Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 99

  • 86 330
  • 730
  •   1
Отговори
# 600
  • Мнения: 243
iskrone, пробвай Лимоновия чийзкейк на Наталина - за мен е страхотен. 
www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,249.msg37.html#msg37   

# 601
  • Бургас
  • Мнения: 3 158
Минавам набързо, че ме чака тежка оперативка днес Tired
Искра, Гали, много свежи тортички, супер са Peace
Стаси, мъфините са чудесни Simple Smile
Искронче, ще ти пиша всичко подробно, само да намеря време Hug Между другото, в понеделник заминавам в командировка за три дни и планирам вечерите да са само за мен и скайпа Mr. Green, така че може и на скайп да похортуваме Sunglasses
Женик, знаех си аз, че ще е висш пилотаж тортата   Wink
Петя, мерси, ще пробвам и с крема на Династията Hug
Ани, ще помагаш задължително, изобщо не си мисли, че ще те пропусна с тормоза Mr. Green
Рая, ако трябва да съм съвсем честна, на мен на първа хапка ми се стори малко странна комбинацията Rolling Eyes В събота на втори прочит пак ще давам мнение. Обаче пък и трите мацки, които искат такава торта, държат да е точно в същата комбинация. Абсолютно всички бяха на мнение, че това е една от най-вкусните торти, които съм правила. А майка ми се разсърди, че за нейния РД съм направила Династия, а не такава, което вече мен ме шокира Shocked Аз отгоре я замазвах с крема на Албенка - крем Оле с шоколад и сметана, но в бял вариант, може от комбинацията на кремовете да ми е дошла странна тортата, сега ще я направя само с Тирамисуто да видим  Rolling Eyes
Изчезвам вече, за съжаление  Sad

# 602
  • София
  • Мнения: 771
Ех, момичета, неуморни сте като пчелички, много ви се радвам на красивите творения.

Искра, страхотна цветова комбинация и розата според мен е станала много добре. В тази връзка да попитам как се справяте с изтънените листа на цветята, как ги задържате в желаната форма, докато изсъхнат? Аз работя с ММ на Пик ко, но става много мека и едва ли не, трябва да крепя всяко листенце по отделно, докато изсъхне. Ползвате ли някакви помощни средства за целта?

Гали, много ми допадат пастелните цветове.

Стаси, мъфините са много пъстри, а тортата с Ягодов сладкиш ми обра точките.

Женик, честит рожден ден на патерици, празничната ти торта е излючително стилна, а кейкчетата са невероятно допълнение, възхищавам се на вкуса и уменията, които показваш .

Руми, кадифето изглежда изкусително.

Искроне, впечатлена съм от цветята и яката.

Ванче, мисля, че ти трябва един маратон по Картун Нетуърк и Дисни Чанел и на тия дзверове ще им вземеш здравето. И все пак тортичката е перфектна.

Миша, страхотна цветна полянка си направила.

Мираварна, и твоята версия на сърцето е много красива, допадат ми цветовете и красивите рози.

Азалс, чудесна панделка и много сладки цветове.

Танче, малко ме смущава формата на тортата, но иначе нежния син цвят и цветето са прерасни.

Раче, харесва ми как си оплела кошничката.

Ани_д, книгата много ме впечатли, но жестът е особено трогателен. Поздравления!

Елиганова, и от мен поздравления за заслужената победа!

Краси, в последно време наистина си набрала скорост, мишоците са много сладки, но Кити ми е фаворит

Патриани, и аз да изкажа възхищение от ученцето, четох подробното ти обяснение и пак ми се струва нечовешки сложно да постигнеш този ефект.

Албена, честита радост в семейството ви, не се съмнявам, че ще зарадваш младоженците с нещо изключително и може би ще бъде най-вълнуващата за правене торта.


Нещо не ми се струва наред с писането във форума и за това пускам една снимка и бягам

# 603
  • Мнения: 1 122
Шемет мъфините са по рецептата на Лабрекс - Пудингови мъфини. Много хубави стават и в последно време само по тази рецепта ги правя.
Гали много свежа торта.
Искра как постигна червеното, с гъбичка ли боядиса? Много е хубава панделката и розата.
Кали страхотен лилав цвят и като цяло тортичката е много симпатична.

# 604
  • Мнения: 4
Моля Ви дайте идея с какво да залепя пурички отстрани на тортата? Благодаря!

# 605
  • Мнения: 1 965
Моля Ви дайте идея с какво да залепя пурички отстрани на тортата? Благодаря!
масло, шоколад, крем, мед, конфитюр, фарситура
ако е върху чаршаф - масло, шоколад, фарситура, конфитюр, вода.
Стаси - нали ще донесеш мъфинки на Цигов чарк???  Rolling Eyes  Може и да не ги украсяваш!!!! /едно пиленце ми каза че се справяш страхотно с хлебопекарната, може и едно кексче да врътнеш  hahaha /
kali - НещЪ нито Картуун нито Дисни. Незнам, сигурно аз съм изчекната. Тия анимации на нищо не ми приличат. А за звуковите ефекти не искам и да коментирам.
Това лилавото прекрасно нещо какво е??? Торта ли е? Или част от торта??? Много е красиво, ама искам да го видя в цял вид.
ИСКРА - Много стилна торта. Фона който си избрала е убийствен!!!!

