Връзка между приема на магнезий и начина на раждане

• 23 034
  • 52
  •   1
Отговори
  • София
Искам да попитам тези, които са пили магнезий през по-голямата част от бременността си, по-трудно ли родихте, нормално или секцио? При първото ми раждане бях на магнезий от четвъртият месец и не получих никакво разкритие при раждането - самото раждане беше доста трудно, стигна се до форцепс. Сега съм на Магнерот от шестият месец, но на доста високи дози и започвам да се замислям дали има някаква връзка между приема на това лекарство и последващото раждане. Всеки път забравям да питам лекарката си  Embarassed, така че ще се възползвам да чуя вашето мнение.

# 1
  • София
Пих Магнерот от края на 4-ти или началото на 5-ти месец. Взимах 3 пъти по 1 хапче дневно. Спрях да го пия 2 седмици преди термин. Родих нормално, бързо, лесно и безболезнено.

# 2
Веднъж като бях на ЖК, те нали влизат по няколко бременни, и на една от тях точно това й обясняваха, че трябва да спре магнезия, защото тези които си го пият до последно не могат да родят и им предизвикват раждането.

# 3
Незнам дали има връзка, но аз също бях на магнерот почти през цялата бременност, и когато ми го изписа док каза:" ти ще си секцио, така, че пий го спокойно", аз я попитах какво общо има, тя ми каза :" абе при нормално мускулите се стягат, вземай сега и не питай", това и бяха думите, а и честно казано не съм се интересувала тогава. Но аз живея в малък град  и тук докторите не са си ъпгрейднали инфото Mr. Green, така, че може и да няма връзка.

# 4
Не съм пила нищо и пак си бях секцио WinkДори да има връзка,по-важни са другите предпоставки.Леко раждане Peace

# 5
  • pomorie
интересно.ще следя

# 6
Аз пих магнерот , родих секцио , но мисля че по-важното е да се овладеят контракциите в ранните месеци , пък за раждането не му мисли .  Peace

# 7
  • Sofia
Бяха на магнезий от 4-ти месец до няколко дни преди да родя - 3х2 таблетки дневено. Родих със секцио по спешност, но не защото не можах да получа разкритие - получих пълно разкритие около 4 - 5 часа след като ми изтекоха водите, което за първо раждане е бързо според мен. Така че при мен - не, нямаше връзка между приема на магнезий и необходимостта от секцио.

# 8
Първата бременност не съм пила,втората-да.И двата пъти не успях да родя нормално,и се стигна до секцио.

# 9
Пиех от началото на 6 месец доколкото си спомням (по 5 таблетки на ден), спрях го  две-три седмици преди термина. Родих точно на термин, нормално, бързо, лесно, без усложнения. Желая го и на теб:)

# 10
  • Бургас
Пих.Родих секцио,но операцията ми нямаше нищо общо с Магнезия.

# 11
  • Варна
От 5тия пиех. Родих нормално, сравнително лесно.

# 12
Пиех от третия месец, мисля два магнерота на ден. След петия минах на Диаспорал- 500 мг., все едно пет на ден. Гипсираше ме тотално.

В деветия месец го спрях и се спуках от крампи и подготвителни контракции- явно бързо се изчиства от организма.

Родих седем часа след изтичането на водите, но имаше нужда от система- която пък за два часа свърши работата.

# 13
Не съм пила нищо. От 4ти месец бях с непрекъснати неболезнени контракции. Родих със секцио по спешност /изтекли води и силни контракции, но никакво разкритие в продължение на 24 часа/.

# 14
Приемах магнерот от 4-ти до началото на 9-ти месец,  къде  по 3 , къде по 6 хапчета на ден/ по-често в по-големи дози/! В началото на 9-ти месец го спрях, 2-3 дена по-късно ми падна тапата, а след  още 7 родих нормално, изключително бързо започнах да ми се увеличава разкритието и много лесно и родих! Peace

Общи условия

Активация на акаунт