Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 99

• 86 801
  • 730
  •   2
Отговори
# 60
  • Пловдив
Гали ,правилно си разбрала ,задължително първо заглаждам тортата с маслен крем и тогава със сметана .
Надето ето какво намерих.http://londoncake.com/images/002494%20Adult%20Fun%20Cake%202%20in%20a%20Bed.jpg.Според мен не е толкова трудно  PeaceА що се отнася до цвета ,аз към бялото слагам малко розаво и малко кафяво ,но по мъничко и така си го нагласям

Благодаря ти Албена Идеята е супер,само дано успея да направя успешно фигурките...аз кафяв цвят нямама,но имам карамел,мисля с него да опитам...ако ви попадне неяо друго подходящо за случая...каяете линкове  newsm51 моля Simple Smile

За телесно- червено+жълто в равни количества. Ако жълтее добавяш червено и обратното. Ако стане наситено добавяш бяло. Направи лицата схематични.
Може да изходиш от тази идея:

http://l.yimg.com/g/images/spaceball.gif

# 61
Здравейте всички Grinning
Уж щях само да ви прегледам, но се изкуших да пиша Mr. Green
Патрияни, направо ме уби с тази торта с цветето Shocked Страхотна! След всички спайдърменовци и пуховци, с тази торта ме изненадА Grinning Прекрасна е  bouquet
Много други торти ме впечатлиха ама забравих коя на кой Embarassed
Леля Ог, как имаш такова търпение бе жена Shocked Великолепни сладки! Такова тъпрение и фантазия няма просто...
Руми, моля за рецептааааа....... Praynig Съжалявам, предполагам че я има в библиотеката ама нямам никакво време да търся Embarassed Направо ми потекоха лигите като я видях тази торта Crazy, украската е семпла, но много нежна!
Милиса, ами единственото решение е или да смениш клуба или да си поръчаш торта от някой, който дава сертификат Peace
Гледам, че глюкозата обсъждате...аз си купувам от тази на серия "Дълголетие" Гъста е като цимент, не можеш да вкараш лъжица вътре и за РМ незнам, но фондана ми става перфектен с нея Peace

# 62
Привет момичета! Hug
Страхотно торти и курабийки видях!  bouquet

Нашия пораснал батко стана на 10 на 2-ри април и си поръча торта с любимия му герой. С голямо удоволствие и децата участваха в направата й. А ето я и нея:

http://good-times.webshots.com/photo/2144667560101110711laQePJ

Благодаря на всички от сърце за съветите за оцветяването! Hug

# 63
  • В кошера...
А отдавна съм заподозряла приложението на тези инструменти в декорирането на торти, подобно на Леля Ог. Който се интересува ето доста перфоратори /пънчове/ и страхотни нещица за майсторене има тук   http://talens-bg.com/index.php?option=com_content&task=blogc … 99&Itemid=138

# 64
  • София
milisa, опитай да преговаряш, понякога, като разберат, че ще си платиш обслужването на тортата, като им подчертаеш, че за теб е от особена важност това ти да приготвиш торта за детето си на рожденния му ден...че за теб това не е нещо, по което ще правиш компромис, че ще подпишеш каквото е нужно, че носиш отговорност...при тази криза, която засяга всички, едва ли ще ти откажат.

# 65
Та преди малко ходих да запазвам заведение и от там ми казаха че торта без сертификат немога да занеса  Cry. Те са си правя вероятно,но пък искам да занеса торта  Cry. Вие как процедирате,като правите толкова много торти за толкова много поводи...за детски градини... кажете моля.
На някои места са категорични и не разрешават. Но на повечето в крайна сметка клякат и те карат да напишеш собственоръчно декларация че поемаш отговорността. Искат данни от лична карта и т.н.
Винаги можеш да ги захапеш за нещо. поискай им ТЕХНИЯ сертификат за хранителните продукти за сандвичи или хапки. Ще се оцъклят. това че са ЗАВЕДЕНИЯ, не означава че са изрядни. Миналата година разказвах тук, как се опитаха да ми направят панаир за тортата на племенника. А същевременно, на масата имаше предварително подредени сандвичи-хапки със синьо сирене, риба тон и рачешки рулца. Като им заковах въпроса дали това е най-модерното и подходящо меню за детски рожден ден за бебе на 1 годинка и като ги попитах как ще доказваме после защо повръщат децата??? От моята торта или от техните сандвичи с деликатеси??? Нищо не можаха да кажат. Само тутката отсреща. Написах им декларацията. Момичетата не бяха виновни че работят там.

