Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 99

• 86 325
  • 730
  •   1
Отговори
# 630
  • варненка от София
Хайде и аз сега да покажа и аз една тортичка за кръщене. Вдъхнови ме разбира се Буболинката  Blush Абе изобщо с тази ГММ на Пикко е песен да се работи. В тоя дух на размисли моята вече привършва, да има кандидатки от Варна да делим или от София, че сега имам път натам за 10 дена. Та ако има желаещи да свиркат.

И тук още снимки

Женик, ЧРД на патерица, тортата ти е много семпла, много нежна и красива.

Петя, страхотни теменужки, много ми хареса и идеята с бишкотите. Не зная чия е, ама е суперска.

Ванче, апетитна кошница, думи нямам. Така обичам ягоди. Искам такава торта и аз. Да вземеш да ми направиш  Blush

Изобщо красота, красота и пак красота.

# 631
marulka_s аз искам около колограм да имам-за Варна  Hug

# 632
  • Бургас/Пз
Марулка, книгата е разкошна, надписа с арт флумастер ли е правен? Малко блед ми се вижда и за това питам!  Wink Чака ли да изсъхне ММ и тогава ли писа?

Момичета, искам помощ - Муса на Танита, подходящ ли е за двуетажна торта, а Карамеления крем на Пепи става ли за първи етаж?

# 633
За двуетажна торта не би трябвало да имаш проблеми с муса на Танита, особено ако ползваш някакви леки блатове. На мен ми е поддавал на триетажна - направо стана като буре. Но за всеки случай сложи повече желатин, няма да се отрази на вкуса (ако ти е възможно- засили желатина само на долния етаж, горе няма страшно)

# 634
  • варненка от София
Марулка, книгата е разкошна, надписа с арт флумастер ли е правен? Малко блед ми се вижда и за това питам!  Wink Чака ли да изсъхне ММ и тогава ли писа?

Писах с флумастрите на Уилтън. Блед е надписа, да, защото вече се е изхабил черния. Не чаках да съхне съвсем, но то беше много тънък разточен лист и беше позасъхнал вече. Мислех да повторя с четка с боя, но по нощите ми трепереше вече ръката от умора и се отказах. Със сигурност щях да го оплескам повече.

# 635
  • Пловдив

Момичета, искам помощ - Муса на Танита, подходящ ли е за двуетажна торта, а Карамеления крем на Пепи става ли за първи етаж?

Млечно-маслените кремове са идеални за най-долен етаж. Крема е стегнат и варианта тортата да поддаде е почти нулев.... пиша почти, защото може да се пресиропира и да поддаде или пък да няма подпори за горният етаж.

# 636
Поздравления за тортите ,които правите,прекрасни са, като произведения на изкуството .Имам питане -искам да приготвя торта на брат ми за Гергьовден.Решила съм да бъде с бишкоти и  готов  баварски крем от Метро.Необходимо ли е да слагам желатин в крема и с какво да я покрия,имайте предвид залея защото с тия покрития не съм опитвала и не ми се ще да рискувам.Ще върви ли на баварски отгоре например бял шоколад?

# 637
  • Sofia
Ох, толкова много сте писали и толкова красоти сте напускали отново, че не знам да се захващам ли да изброявам поименно, че то не бяха цветя, балерини, буболечки, Марио форевър, теменужки, бебета и какво ли още не, браво на всички, страхотни неща видях!
Подпалихте ми любопитството с тези пудингови мъфини и днес въпреки, че бушона гърмя 5 пъти докато ги пекох станаха разкошни, направих ги с пудинг карамел и сложих вътре като плънка варено кондензирано мляко и си облизахме пръстите.
Няма да идвам на Цигов Чарк обаче на Ванчето ще и завия в хартийка 2-3, че гледам пощелива е щом стане дума за мъфини.  Laughing
Днес подгрях, утре и торта мисля да направя.
Исках да си пробвам маркерите, не съм много впечатлена за рисунки, лепилото обаче е бетон, лепила съм с какво ли не обаче това ми е тотален фаворит, лепи безотказно.

# 638
  • София
Момичета, хайде да се видим,да си опитаме тортите и да направим нещо хубаво за някой, който има нужда! Ето подробности http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=493543.msg15011218#msg15011218 Много ще се радвам да се включите!!!

# 639
Здравейте,мили дами!

Честито на рожденичката Женик на патерици...
Патрияни-Марио е страхотен!!! Crazy
Съжалявам задето съм пропуснала цели три страници ,но правя цели 9 торти...
Сега ще ви покажа някои,другите по-късно.
Поздрави на всички за мъфините,кошниците,тортите с цветя и всички които са фенове на това зарибяващо изкуство!

Едната торта е торбичка с пари-пълнежа е ванилов крем с червени боровинки и касис.

Тортата с Ариел и компания беше спешна и кукличката спаси положението,даже и боядисах косата червена (голяма съм лудетина) Joy

Тортата маргаритка е за една дама на 16-ет (затова е листенцата са толкова) на име Маргарита- естествено.Дизайна си е неин.