# 606
  • Мнения: 20
отново съм с въпросче ще правя торта трюфел може ли да сложа РМ2 върху ганаша или отгоре да не мажа а да сложа маслен крем

# 607
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
здравейте имам въпрос  към момичетата от Варна-знаете ли къде мога да намеря  бонбони  парички

# 608
  • Мнения: 1 122
Цитат
Стаси - нали ще донесеш мъфинки на Цигов чарк???    Може и да не ги украсяваш!!!! /едно пиленце ми каза че се справяш страхотно с хлебопекарната, може и едно кексче да врътнеш   /

Ще донеса мъфини, че като гледам много торти се очерават. Laughing

# 609
  • София
  • Мнения: 2 649
stasi, аз с нетърпение ще очаквам мъфините.  Wink
Гали, много сладка тортичка
Искра, много е ефектна тази червена торта!
kali, много изискана тортичка, каква е? И розата и панделката са много изпипани!

iskrone, пробвай Лимоновия чийзкейк на Наталина - за мен е страхотен. 
www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,249.msg37.html#msg37   

аз също много го харесвам и тези дни ще го правя, но блатът е по-скоро пандишпанен, отколкото хрупкав, каквто го иска iskrone.

# 610
  • Мнения: 243
betina33 , аз съм купувала от Кауфланд
Опа, съвсем не съобразих, че питаш за Варна, но сигурно има Кауфланд

# 611
  • Мнения: 79
Момичета благодаря за хубавите думи!

Ванче , ами какво да направя , вие сте виновни и за тортите и за снимките.Има толкова момичета в темата  , които освен че показват ужасно красиви торти , ами и невероятни снимки.И аз криво-ляво се опитвам да се съобразявам вече как снимам тортите си.За тази мислих , мислих и понеже не открих нищо друго подходящо реших да я снимам на фона килима  Blush (реших че добре ще се откроява червеното на черен фон).Моя мъж като видя че съм надигнала килима до стената и сбръчка вежди в недоумение , обаче като ме видя че търча с тортата от хладилника и вика:"Аха,ясно"  Laughing

Стаси , не съм боядисвала с гъбичка.На живо червеното изглежда една идея по-бледо.Но на черния фон изпъква хубаво  Mr. Green Оцветих тестото с тази боичка:

http://www.cake-stuff.com/red-extra-strength-sugarflair-icing-pa … 4ba9d20bf08d0c844

Кали , ти си една от тези на които се възхищавам и за тортите и за снимките!  bouquet Чудесни неща показваш пак!Що се отнася до цветята аз нямам почти никакъв опит , но ще ти кажа този път как процедирах.Първо розата я правих със смес от ММ и РМ2.Като разточих тънко листенцата ги понакъдрих с пръсти в едини край.Но си ги оставих така легнали да съхнат.И после като ги увивах около пъпката на розата малко ми се понапукаха.Явно съм изчакала повече отколкото трябва.Дано ме разбра  newsm78

Между другото сутринта понеже два пъти си писах поста че ми се изтри и после забравих - Дими (дано не бъркам , но май тя беше) предложи по случай стотната тема да си спретнем едно показно каква е била първата ни торта и докъде сме стигнали с хобито си.Аз съм ЗА.Ще е забавно.

# 612
  • В кошера...
  • Мнения: 567
Искроне, може с маслено тесто да се направи, но тогава е като пай по-скоро. Брашно, масло, захар - може и с яйце. Но тогава задължително става печен чийз.
Честито на патерица на всички рожденици!
Jenik, страхотно зелено - как направи вътре релефа на цветенцето?
Както и лилавото на Кали е страхотно!
Ванче, да знайш, че си ги докарала идеално тия чудовища - аз имам чувството , че са ми рода, много добре ги познавам /особено като ги настъпя по пода.../
Щях да забравя да си пусна последната закачка за един телеман -

Последна редакция: пт, 30 апр 2010, 09:27 от medunka

# 613
  • Мнения: 4
Моля Ви дайте идея с какво да залепя пурички отстрани на тортата? Благодаря!
масло, шоколад, крем, мед, конфитюр, фарситура
ако е върху чаршаф - масло, шоколад, фарситура, конфитюр, вода.
Благодаря много!  Hug Ще ги лепя върху баварски крем, дано стане с течен шоколад  Praynig

# 614
  • Мнения: 1 965
Благодаря много!  Hug Ще ги лепя върху баварски крем, дано стане с течен шоколад  Praynig
значи не ти трябва лепило. Лепиш си директно върху тортата. Дори не е необходимо да я заглаждаш перфектно.

Моя мъж като видя че съм надигнала килима до стената и сбръчка вежди в недоумение , обаче като ме видя че търча с тортата от хладилника и вика:"Аха,ясно"  Laughing
Много ми се иска да видя жълто-кафява торта от теб. И то, не за друго ами искам да видя как ще вдигнеш паркета на стената за фон.  Tired  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт