Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 99

• 86 867
  • 730
  •   1
Отговори
# 150
vesi_nn ,много са хубави фигурките  Peace
violetblue ,благодаря   bouquet

# 151
  • София
Здравейте!

Да попитам- има ли някой под ръка клипчета за гербери,че откривам само за маргарити?

# 152
петя съм правила няколко вити торти и една беше с готовите блатове.Е,няма такова мъчение.Аз тръгна да завивам,то се счупи и вместо кръг получих многоъгълник.И после като стегна замазвах с трохи  и масло докато неполучих,що-годе равна повърхност.Може и някакъв чалъм да си има.

# 153
  • София
Ванче, поздравления за огромния труд и страхотния резултат! Диплите са като с ръка недокоснати...   bouquet  Шапка свалям за търпението и издръжливостта на нервната ти система при реализацията на този грандиозен проект! Много ми хареса цвета на розите, как го постигна?
Бубенце,   Hug! Уникални творения си ни показала отново! Как успяваш да балансираш и съчетаваш толкова отговорности, просто не мога да си обясня! Ами творенията ти са от красиви, по-красиви... Забележително решение за Томас, къпкейкчетата са толкова нежни и изпипани (не знам дали някой би отхапал от такова произведение). Тортата за кръщенето - съвършена, а за бебето просто нямам думи... и гънчиците, и телцето, и ушенцата, и спокойния сън... справила си се невероятно!  bouquet   За цвета на орхидеите - за мен са си лилави и много нежни. В детските торти  отново не си пестила детайли и си проявила страхотна креативност, за изпълнението - всичко е изпипано. Не мога обаче да не отбележа, че плаката на Пуховската торта ме грабна.  Party
Албенка, шоколадовите торти са много изкусителни, а Дъмбо е като от снимка!  bouquet
Наска, браво, чудесен първи опит и то с предизвикателство като калинка!
Леля Ог, сърцето е много нежно!
Patriyani, много стилна тортичка си спретнала на половинката!
Антоан, тортата с Немо е много весела и пъстра!
ani_d, сърцето и кейкчетата са перфектни, а детската торта е много сладурска!
ditsan, еклеровата торта е чудесно загладена, въпреки неволите ти. Поздравления за чудесния опит с РА!
Искроне, тортата е много нежна и перфектно изпъната. Аз съм пропуснала дискусията за фондана на Мишел Фостър (ако е имало такава) и ще ти бъда благодарна, ако споделиш подробности.
 vesi, фигурките са много сполучливи, но признавам, че в жабката се влюбих. Ще очаквам цялата композиция!

# 154
Здравейте момичета!Благодаря ви за топлото посрещане  bouquet!И аз останах доволна,като за първи път мисля се справих добре.А и най важното е,че малката много и се зарадва.Тя обожава калинки.
Тези дни мисля да направя още един опит,родителите ми имат годишнина от сватбата и мисля да ги изненадам с една торта.Ще се радвам ако ми дадете идеи.
Желая ви весел и усмихнат ден!

# 155
Момичета,имам въпрос...Преди доста време си запазих една рецепта за сладки с фъстъчено масло,някой от вас май беше пуснал....Та така,около месец търсих фъстъчено масло,най-накрая намерих,прибрах се да правя сладкиш и.....се оказа ,че не помня коя е била рецептата,не мога и да я намеря.Така че сега си имам фъстъчено масло,нямам си рецепта.Много моля,ако някой е пускал такава ,да я дава пак.Мисля,че пишеше,невероятни сладки с фъстъчено масло или нещо такова,или аз вече си измислям.... Rolling Eyes
Дидоча,какво да ти кажа,направи го ,да пробваш,тоя фондан.На мен ми хареса,за първи път нямам плохи по тортата и на вкус е добре.Малко мек ми дойде,едва го пренесох,но това може би е,защото точих с олио.Сега съм направила бял,с обезмаслено мляко и бял шоколад,на око.Тази седмица ще спретна някоя мини тортичка,ще я покрия и ще докладвам пак.

# 156
  • София
Ванче - е те такова чудо като твойта торта НЕМА!!! Как така 25 кила?!?!? Това е направо тортище. А толкова нежно и ефирно изглежда. За диплите - и аз съм на опашката от поклоннички. Тия неща винаги са ми изглеждали ужасно трудни и капризни, а ти си се справила блестящо. Розите май верно идват в повече и засенчват красотата на диплите. Може би ако бяха и те в по-блед и пастелен цвят щеше да е по-хубаво.  Но така или иначе - СТРАШНА СИ!!!
Танче - да ти е живо и здраво момченцето! Бързи и здрави крачета, сега да търчи на воля, а после само напред и нагоре да върви!!!!
Леля Ог - въпреки проблемите, тортата е станала много нежна и сладурска. А снимките са доста добре аранжирани. Браво!
Патрияни - да ти е жива и здрава порасналата половинка! Тортата изглежса стилна и вкусна! Притичах да си хапна една бисквитка, та да спра да точа лиги.
Антоан - страхотни цветове и богатство от детайли!!!
Веси - фигурките са ти супер! Чакам цялата торта с нетърпение.
Снежи - аз лично не съм я покривала моята бисквитена торта със захарно тесто и се съмнявам, че ще може, защото е доста креместа и всъщност блат има само най-отдолу. Няма как да я измажеш с маслен крем, за да я покриеш след това.
Относно витите торти - наистина са доста по-трудни за направа, но веднъж като им хванеш цаката няма проблем. Писала съм няколко пъти подробно по темата, тъй че който иска може да потърси поста в моите публикации и да чете. А на семинара, живот и здраве, се надявам нагледно да покажа как се прави.

# 157
  • София
Здравейте,момичета!Признавам си,че от доста време не съм надничала в темата  Simple Smile
Буболинка,за пореден път онемявам от твоите произведения ShockedНевероятни неща правиш,прекланям се пред таланта ти smile3501 Тортата с бебенцето е уникална  bouquet
Ванче ,страшни диплени тортички,БРАВО!!!
Много ми хареса тортичката  на Албенка със слончето,много е сладурска!
Антоан,толкова цветна и многокомпонентна торта!Много е весела!
vesi_nn,фигурките са много хубави!
Леля Ог,тортичката се е получила много нежна!
Patriyani,тортата за твоята половинка изглежда семпла и доста апетитна!
tanche512,да ви е живо и здраво порасналото момченце!Обувчиците са много сладки!
Направо ме е срам да пусна и моята торта за рождения ден на синчето из между тези красоти,но като идея може да свърши работа на някой Wink
ТУК има още и в по-близък план
Направих сефтето на фигурите Grinning

Последна редакция: пн, 12 апр 2010, 17:29 от ninon

# 158
Заповядай Искре http://www.kulinarno-joana.com/2009/04/chocolate-peanut-butter-cookies/ тези са страхотни. Преди около месец ги правих просто  chef са супер. Станаха ми абсолютно същите като на картинката(даже и по хубави Laughing) Ако не са тези  имам рецепта и за други но несъм ги пробвала http://kulinar.gbg.bg/index.php?p=recipe&id=2705 Предполагам че има още много в Гугала Grinning

# 159
Лелеее страхотни торти видях  Shocked Браво момичета   bouquet Няма да изброявам... от петък не бях чела темата и ми се събраха много наведнъж, но всички бяха уникални. И аз няма как да забравя бебето на Буболинка и сватбените дипли на Ванчето Невероятниииии!!!   bouquet

Аз в петък направих тортичка за кръщене и първите ми фигурки (обувки и розички). Ето я и нея:

http://aniboland.snimka.bg/cooking/torti.485861.18216346

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 08:06 от Ani_Boland

# 160
  • Sofia
Страхотни торти просто!
Нямам думи за това което попадна пред погледа ми!
Бубе, ти болна твориш чудеса пък представям си ако си съвсем в кондиция ще ни паднат езиците от цъкане!  Grinning
Тортите са ти невероятни и без грам свян ти казвам, че си запаметявам в любими някой и като назрее момента и задобрея ще плагиатствам на воля.  Laughing
Ванче, не знам дали на баници приличат, но диплите много ми легнаха на сърце, гледах и стъпка по стъпка и ти благодаря, че онагледи въпроса ми за перфектното сърце!
А сватбените са разкошни, аз и само по гънки бих ги харесала, наистина са като от ръка не пипнати!
Разгледах всичко, което сте сътворили и наистина съм впечатлена, съжалявам че не мога да изброя поименно.