Кученцето Далматинец го спретнах за час,просто нямах време,но ме помолиха и....

Последната-едно сърце с теменужки.Не бях правила такива цветя и ми беше доста трудно.Вие кажете дали ги бива... Embarassed

Другите торти-утре.Сори за дългият пост...
Поздрави!!!  Hug Hug Hug

# 640
  • София
краси мира, stefina, kali, ИСКРА, marulka, много ви благодаря  Hug
ИСКРА, честно казано не очаквах да се справя толкова лесно нито с теменужките, нито с купола. За първи път ги правя, но имам такава идея от месец насам. Обърнах една купичка за супа, сложих и опаковачно фолио и покрих с ММ, след два дена го свалих и куполът беше готов.
Тези двуцветните теменужки ги видях в Гугъл като разглеждах видовете и се влюбих в тях, после реших за цвят и няколко лилави да има.
marulka, много ти е хубава книгата!  Peace
Valeria, ти си страшен художник, директно отгоре си рисуваш, нали? Нищо не прекопирваш. Страхотно се справяш.
antoan, голяма производителност, как се справяш не знам.

# 641
Здравейте момичета!
Браво страхотни неща сте сътворили тия дни!
Ванче кошничката отново е страхотна!
Марулка, прекрасна книга!
Петя, теменужките са един път! Като "живи" са Grinning
Антоан, отново прекрасни неща!
Патрияни, ей как ме подсети за "Супер Марио" Grinning Страхотен е! Много го обичах едно време  Party
Валерия, неверояяяятни мъфини Shocked Стахотно изрисувани! Какво е това търпение от теб незнам Rolling Eyes
Ето и от мен една 15 минутна торта за домашна употреба, колкото да не минавам напразно

Блатовете са готови, крема е цедено кисело мляко ( в моя случей онова салатиното "Витал" с пудра захар+ малко горски плодове)

# 642
  • Бургас/Пз
Валерия, имаш невероятни възможности в рисуването, браво на тебе! Завиждам ти и за търпението!

Антоан, какви са тези 9 торти бе душа, за колко време е това? Направо останах така  Shocked Теменужките са много хубави, а за цветовете думи нямам!

Аз пак с въпрос съм тук, тази торта,която ми предстои другата седмица ми създава много въпросителни! Благодаря на Пепи и Сладка хапка за съветите за кремовете, ще ми бъдат от полза  Hug

Днешният ми въпрос е следния - тъй като тортата ще е на два етажа, като първият ще е кварат 30/30см, колко да е втория, който ще е кръг. Имам тави с възможност за 23см и 25см , та се чудя колко да го направя? И още нещо дали е добре височината на двата етажа да е еднаква или трябва да е различна? Не намерих много торти комбинация от кръгъл и квадратен етаж, та затова се надявам вие да ми помогнете! Praynig

# 643
Петя красива торта - определени идеята на Ивейн за бишкотите е много сполучлива и оригинална . Теменужките са много сладки , но следващия път леко ги мини с топчето по края , да ги изтъниш и да им предадеш малко раздвиженост . Идеята с купола е страхотна
Валерия 'айде още една художничка в темата , малко ли ми бяха Ивейн и Буболинка  Mr. Green  ... Страхотни мъфини  Grinning
Антоан как така за един час това куче ...аз за един час не мога кремевоте и блатовете да изпека  ooooh! . Сърцето -много смел жълт цвят , но ми харесва в комбинация с лилавите теменужки  Grinning
марулка много красива книга , бебето е голям сладур . Нали си пазиш бебешка торта за Юли  Wink

Хайде една малка и от мен  . Голям зор с това покритие , такъв конденз  ooooh! . Вярно е че тук 2 дни не е спряло да вaли и е адска влага , обаче  Crossing Arms . Нищо не помогна ,даже и Taylose . Между другото на някой да му липсваха моите розови торти ...шемет ?  Mr. Green

http://rayausa.snimka.bg/?album;aid=229804

ani_d 30 - 23 см см . За височината - да би било добре да са с еднаква , за симетрия . Тази е 25- 20 см  и не стоеше добре , основата дойде малка  http://raya1979.multiply.com/photos/album/1/1#photo=48

Последна редакция: сб, 01 май 2010, 19:41 от raya_рая

# 644
Ани, аз не съм правила двуетажна от правоъгълен и кръгъл блат, но понеже тия дни доста рових и нета за торти, се нагледах на какво ли не. Та ето ти само два примера:

Вторият блат е по-навътре, т.е. не стига до ръба на долния, но в същото време няма голяма диспропорция в размерите. Струва ми се, че 25 см-вия ще стои по-добре в твоя случай.

От друга страна, за да е все пак хармонична тортата, ми се струва, че височината им тр. да е еднаква.

Но това са само разсъждения. Ако ви покажа снощи какъв провал имах, ще ми забранят да се обаждам по тортени въпроси поне една година.

Общи условия

Активация на акаунт