Клуб Бургаски Ветренски мами-6

• 26 652
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
  • Пловдив
И на ми се вижда доста кашата...ама щом е апетитко.
Нашата схема е почти същата, но ние сме с по-малък брой хранения.

Milla Elaine - да, точно родили в Девата сме в тази тема.Има денонощно прегледи от АГ, всичко е на ниво ,тук всяка е доволна от лекаря си, но не бих искала да те ангажирам с моите препоръки- нали знаеш колко е индивидуално.Лека бременност и здраво и усминахто бебче ти желая Simple Smile

# 376
  • Бургас
Майче, по принцип си е индивидуална цялата работа Peace Хора, ние на 4ри месеца изкарахме 2 зъба. Кольо искаше да цоца през два часа - очевидно е че не му достигаше млякото, при положение, че имах доста кърма.
По отношение количеството каша - когато му дам по-малко не се наяжда и си иска... Tired Какво да направя Tired Това се отнася обаче само за бананова каша. Разни ориз, овес - не признава.
Не мисля, че  е рано за тази схема, имайки предвид, че сме почти на 6 месеца, и че едва от една седмица мога да се похваля, че си яде пюрето ( зеленчуково) на обяд. Преди това бяхме само на по няколко лъжички и на кърма съответно Peace

# 377
Браво на мамин Кольо,да е жив и здрав и да си хпва здраво.Мъжете трябва да ядат по много. Мели,цуни го по гушата от мен Laughing

# 378
  • Пловдив
Нека си хапва детето бе, не му е рано за схемата, на тази възраст и аз бях вече с толкова заместени хранения.
Моичкият рядко яде еднакви количества- хапва точно колкото му се яде, една лъжичка може да остане - ама като стисне устата-край.Аз и не го назорвам.

# 379
Здравейте сладурки,
И аз да споделя нашият режим на хранене:
07:00 -АМ
10:30-попара със сирене и масло
02:00-месно пюре или зеленчуково с 1/4 сварен жълтък
06:00- млечна каша
09:30-АМ
От другия месец мятаме киселите млека. Аааа забравих да добавя и едно плодово пюре за целия ден след някои  хранения или между тях. Ема всичко яде ,нищо не отказва и не връща  Laughing Тя затова миналия месец качи 890 грама,а по учебник трябва да е между 300 и 400 грама. Кърменето чесно казано много ми липсва,особено сутрин като трябва да ставам да приготвям млякото. Обикновено мъжа ми става ,но само като почива ,през другите дни аз трябва да я върша тази работа. А и не само сутрин, понякога се събужда през ноща и плаче, тогава я залъгвам с разни чайове,води и т.н. , тогава си мисля "Ей ся да имах кърма и да я сложа да си суче и да се успокои",ама Ц.
Така че,обръщам се към кърмещите майки ,не бързайте да се отказвате  Peace

# 380
Ами то всъщност не по детето се преценява,защото това,че има зъбки не значи,че е готов да дъвче Hug.Просто ние родителите си решаваме по каква схема и кога да захранваме и вероятно никой не може да каже кое е правилно и кое,не.То ако питаш 5-ма лекари,ще чуеш 5 различни мнения по въпроса.Така че нека са ни здрави дяцата,все някога ,щат не щат,ще минат на обща храна.Но на практика не знам как ще успееш да поддържаш лактацията с толкова малко кърмения.

# 381
  • у дома
Ванюш, аз пък мисля, че е рано за тая схема. Конкретно за Колето не мога да кажа, защото при тях има зъби вече. Но при положение, че Мели кърми, спокойно можеше да си кърми до 6-ия месец и след това да замества три хранения. Сега като гледам схемата на мойта кака - така е яла към-то 10-ия месец...Обаче, това е лично мнение, ноу офенс.
Мацки, има ли някой, дето да е захранил и да прави пюрета или купувате?  newsm78
Milla Elaine, при който и лекар да отидеш в Девата, всички се считат за най-добрите в Бургас. В Девата и техниката е на ниво  Peace

# 382
  • Пловдив
Ванюш, аз пък мисля, че е рано за тая схема. Конкретно за Колето не мога да кажа, защото при тях има зъби вече. Но при положение, че Мели кърми, спокойно можеше да си кърми до 6-ия месец и след това да замества три хранения. Сега като гледам схемата на мойта кака - така е яла към-то 10-ия месец...Обаче, това е лично мнение, ноу офенс.