Аз торта нямам, но имам първи опит в друга област:

Това са козуначени кексчета с локум, ако знаех, че стават толкова идеално гладки щях да си ги украся с ММ, поне са вкусни ако не друго.  Laughing

# 161
Здравейте момичета!
Много ви благодаря за пожеланията към детенце Hug Hug Hug Сега тичка, но затова пък мама няма време за торти Mr. Green
Ванче, поздравления за прекрасната сватбена торта  bouquet Наистина диплите са много нежни а розите са със страаашен цвят Grinning Сподели моля те, с каква боя ги направи, та го докара това прекрасно червено Shocked ?
Веси, страхотни фигурки! Чакаме да видим цялата торта Grinning
Патрияни, точно този тип семпли торти много ми допадат. да ти е жив и здрав мъжо и да те слуша Grinning
Наска, добре дошла  bouquet Страхотен първи опит!
Поздравления за творбите на всички, които сигурно пропускам  bouquet
Лека вечер!
ЕДИТ: А, и Валерия се пуснала със страхотни мъфини! Много са симпатични, а снимката отново е перфектна Wink

# 162
Е,наистина отдавна не съм се появявала,щом си влизах в профила за да си припомня коя е последната торта,която съм публикувала.
Но,преди това разгледах най-коментираните торти последните дни.И не се учудих,ама никак,че Ванчето и Буболинката са първенците.
Ванче,бях забравила за твоите постъпкови снимки,винаги се справяш чудесно.А сватбената торта е просто чудесна.  bouquet
Бубе,наслаждавах се на всичките торти,които си показала.Винаги перфектно изработени.  bouquet
Добре дошли и на новите момичета,гледам,че има много нови попълнения.
Един скромен принос и от мен:

е,хайде стига толкова,засега,след няколко дни пак.

# 163
Здравейте момичета! Лелеееее как пишете  Shocked Напоследък изобщо не ми стига времето  ooooh!
Толкова торти сте направили!
Румя сладки овнета, Буболинка ти си виртуоз, Искроне освен че е много цветна тортичката ти изглежда старшно апетитно  Crazy Дитсан този РА ме плаши много добре си се справила, а какво има вътре?
Ани Д хубости правиш, Албенка майсторка си ти, имаш си собствен стил. А слончето...направо  Heart Eyes Мисля, че ти ме беше питала за пълнежа на последната ми торта. Ами тя е желирана млечна торта с банани, ананас и бишкоти. Съжалявам за късния отговор   bouquet
Наска браво! Чудесна калинка!
Ван444е като почитателка на розите  newsm20 невероятна торта! А дипличките.... нямам думи!  Hands Clap Булката е много очарователна.
Леля Ог пак красоти  Grinning Танче, Патрияни и вие сте сътворили красоти, Антоан от къде толкоз нерви за всичките тия гадинки, vesi_nn красиво! Нинон Хубав замък, barcela добра продуктивност, но заяка-как само се е гътнал  hahaha
Момичета да споделя опита си от пазаруването от магазина на "Надежда Костадинова" - вчера ходих в магазинчето в Монтана. Невероятно учтиви са, обясняват ти всичко и показват... абе доволна съм много!
Хубав и слънчев ден на всички!   bouquet

# 164
  • София
Valeria, разкошни мъфини!
barcela, много и много хубави торти си правила.  Wink
Ani_Boland , добре са ти се получили, от какво ги направи най-накрая?

Аз пускам една мини вита торта, която хич не е за показване.  Confused Оплаках се, че блатовете на Сладък път ми се разтрошават и не мога да ги завия и вчера като махнах фолиото, едната стена поддаваше. Измазах с мноого маслен крем и като стегна уж стана добре, но като покривах пак се размекна на някой места и тортата ми стана неравна. Абе като за първи път в живота ми просто, ужас. За рождения ден на сестрата на мъжа ми е днес. Исках малка вита торта с точки и панделка, но не съм доволна никак от себе си. Отделно като почнах да лепя точките установих, че е трябвало с нещо да ги правя по-малки, но нито имам с какво да ги направя такива, нито можех вече да ги махна налепените. Панделката май трябваше по-тънко да я разточа, но като за първи път не посмях, а то се оказа много лесна работа правенето и. Понеже за утершния имен ден на сина ми ще правя още една такава, снощи направо ми идеше да не пипна втора вита торта, но викам си като за вкъщи, каквато стане такава. И какво се оказа, блатовете пресни, сочни, огъват си се като по учебник. А тази, която ще подарявам на нищо не прилича.  #Cussing out Оплаках ви се и ето я провалената ми торта  Rolling Eyes :

И наистина е много трудно да се покрива висока торта, как го правите, не знам. Имам две плисета. Confused

Общи условия

Активация на акаунт