чисто месо, без мазнини, но 2-3 пъти седмично. И че основната храна е млечни, ориз, картофи, зеленчуци, плодове. Естествено пак да кажа няма значение какво четем, в нета може да си пише всичко, важно е какво казва докторът - все пак той е този, който е учил за това толкова години.

# 648
Благодаря Мис Марпъл,дано да върви всичко както до сега,много се притеснявам да не оплескаме нещата!Моя мъж е с криза-подагра,направо си влачи крака и не знам как да продължи от тук натам с диетата?Пие и хапчета от вчера,но няма подобрение!Ако някой е имал подобни проблеми,моля да ни помогне!

това, което аз знам, е 4е високопротеиновите режими (а този тук е такъв) не се препоръ4ват при това заболяване

но все пак съм лаик, не доктор

дано се оправи бързо и намерите добро решение за отслабването му

# 649
nizza, и 10 да ги направиш, тези 3кг може и 2месеца да ги сваляш. Писах мнение, но явно не му обърна внимание. В трета и четвърта фаза е нормално да играят 2-3кг. Анай-малкото кг, най-трудно се дават.
А това, че се подлагаш на толкова сериозен хранителен режим, ще бъде отчетено от тялото ти и ако по-нататък имаш по-сериозна, истинска нужда от диета (да не се налага, де), може да ти е по-трудно.

Сега за мен - мръднах 57,8 (или - 0,5кг)  newsm44 newsm44 newsm44

# 650
Здравейте!  Laughing
Честити месечинки на Корни и Дюрик, и-ска-ме-сним-ки-и-ска-ме-сним-ки!!! Laughing
nizza, ти явно ще си направиш каквото си решила и ще четеш мненията, които са ти удобни, но аз все пак да кажа, че режимът на Дюкан разтърсва организма доста сериозно. Не е оправдано да се прави за 3 кг. Като ти трябва идея, по-добре избери нещо друго, примерно разделно хранене или пък чаено-плодов по 3 дни месечно. И свикни с мисълта, че е нужен самоконтрол.
Татитче, благодаря за удоволствието от снимките на прекрасната ти дъщеричка  Hug

# 651
Гардения, напротив чета внимателно всички мнения. Но ти говориш за 3-4 фаза, а аз съм предполагаемо в първа..... Когато уж се свалят най-много. Ще видя и днес как ще бъде.
Лошото е, че аз като изляза за работа към обяд и край, до вечерта не мога да ям, т.е. няма как. Не работя така всеки ден, та ще проследя.

А ако не сваля достатъчно първите чисто белтъчни дни, да минавам ли във втора фаза въобще....?

# 652
Здравейте!  Laughing
nizza, ти явно ще си направиш каквото си решила и ще четеш мненията, които са ти удобни, но аз все пак да кажа, че режимът на Дюкан разтърсва организма доста сериозно. Не е оправдано да се прави за 3 кг. Като ти трябва идея, по-добре избери нещо друго, примерно разделно хранене или пък чаено-плодов по 3 дни месечно. И свикни с мисълта, че е нужен самоконтрол.

Може и да си права...Не съм прочела достатъчно за Дюкан явно, т.е. за какви случаи е подходяща...
Благодаря ти за мнението, ще помисля.

# 653
Да питам нещо. Преди имаше част от първата книга на Дюкан качена в нета и си я разпространявахме по мейла. Да знаете да има втората или третата книга качена някъде да се чете онлайн?
Може би е добре да прегледаш първия пост Simple Smile
Хе-хееее, доживях препращане към първия пост, мерси, мерси.  Laughing Добре че една мила дама, ми прати линк от къде да си изтегля книгите, че то в първия пост са само първите две. А за четвъртата дори не знаех, но се очертава доста полезна.  Crazy
Отчет- след 5 П дни "мръднах"  hahaha и съм 63 кг., но няма да променям линийката, докато не се затвърдят /т.е. в следващите 2-3 дни се задържат/.
И нещо вероятно леко встрани...зарибила съм се да си взема конвектората фурна, която готви без мазнина, но проучих, че не става за готвене, а само за печене, та се чудя....ползва ли някой подобна? Ще е много полезна за приготвяне на пържолки за нашия режим.

# 654
  • Пловдив
Coolmummy, да, в първия пост са първите две, но доколкото си спомням ти питаше и за втората книга.

# 655
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Пипи66, и при мен се получаваха тези проблеми в началото на трета фаза. Всяка нова храна, която вкарвах, правеше революция в червата – хем започнах внимателно с половинка ябълка и т.н. от малки към по-големи количества нови храни. После стомахът свикна (вече направих 4 месеца в трета). Първите гали също ми бяха проблем след това и предизвикваха подуване.
Не се наемам да го обясня като физиологичен процес, но е въпрос на адаптация на червата към „новите” храни и на промени в бактериалната флора в резултат на предишното елиминиране на определени храни. С времето организмът се напасва и всичко се регулира.
Татит, не можах да откъсна очи от страхотните снимки на малката манекенка.  Hug

За подаграта знам доста, баща ми страда от нея и диетата е много стриктна, като месо не е много препоръчително. Наистина трябва да се назначи от лекар режим на хранене.