Може при кърмено дете да е иначе, Вале, не знам, при нас добре проработи..Не казвам нещо лошо за кърменето, но като е вече захранено едно дете - не мисля че може да се насища само с кърма , ако му се спре другата храна..Абе здрави да са  Grinning

# 383
  • Бургас
Според дебелите книги, един от признаците, че детето е готово да започне захранване, е поникване на зъб. Друг признак е честото огладняване. Аз ходех нон-стоп с голи цици, защото моята ламя искаше да цоца през 2 часа. Освен това имам огромно доверие в д-р Згурова. Кольо ми е първото детенце и нямам предишен опит, но с тази схема на захранване, огладнява когато си му е време да яде  Peace И все пак, продължавам да твърдя, че цялата история е силно индивидуална.
Неди,  Hug тя скоро ще стане тройна тази гуша. Добре, че сме високи, та компенсираме килата Laughing Сватята да му мисли как ще си храни зета hahaha

Последна редакция: пн, 19 апр 2010, 13:41 от Melly.G

# 384
  • у дома
Ай ся, всеки да си гледа лапето, както намери за добре - важното е да са здрави...
С Наталия като захранвах в къщи идваше една лекарка - от четвърти месец яйце да давам  ooooh! Добре ама, Наталия мартенско бебе, юли месец на мен само салмонели са ми в главата, обаче, въпросната лекарка - не, та не - яйце, закъсняваме със захранването кога ще яде месо и т.н. Викам си - брех, ще го объркам това дете и какво направи кака ви - първо го търках със сапун и четка за зъби, хубаво така го измих и после го варих 17 /седемнадесет/ минути  ooooh!  ooooh! Нищо му нямаше на детето, ама шашкането е голямо м.мка му.

# 385
  • Бургас
hahaha,17 минути hahaha Да не се смея, че и аз съм същата, ама не мога да се сдържа hahaha Joy

# 386
Вале, hahahaти направо като от някоя реклама извадена,на бързи обороти си те представям,с пеньоарче и ролки на главата,потропващо с едно краче и гледайки постоянно часовник до печката  Joy Аз що така не се притрисам не знам.

Мели, не бой се,той като хукне и ще я свали гушата и дупето .Само да са здрави .Ей,изпревари ме

# 387
Вале,хубаво си правила,да ти кажа.Аз и яйцата за нас ги варя сума ти време.А дали защото знам какво има и какво няма в тях,нямам идея кога ще посмея да дам жълтък на малката.Не мога да ви кажа конкретно какво знам за състоянието на птицефермите в цяла България,и на какво съм била свидетел,само казвам,че както яйцата,така и месото трябва да минават много яка термична обработка,ако искате да сте спокойни.От друга страна няма никаква гаранция и за домашните такива....абе направо ,като се замисля върху тези въпроси и зле ми става.

# 388
  • у дома
Нели, моля те, аз и ролки smile3544  По смешното беше, че първото яйце, в опита си да го изтъркам по-здраво с четката го счупих  Mr. Green Ма така е, като и аз като Колето ям, за по двама  Mr. Green
Мая, в къщи пилешко месо не се консумира по тая причина - писала съм много пъти във форума и призовавам майките на момичета да не дават на децата пилешко. В редките случаи, в които се готви пиле - първо ври поне 10 мин, водата се хвърля и наново  Peace

# 389
  • Бургас
Вале, hahahaти направо като от някоя реклама извадена,на бързи обороти си те представям,с пеньоарче и ролки на главата,потропващо с едно краче и гледайки постоянно часовник до печката  Joy Аз що така не се притрисам не знам.

Мели, не бой се,той като хукне и ще я свали гушата и дупето .Само да са здрави .Ей,изпревари ме

Неди, страхотно въображение имаш  Hug много ме разсмя  Laughing Валенце  Hug Hug Hug

Мели, свате, не бери грижа за Колето, все ще го изхраним някакси  Peace Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт