Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 99

• 86 867
  • 730
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, момичета!
Много благодаря за хубавите думи! Толкова много похвали за моето мини торте не съм очаквала! Благодаря, много сте мили!  Hug
patriyani, да ти е жива и здрава половинката и много да те обича!
tanche512, да ти живо и здраво детенцето, да крачи уверено и да не губи пътеката!
Веси, каквото пипнеш, грейва! Страхотни фигурки! Гъсениците са ми фаворит!

Честит рожден ден и на Марти, синчето на ninon! Да е жив и здрав, много късмет му пожелавам!

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 12:31 от Леля Ог

# 166
  • София
Петя таг-не е лоша тортата.Как се правят панделките моля да споделиш?
Барсела-тортата калинка е много хубава.
Валерия-много хубави мъфинки-струва ми се ,че имаш талант като Буба и усет.Крема какъв е?
Нинон-много е хубав замъка.Ти също се справяш чудесно с тортите-всички са ти много хубави.Кулите от какво са направени?

Последна редакция: чт, 15 апр 2010, 09:09 от stefina

# 167
  • София
Петя - тортичката е много сладка. Аз страшно си падам по такъв тип торти - на точки и с панделка. Чакам и другата вита.
Барчела - голяма производителност от теб! Браво! Всичките ти торти са готини, но най-много ме грабна тази с кивито и бананите. И на мен така ми се правят плодови торти, но за жалост вкъщи никой не ги яде и съответно не ми се отдава подобна възможност.
Валерия - кексчетата са страхотни! Снимката също. Браво!
Нинон - да ти е жив и здрав рожденикът! А замъкът е много готин.
Ето и моята двуетажна от миналата седмица. Правих я за моя съседка и приятелка и исках да е нещо по-екстравагантно. Двата етажа нарочно са асиметрично разположени, а розите са по-стилизирани.  Вкусът тя си го избра - много карамел и орехи. С останките от кремовете и блатовете направих малка тортичка и за вкъщи и беше убийствено вкусна. Пеперудите не са от мм, а от китайските.

Тази седмица нямам нито една поръчка и съм супер щастлива, че мога да си почина и да се отдам на други занимания.

# 168
ninonда е живо и здраво син4ето,много хубав замък
barcela,добре си се потрудила,вкусно и красиво
vesi_nn,радвам се ,4е се появи и тук Hug
Valeriaи ти си един скрит талант,страшни кекс4ета
Петя,на всеки се слу4ва,не се коси,сигурна съм 4е рождени4ката е много доволна Hug
Брее Бубе,след тая красота и аз торта ще показвам ooooh!..невероятна е,еее това е любимия ми тип  торти,БРАВО
ето и една winx,изобщо не съм доволна ,стана една конска муцуна Mr. Green