Моят отчет - до днес 129 дена в трета, остават 31. Постоянно си варирам между 66 и 67 кг., понякога стигам 67,5 или слизам до 65,8. Не се вглеждам толкова във вариациите, колкото в тенденцията. Днес съм 66,3. Спазвам си режима, смело и разумно си хапвам въглехидратите и сладкишите в съответните дни. С мярка и контрол всичко е възможно.  Peace

# 656
Добро утро! Честита месечинка на Дурик и Корни. Честит минус и на теб, Гардения.
Аз днес минус 100гр или 57,1.
nizza - моето мнение е, че като си се хванала на хорото трябва да го играеш до край. Иначе вероятността да спреш в нищото и да си върнеш, че и да надскочиш свалените кг е огромна( това е винаги реакцията на организма при зле изпълнено или никакво захранване след диетуване). Следи се, за да знаеш колко ще ти продължи трета фаза( 10 дни за всеки свален кг.).
И според мен е излишно да се прави диета за 3-4кг(особено такава драстична). Женския организъм е подвластен на промените в нивата на хормоните. През втората фаза на месечния цикъл( двете седмици преди менструацията) тялото задържа и теглото се покачва- при някои жени до 4-5кг дори. Елементарното органичаване(дори не спиране) на мазнини, сол,сладко, тестено, нишестени зеленчуци и увеличаване на водата и протеиновите храни ще доведе също до сваляне на тези 3-4кг.
И да не забравяме спорта, масажите...
pipi66 е Те Тава са коликите Grinning . И аз предполагам, че се дължи на приспособяването към "новите" храни".
Coolmummy  извини ме, ако греша, но дали не можеш малко да смекчиш тона?

Последна редакция: ср, 14 апр 2010, 10:22 от i√k@

# 657

Гардения, напротив чета внимателно всички мнения. Но ти говориш за 3-4 фаза, а аз съм предполагаемо в първа..... Когато уж се свалят най-много. Ще видя и днес как ще бъде.
Лошото е, че аз като изляза за работа към обяд и край, до вечерта не мога да ям, т.е. няма как. Не работя така всеки ден, та ще проследя.

А като стигнеш в 3-та/4-та и ако ти играят по 2-3кг, пак ли ще минаваш в 1-ва?
Ей, че ме караш да обяснявам, ама......
Затова написах, че четвъртофазнички не почват от начало за 3кг. Че ти до сега си била в един вид четвърта, макар и без П четвъртък и трици.
В първа се свалят много, ако имаш много за сваляне.
Той и Никито свали над 6кг в първа, ама ти не се сравнявай с никого.За него това е малък процент от теглото.
А при теб този процент, ще е равен на едно ходене по малка нужда сигурно.
А и при много свалилите, знаеш ли какво се случва накрая, когато останат малко кг? Ами голямо задържане и трудно стигане до целта. Не е задължително, но често повтаряме, че организма най-трудно си дава последните запаси.
И накрая да ти кажа (без лоши чувства), че хора свалили по 30, 40, 50 и повечекг, биха се подразнили от драмите ти за 3кг.
Ами трудно е да те приемат на сериозно и да дават каквито и да е съвети за свалянето им.
Надявам се това да не те обижда  Peace

Coolmummy , добре де, и нас ни интересуват следващите книги. Не е ли редно ако знаеш къде в интернет пространството ги има, да го споделиш? А може и да се добави линка в първия пост  Peace

# 658
не мисля, 4е е правилно отношението ви към низза

напротив
тя прави добре, 4е се опитва да вземе мерки сега, преди да стане твърде късно
ако и ние навремето бяхме правили като нея (но тогава май нямаше толкова много инфо по въпроса) сега нямаше да имаме 10-15-20 и т.н кг в пове4е

моето предложение към нея: 2/5 както е по книгата
2 дни на П
5 дни нормално хранене без прекаляване

когато постигне нормалното си тегло си прави ве4е по 1 П ден на седмица, през останалите дни нормално хранене без прекаляване и внимаване с бързите въглехидрати
според мен това би и гарантирало стабилно тегло дълго време
ако с възрастта теглото по4не да се ка4ва, тогава минава през вси4ките фази

# 659
моето предложение към нея: 2/5 както е по книгата
2 дни на П
5 дни нормално хранене без прекаляване

когато постигне нормалното си тегло си прави ве4е по 1 П ден на седмица, през останалите дни нормално хранене без прекаляване и внимаване с бързите въглехидрати
според мен това би и гарантирало стабилно тегло дълго време
ако с възрастта теглото по4не да се ка4ва, тогава минава през вси4ките фази

smile3555 Да бе, аз точно за това мислех ама нали съм (дено)нощна кърмачка... Това май е идеалния вариант- още повече, че този ритъм повлиява( според спомена ми от книгата) най-вече на тлъстинките в долната част на тялото.

Общи условия

Активация на акаунт