# 66
Момичета, извинявам се, че така нахлувам без да чета предните страници, обаче трябва да правя Мини Маус и не се сещам кой я беше правил с много близки до реалните цветове, ако може само насочване към коя тема беше аз ще си я изровя и на този дето я е правил.Мисля, че Антоан бше правила една такава, обаче имаше и още Миниа правени  newsm78
Патри, ти не прави ли някаква Мини?Дай насам някаква снимка, че да гледам тия рокли   Crazy

# 67
Ха добър вечер или добро утро... Laughing

Краси, акулата е много впечатляваща. Успяла си да напаснеш цвета й реалистично и се е получило прекрасно. Поздравявам те.

Леля Ог, сладките са едни път...прекрасни са.

Райче, ти нанесе ли се?
Много мъчно ми стана за двете сестри от Cake girls, ужасно е да си безсилен и да виждаш как бизнеса ти се срива за 2 часа...Хубавото е, че няма пострадали и че много хора се отзовават да им помогнат.

Полимир, меденките са върха и си се справила добре с РА.

Ивейн, мерси за отговора. Щом я има в блога рецептата, оттам ще я взема. В такъв случай като направя портокалово-морковената торта по рецептата на dr.Otker ще я пусна тук, дано да ми остане време скоро...

Албенка
, чакаме орхидейките от теб, а футболната торта е страхотна.

Ай-ай
- виж в ПАН Сервиз. Давали сме преди години видеото и ТВ и го ремонтираха много добре, доволна съм. http://www.panservice-bg.com/m1.html. Дано ти свършат работа.

# 68
  • София
Я, да се запиша с двете рогати, които правих с подръчни материали на село - шприцоване с найлонови пликчета, оцветяване с боя за яйца и подобни:

торта Татяна, покрита с бял ганаш и плочки от бял шоколад (трябваше да е светлосин цвета, но се получи толкова блед, е даже и на дневна светлина изглеждаше бледозелен, като ганаша) Даа, знам, че наплесканите с готови шрифтове цветчета са грозни и излишни, но сестра ми настоя за цветчета - сложих цветчета. Шо ли не снимах тортата преди това!

реване, с портрет на Милото  Mr. Green

тук са всички снимки.

За главите и крайниците на двата овена разтопих шоколад+мед в съотоношение 6:1 (по рецептата на Джемма). Отначало беше доста меко, и му бухнах и малко пудра захар, но ако бях почакала да изстине - нямапе да има нужда. Получи се чудесно за моделиране тесто, лесно изсъхваше. Само не успях да го съхраня - в прозрчано фолио стана на камък, чудя се дали изобщо има начих да се съхрани. Но като цяло съм много доволна, че го открих - когато ми трябва само млако количество тесто за моделиране или такова, което бързо да съхне и да е гладко и фино - е много добър вариант.

# 69
Здравейте  Simple Smile.
Глюкозата ми е много гъста, някои от момичетата ми казаха, че има в магазин "345" и там я намерих.
Ai-ai, и аз се сетих за ПАН сервиз, но аз не съм особено доволна. Имаше един на втория етаж в битовия комбинат в Младост 1, но не гарантирам, бяхме носили нещо дребно там преди време.

# 70
Албена, Дарилка, tanche512 и всички, които похвалиха курабийките ми, много много ви благодаря! Похвалите ви са стимул за мен, да се старая още повече!   bouquet

medunka, точно такива перфоратори с "шевици" гледах и аз. Но сега като знам как се вадят цветчетата, и ми се струва, че няма да мога да извадя тези орнаменти, без да се радвалят. От друга страна, много неща, които на мен ми се виждат трудни, за вас са работа за 15 мин., така че опитвайте и при успех,  споделете как точно го правите  Peace

Приятен ден, момичета!

# 71
  • София
milisa, аз и двата пъти съм познавала собствениците и не съм имала проблем с носенето на домашна торта, но можеш наистина да пробвам да се спазариш с тях, както те е посъветвала Ванчето. Peace
nadeto, ако не можеш да си догодиш цвят, направи си съвсем малка доза ММФ и си смеси с твоята маса, за мен те придават страхотен телесен цвят.  Peace Направо 2-3 бонбона ще са ти достатъчни.
patriyani, страхотни са и двете ти тортички!
HOLY, да ти е живо и здраво момченцето и с тортичката сте се справили чудесно!
silrai, моите фигурки не станаха много добре, но специално съм гледала много детайлите от филмчето. Виж на нея, каква е роклята на Мини от последните серии, които ги дават тука. Ако не виждаш добре, ще ти обясня детайлно каква е точно и роклята и обувките: http://www.foto.bg/data/4887/medium/DSC024092.JPG
Rumya, супер са ти овцете!

Последна редакция: пт, 09 апр 2010, 12:29 от petia_tag

# 72
# 73
момичета от баварския крем ми останаха 10 белтъка,дайте идеи какво да ги правя.

# 74
момичета от баварския крем ми останаха 10 белтъка,дайте идеи какво да ги правя.
Целувки,мнооого целувки! yes

Общи условия

Активация на акаунт