Връзка между приема на магнезий и начина на раждане

• 23 035
  • 52
  •   1
Отговори
# 15
От самото начало(7г.с.)пих Магнерот,спрях го като влезнах в 9-тия,пих 3х1.Родих секцио по спешност-малко по малко са ми изтичали водите без да усетя и 2 дена след термина, на преглед се установи,че малката е почти ''на сухо'',нямах дори милиметър разкритие и затова ме оперираха.Може и да има връзка между магнезия и разкритието,защото на прегледа лекарката ми каза ''Ами как ще имаш разкритие,като те тъпкахме 9 месеца с Магнерот''.

# 16
Пиех Диаспорал(магнезий),защото много ми се схващаха прасците докато спя.Три пъти по 10 дни(1 саше на ден) за цялата бременност.Родих нормално.Водите ми изтекоха,но нямах разкритие и ми сложиха таблетка.

# 17
Хм, странно - не съм предполагала, че има връзка м/у приема на магнезий и родоразрешението. Пия Магнерич (3 х 1) от 24 г.с. когато получих болезнени контракции. Лекарката ми каза, че трябва да го пия до края на бременността, но на 13 април съм на преглед и ще я питам отново, че ме е страх да не взема да се "бетонирам" Rolling Eyes

# 18
Не мисля,че има връзка,все пак каквото и да пиеш за контракциите,се спира определени седмици преди термина,за да се подготви матката за раждането? При мен поне беше така-от 5 месец бях на магнерот 3*2,но-шпа 3*1 и Гинипрал пиех...Thinking
Те контракциите ми не спряха докато ги приемах тези лекарства,пък какво остава да ми повлиаят на раждането. Mr. Green Tired
Родих нормално. Wink
Успех и здраво бебче на финала! Hug

# 19
През цялата бременност пих магнезий . Родих нормално , за 4 часа .

# 20
аз пия магнезий от началото на 4 месец, първо бях на Магнерот, а после започнах да вземам Нутри-маг, но и двамата лекари, при които ходя, казаха да го пия докато вляза в деветия месец  Peace

# 21
ще ви следя...и аз съм в очакване, но още не мога да кажа нищо по въпроса с рааждането Simple Smile

# 22
Аз започнах с Магнерич от 14 г.с., но ми се гадеше от него и минах на Диаспорал. Пих го до последно, тъй като бях и със серклаж. Разкритието стана лесно и родих нормално в началото на 9-тия месец, но бебка си беше големичка и беше трудничко. Довери се на лекаря си  Peace

# 23
И аз пих Магнери4 от 5 мес до 37 г.с. Преносих 9 дена,предизжикаха ми раждането 2 пъти,но родих нормално и без проблеми,дори едро бебе.Не мисля,4е има отношение.

# 24
До 4 м. пиех Магнерич. Родих с планово секцио, но в деня на операцията, 9 дена преди термин, имах всички признаци за започващо нормално раждане - тапа, изтекли води, слаби контракции. В никакъв случай нямаше да пренося. Причината за моята операция няма нищо общо с приема на магнезий.

# 25
Пих Магнерич от 4 мес.,но не защото имах контракции,а защото имам къса шийка.След като влязох в 9 мес,го спрях,нямах никакви контракции,преносих 5 дни и ми предизвикаха раждането.Беше продължително и болезнено,роди се едро бебенце.Майка ми е акушерка,но каза,че това не е от Магнерича.Както и да е вече минаха повече от 4 години и съм забравила всичко от раждането.............

# 26
Пия Нутримаг още от края на третия месец и досега се скъсвам от контракции,а би трябвало да се отпуска мускулатурата. newsm78Даже сега съм с опасения,че няма да изкарам до планувана дата.При всеки е различно,аз и първия път бях така,родих вагинално точно на термина.Опасност от "бетониране" както беше писало едно момиче тук,няма.

# 27
От 16 г.с. до 37 г.с. пих магнезиеви препарати + два пъти по 10-на дни лежане в болница и венозно вливане на магнезий.
Родих за два часа.

При първата си бременност от кумова срама дето се казва  Laughing изпих един блистер Магнерич. Имах сравнително дълго и доста болезнено раждане.

При мен връзка няма.

# 28
  • Варна
От четвъртия месец пиех магнерич, трябваше да го спра два дена преди секциото, но бебето тръгна само. Вечерта си изпих последното хапче магнезий а сутринта в 6 се събудих с изтекли води и малко след това много силни контракции, като ме приеха в болницата бях с 4 см разкритие. Така че смятам че няма никаква връзка между раждането и приема на магнезий.

# 29
  • София
Бях на много високи дози Mg оъ о/о 6-тия месец. Раждах с планово секцио.

Общи условия

Активация на акаунт