Връзка между приема на магнезий и начина на раждане

• 23 036
  • 52
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Първият път не пиех магнезий и родих бързо и лесно.
Вторият - Магнерот от 4 месец, спрях го в началото на 9 месец. Родих супер бързо и лесно (от първата болка до появата на бебето цял 1 час и 15 минути  Grinning ) При мен явно няма връзка  Peace

# 31
  • Плевен
Хубав въпрос! - Според мен - няма връзка.

Първия път съвсем малко магнерот - ужасно трудно и болезнено раждане.

Втори път - от 5 месец на огромни дози магнеззи, болници, системи с магнезии заради постоянни контракции - раждане почти на термин, бързо, лесно и почти приятно  Crazy

# 32
пих диаспорал от 6 м. до деня на раждането родих нормално и леко,според мен няма връзка.

# 33
Аз пиех всякакви магнезиева препарати почти през цялата бременност - родих много трудно, без разкритие, с вакуум  Sad
Искам да попитам ако има връзка магнезия с раждането каква точно може да е тя, по - какъв начин влияе магнезия????  Rolling Eyes

# 34
Евентуално пречи на разкритието като подтиска контракциите.Изписва се да намали силата на мускулните свивания и по този начин пречи на шийката да се изглади,защото,за да стане това трябва да има качествена контракция,която я "издърпва".Това е най-трудния период-да се получи пълно разкритие.Обикновенно го спират седмица,две преди термина/ако е вагинално раждане/точно,за да не пречи на този процес.Спират го по-рано,за да се изчисти от организма,защото доколкото знам магнезия се натрупва.Според мен обаче има голямо значение и поведението на родилката.Ако диша както трябва и се отпуска където трябва,нещата стават по-бързо и качествено.На мен специално първия път тези дишания много ми помогнаха и получих разкритие за около час и половина.Да не забравяме и най-лошия съветник-паниката.

# 35
Пих магнезий от 4-ти месец до края. Родих със секцио по мед. показатели.
Чух, че е редно да се спре приемът в един момент, за да не попречи на раждането по причини, описани от riga.

# 36
По предписание на лекар взимах различни магнезиеви препарати в доста високи дози + но шпа от 4-ти месец до началото на 9-ти.
Въпреки това имах много подготвителни контракции, но поне усещането за стягане и тъпа болка ниско долу отшумя.
Дъщеря ми се роди със секцио поради седалищо предлежание на много малък плод, операцията беше планирана.
Приеха ме за операция с 4см разкритие и безболезени контрации (само стягане), а 30мин по-късно вече бяха болезнени през 2мин, предполгам и разкритието е прогресирало.
Така, че при мен връзка не е имало, а и мисля, че лекарите знаят кога трябва да се спре приемът, за да не пречи на разкритието и котракциите.
Коментарът на моя лекар от ЖК по този въпрос беше "Когато тръгне раждането, чакай да го спреш с магнезий  Laughing"

# 37
Втората бременност пиех магнезий от 4тия месец, до средата на 9тия месец, родих много бързо и лесно, няма връзка не се притеснявай  Peace

# 38
  • София
Благодаря на всички, които се включиха по темата, явно няма връзка между приема на магнезиеви препарати и начина на раждане  Hug

# 39
  • в матрицата
Да, и според мен няма връзка, и аз пих магнезий до началото на 9тия месец, но родих секцио

# 40
  • София
Няма. Пих Магнерич, но раждах нормално (въпреки прееклампсията ми).

# 41
  • някъде
Пиех магнезий /или магнерот/ от 5-ти месец доколкото си спомням, преносих, нямах разкритие, имах контракции, бях и на системи, накрая с операция родих.

# 42
Пих Магнерот от края на 4-ти или началото на 5-ти месец. Взимах 3 пъти по 1 хапче дневно..... Родих нормално.
По същия начин,  аз го спрях в средата на 8-я месец

# 43
  • BG
Нищо не съм пила.Родих и двата пъти лесно и бързо.

# 44
Пих Магнерот.Родих нормално,но така и не ми изтекоха водите.Иначе имах разкритие 5 см ,когато отидох в болницата,но води не потекоха и ми ги спукаха.Раждането беше лесно с малко разкъсване.аз обаче мисля,че оказва влияние на мускулатурата!

Общи условия

Активация на акаунт