# 169
Ехееееееееей! Айде пак като на Оскарите!!!  bowuu Благодаря на всички за милите думи и подкрепата. Какво да разкажа по-подробно?? Тортите изобщо не бяха трудни за изпълнение. Диплите се оказаха лесни. Материалът е изцяло НЕсъхнеща ММ на Ирида. Разточена е максимално тъничко върху нишесте. Хубавото в случая е, че нишестето остава невидимо. При цветни драперии сигурно ще има проблем с бели остатъци. Някой беше питал защо диплите са допълнително правени. Не посмях да рискувам директно с тях. Никога не съм правила дипли и не бях сигурна какви форми да ги изрежа за да покрият гола торта. не бях сигурна и как ще се припокрият отделните парчета. Освен това, заложих на сигурността. Реших че ще е по-стабилно да има отделен чаршаф, който все пак да крепи и оформя самата торта. Трите отделни торти са покрити с НЕсъхнеща ММ, а голямата със смес от съхнеща и несъхнеща. Отново от съображение за сигурност. Исках да са стабилни етажи и да не се изтумбят от тежестта. Само най-горния етаж е покрит със Несъхнеща маса, за да могат младоженците да я срежат по-лесно. За цялата торти ми отиде около 6 кг. НЕсъхнеща и около кило и нещо съхнеща. Розите са смес от съхнеща и несъхнеща. горе-долу равни части. Около 1 1/2 кг. отиде. Боята... мъка голяма. Бърках какво ли не вътре. Червено, кафяво, черно, капка лилаво. Е, не става и това си е. Говорих с един сладкар, каза ми да тръгна от средно кафяво и да добавям червено и черно. Беше късно. Имах забъркани 2 кила марляво цикламеникаКво. Накрая ми дадоха прахче бордо. С много малко от него разтворено във вода, стана перфектно. Имаше си лек цикламен отенък, но само защото аз си го знаех. Идеята за цветовете булката е взела от интериора на заведението. Бели покривки и завеси в бордо. Каква ли е била изненадата и, когато е видяла че завесите са всъщност тъмно червени, а покривките за събитието бяха чисто нови в цвят шампанско със златист отенък... това го видях като отидох сутринта да закарам тортите. Вече подреждаха салона. Предварително бях говорила с управителя, за хладилниците. Увери ме че имат ХЛАДИЛНИ СТАИ. Давам тортите и чувам неговото нареждане: Приберете ги във фризерното...  Shocked Онемях. Обясних че не става на минусова температура. Че ще се скапе покритието, дори и да не замръзне тортата за толкова малко време. Отговорът беше: Добре, ще ги приберем на друго място тогава. На другия ден се чух с приятелка която беше на сватбата. Тортата е била адски мека с полутечен крем. Каза ми че е била вкусна, но е била "топла". Побеснях. Явно са я държали на открито. Незнам какво повече да кажа. Не съм се чувала с младоженците все още, но и това ще стане. Толкова по този въпрос.
Леля Ог - ти ставаш все по-добра с тортите. Сърцето а разкошно. Нежно и семпло. Бори се с този пусти целулит, че е оЧОвадещ.
Танче - и твоето сърчице много ми допадна. Обувчиците са станали много сполучливи. Може би трябваше да прикриеш снадката на фитила с нещо. Джувчица или цветенце, или нещо друго.
Антоан- Къде изчезна ти? Много шарена и весела торта с милион изпипани детайли.
Патрияни - Семпла торта, нетипична за твоя стил, но любима за мен като украса.
Веси - страхотни гадинки. Чакам с нетърпение готовата торта.
Нинон - Замъкът ти е много хубав. Незнам защо му се притесняваш. А чудовището, змей ли е, ламя ли е, дракон ли е, незнам но е много, ама много добре моделирано.
Ани - хубава е и твоята тортичка за кръщене. ПЪРВИТЕ ти фигури са много сполучливи.
Валерия - супер са кексчетата. Листенцата са невероятни. С шаблон ли ги правиш? формичка??? А  релефа???
Барчела - Къде изчезна бе адашката??? Пак сметанови торти си правила. Поздравления за калинката!!!
Петя - хубава е тортата. И точките са хубави. Не са големи. Така е по-весела тортата. Супер джувка!
Бубулинкааатаааа - страхотна серия торта си изкарала. И последната е много хубава. А, вземи някъде да объркаш или изкривиш нещо, че така като те гледам толкова съвършенна и ми се иска да се гръмна понякога.
patriyani - Докато се изкажа и си изкарала поредната торта. Много е добра тортата. Цветето е невероятно, а конската муцуна няма кой да я гледа при толкова хубави елементи отстрани. Докъде докара твоята сватбена торта???? Миди? Рапани??? Правиш ли ги вече?????

# 170
bubolinkata ,след всяка твоя торта онемявам. Толкова са красиви и изпипани,а снимките са невероятни,все едно че са от списание. На моите снимки все се вижда я някой ъгъл на маса,я прозореца или друг излишен елемент  hahaha
Ванче само така, всички марш от куФнята и ето ти чудеса, това е адски много труд. Разкошни са и диплите и розите,че и младоженците си ги докарала едни сладурчета.   
Много ми харесаха бебешките обувчици на Танчето и на Ани_боланд,браво момичета,сладки буйки.
Антоан твоята морска торта е много весела.
Патрияни аз докато пиша, си пуснала нова торта,на предната ми хареса комбинацията кафяво и златно,а тази  Уинкс е с много симпатична ,изобщо не е конска. Косата и е супер,а стойката на крачетата и много реалистична.
Имаше едни фигурки на Веси нн,много са сполучливи,не личи да са ти първи.
Барсела много торти,много нещо. Фаворит ми е тази със заека,дето релаксира.
Петя като за първи път панделката е много сполучлива,аз още не съм пробвала тоя модел. А точките си ги режа с обратното на различните метални накрайници,за малки и големи кръгчета.
Нинон замъка е хубав,обаче това хвъркатото ме уби,копирах си го в близък план,че много ми хареса.

# 171
  • Sofia
Благодаря и аз за хубавите думи!  Grinning

Ще карам сега подред докато още не сте навъртяли 10 нови странички, че тогава много ви губя дирята.
barcela, голяма производителност, голямо чудо, калинката много ми хареса!
Петя, аз на нищо не приличаща торта казвам на такава, която трябва да се яде с лъжицата.  Laughing
Твоята си е много хубава и аз искам да споделиш за панделката как се прави, имам някакви подозрения, но не съм сигурна в правилна посока ли разсъждавам.
stefina, това е ганаш, но не знам защо като го разбия цвета му става много светъл, а рецептите на които съм попадала винаги се разбива.
Правих го с натурален и млечен шоколад, на мен ми нагарча и мисля повече да не експериментирам, не обичам натурален шоколад просто, а следващия път смятам и да не го разбивам с миксер, той си стегна достатъчно в хладилника, ще си шприцовам направо.
Бубе, този разкош, който си показала е невероятен!
Много харесвам такива торти, пък и ти ги правиш да изглеждат някак скъпарски ако мога така да се изразя, но всичките ти торти са с класа!
Сега да не ти дойде в повечко почивката дай и рецептата за орехите и карамела, че ми е любима комбинация.  Laughing
patriyani, ако не беше споменала за муцуната и нямаше и да я забележа, детайлите около нея ме грабнаха, много хубава торта създава ми някакви асоциации с Палечка.  Grinning
Прииска ми се да се науча да правя дипли и аз.
Ванче, релефните листа ги правих с формичките за отливки: http://mamuna.snimka.bg/daily/sladkarski-raboti.491298.18204596
Другите си ги режа с ножа директно от тестото и си ги огъвам, иска ми се да си взема хубави формички за листа най-различни и ще съм доволна ако някой сподели модел.
Искам също да попитам от София от къде си взимате подложки за тортите от тези кръглите къдравите за торта около 30см.
Бих си поръчала и от вън, но не мога да се оправя с тези милиметри и инчове, все ми се струва, че ще поръчам не това което трябва.

# 172
Здравейте момичета, невероятни сте, показаните торти са прекрасни.    bouquet   bouquet   bouquet Аз само разглеждам и преглъщам с жален поглед. При мен е настанало тортено затишие и затова не показвам нищо, а да коментирам само отстрани не ми се струва редно.
Пиша Ви с надеждата някой да може да помогне, получих поръчка за първата си сватбена торта и ми изникнаха разни въпроси:
1. Смятам да си купя от мод. маса на ПиКо, но искат тортата в цвят екрю. Продава ли се такъв цвят /и къде/ или трябва да смесвам /и кои цветове/?
2. Най-отгоре ще има порцеланова фигурка, някой има ли идея как да я закрепя така че когато я носят на младоженците да не се клатушне?
3. Понеже от масата ще ми остане, а ще имам торти след няколко месеца, дали много ще изсъхне и дали ще може да се работи с нея?

Предварително благодаря на всички които ще се включат.   Praynig

# 173
  • София
Ванче - УМРЕМ си да четем твоите постове. Определено имаш дар слово и ако някой ден се видиш с повечко свободно време, вземи напиши някое книжле. Пък аз обещавам да си го купя и да ти го дам за автограф. Laughing Е точно тая история с хладилниците по заведенията и мен страшно ме притеснява. Не дай си боже, тортата се развали и после ти носиш цялата отговорност без да имаш вина. Преди година-две имаше такава драма в Шератон (имам приятелка, която работи там, та от нея знам). Сватбата огромна и съответно хората поръчали две торти, но едната от друго място и нея не я прибрали в хладилник. Всички, които са я яли се натровили и бяха одрайфали пейзажа. Първоначално решили, че е от платата с морски дарове, но впоследствие, след взетите проби се установила истината.
Патрияни - тортата е много готина, въпреки конската муцуна. Веднъж и аз се пробвах да направя Тинкърбел от захарно тесто и няма да ти казвам ква гуца стана. Децата се попикаха от смях. Естествено, не я използвах, а вместо нея си купих готова пластмасова фигурка.
Валерия - рецептата за ореховия крем с карамел съм я давала, влез в "моите публикации" и ще я намериш. Този път освен този крем сложих и най-обикновена бита сметана с много начукани на едро орехи. Сиропирах какови блатове с карамелен сироп (готовият карамел се разрежда още докато е горещ с прясно мляко) и редувах ту единия, ту другия крем.
Мария Илва - екрю постигам с IVORY на WILTON, но мисля, че с много малко кафяво и жълто би могла да си направиш сама подобен цвят. Имай предвид, че масата на Пик-ко се оцветява от съвсем малко боя, така че действай внимателно. Слагай по съвсем мъничко - винаги можеш да добавиш, но да отнемеш - не. Освен, ако не добавиш още тесто, за да компенсираш по-голямото количество боя. Можеш да си вземеш и бяла боя (на Три Уши продават и хич не е скъпа), която допълнително приглушава основния цвят, прави го по-пастелен и нежен. Порцелановата фигурка просто им я дай на хората да си я сложат върху тортата на място. Другият вариянт е да я закрепиш с глюкоза. Аз така процедирах при тортата с бебето - там свещта беше истинска и с глюкозата се залепи чудесно. За остатъка от масата хич не се тревожи. Ако я държиш добре опакована в найлоновия плик и затворена в кофичката, нищо няма да й стане. Повече от половин година ползвам това тесто и нямам никакви забележки. Една от кофичките ми беше с малко по-сухо тесто, но си реших проблема като си намаслявах ръцете с най-обикновено масло докато меся тестото. Така то ставаше по-еластично, а цветът му не се променяше - все си беше искрящо бяло.

# 174
  • София
stefina, bubolinkata, patryani, sisi, Valeria, благодаря ви за утешението. Сигурна съм, че рожденничката ще я хареса, но много ме е яд. Ще ги преборя и витите торти, тя и първата ми с покритие на нищо не приличаше, но лека-полека се справям.  Wink
bubolinkata, уникална торта, както винаги!
patryani, страхотна е тортата, а лица сигурно много трудно се правят.
Valeria, защо не казваш бе жена? До нас има едно складче за всякакви еднократни кутии и пособия и аз от там си купувам бели и златни и различни големини кутии за торта. Peace

Забравих да кажа, че панделката я правих по линка от тортената библиотека. Peace

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 15:45 от petia_tag

# 175
Хрисив,да си жива и здрава,точно тези първите са сладките ми.Вече са направени и половината изядени,много вкусни станаха,само дето добавих още около 100 грама брашно,за да стане тесто.При теб така ли стана? Още веднъж много благодаря за рецептата,вече е в архива ми.
Ми аз един ден не влизах  и сте изписали 100 страници и торти,коя от коя по-хубави.Само ще коментирам по фермана на Ванчето,че направо си е за яд работа.Някой не "полага достатъчно грижи" за тортата,после хората ядат и казват "тортата е мека,майсторката не я бива",а не казват "ми не са я прибрали където трябва"...Как да не се пръснеш от яд.  #Cussing out

# 176
Bubolinkata, много ти благодаря за бързия отговор,   bouquet тортата е за края на май, а мен отсега ми е притеснено да не се изложа. Откъде купуваш моделиращата маса? Аз намерих адреса на фирмата в Казичене от тортената библиотека, от там ли директно се поръчва или е чрез дистрибутори? За цвета ще пробвам с кафяво и жълто, но първо в малко количество, за да мога да смесвам с бяло ако стане много наситено. За закрепването на фигурката питах, защото искат да им остане за спомен и после трябва да може да се измие от това с което е лепена. А само поставена отгоре без да се укрепи ми се струва мисия невъзможна. Ще пробвам с глюкоза  или маслен крем. Много ти благодаря за съветите!  Hug

# 177

Привет отново. Пускам ви детелината си която правих за Цветница. Да добавя само, че върху тортата имаше надпис (да не си мислите че така празна е била):

Много красоти отново, но ме извинете, че не мога да ви чета на този етап. Надявам се да наваксам обаче. Поздравления за труда момичета  Hug

# 178
  • София
Леля Ог,Буболинка,Стефина,Раче,Патрияни,Ванче,Сиси,много Благодаря,момичета,за пожеланията към моето момче и за топлите ви отзиви относно замъка  bouquet
За протокола,това хвъркатото е дракон Mr. Green
Valeria,мъфините са разкошни.Мноого ми допадат Peace
barcela ,голяма производителност и все на страхотни торти!Много ми харесват плодовите!
petia_tag,много симпатична торта!Разбирам те какво е да се прави вита торта с чупещи се блатове ConfusedПредната тортата с кривите дръжи и цветчетата едвам успях да я докарам на форма ooooh!А уж си взех блатове на "Сладък път"
Буболинката,еее направо ме разби с тази красота HugМного харесвам такив вид тортички!Надявам се нямаш нищо против да си копирам идейката Simple Smile
Патрияни,тортата си е много хубава,няма кой да гледа муцунката покрай това цвете Peace
Genoveff,много добре покрита детелинка Simple Smile

# 179

момичета искам да си купя някои неща от http://www.fondantsource.com/ доставят ли до БГ и това ли е боята за захарни теста -
http://www.fondantsource.com/wibuyeicco.html
моля който си е поръчвал скоро боички и инструменти/едно комплектче Уилтън/ да сподели/може и на лични/ от къде ще ми е най изгодно или пък някъде ако се правят общи поръчки:hug:

Общи условия

Активация на акаунт