Покажете си хола- споделете идеи-5

• 168 077
  • 738
  •   1
Отговори
# 735
  • София
"Здравей!
Можеш да монтираш телевизора на стената върху пано, зад което да минават кабелите. Ако се съчетае добре с целия холен модул би могло да се получи добре"

Това не ми е идвало на ум, наистина е интересно като идея. Предполагам телевизорът трябва да е поставен на стойка и стойката по някакъв начин да влезе под паното или има друг начин за закрепяне към стената?
Имаш пано. Така. На него имаш отвори за кабелите. Отзад на паното има фрезован канал, в който да минават кабелите. Така. Поставяш кабелите в канала и ги изкарваш през отвора. Монтираш паното на стената чрез силикон + винтове и дюбели на места, които няма да се виждат. Монтираш стойката за стена върху паното. Монтираш телевизора и готово! Simple Smile

# 736
  • Стара Загора
Имаш пано. Така. На него имаш отвори за кабелите. Отзад на паното има фрезован канал, в който да минават кабелите. Така. Поставяш кабелите в канала и ги изкарваш през отвора. Монтираш паното на стената чрез силикон + винтове и дюбели на места, които няма да се виждат. Монтираш стойката за стена върху паното. Монтираш телевизора и готово! Simple Smile
Манди, идеята ми за бъдещата секция включва пано с монтиран чрез стойка на стената телевизор. Телевизорът е 42 инча.
Какво ще се случи обаче, ако се наложи да се сменят кабели  newsm78

Има ли според теб друг начин за скриване на кабелите ? Например, паното да бъде като кутия в която да бъдат кабелите, но как тогава ще се монтира стойката? Не мога точно да си го представя, но мисълта за кабели, които се виждат почти ме отказва от идеята за стенен монтаж  Cry

# 737
  • София
Манди, идеята ми за бъдещата секция включва пано с монтиран чрез стойка на стената телевизор. Телевизорът е 42 инча.
Какво ще се случи обаче, ако се наложи да се сменят кабели  newsm78

Има ли според теб друг начин за скриване на кабелите ? Например, паното да бъде като кутия в която да бъдат кабелите, но как тогава ще се монтира стойката? Не мога точно да си го представя, но мисълта за кабели, които се виждат почти ме отказва от идеята за стенен монтаж  Cry
В моята версия, в случай, че се налага смяна на кабелите, просто се маха телевизора от стойката и паното се сваля от стената. То е достатъчно да бъде хванато с 4 винта с дюбели със съответния размер. В крайна сметка се предполага, че няма всяка седмица да сменяш кабели и разправията с демонтажа ще се случва рядко.
Има и друг вариант за скриване, за който се сещам, но не знам дали ще мога да го обясня като хората. Телевизора може да си бъде монтиран директно на стената (т.е. стойката му) и кабелите да влизат в ... неко го наречем кабелен канал, но с големи размери и изработен от ПДЧ, МДФ.. от каквото е направена цялата секция. Като казвам големи размери имам предвид с ширина 100 мм и дълбочина на самата кутия, която се получава... колкото е издаден ТВ напред или малко по-плитко. Та този така наречен кабелен канал, който е от ТВ до долната част на секцията може да се използва като част от композицията, т.е. да продължи над ТВ, отстрани или.. и аз не знам, зависи от ситуацията. Като само частта под ТВ е подвижна, т.е. закрепена е, но лесно може да бъде махната. Нещо такова, дано ме разбра. Идеята е, че една холна секция, ТВ-модул или както и да го наречем си е композиция от обеми с различни размери и форми и в тази композиция винаги може да се измисли подходящ елемент, който да скрие кабелите на ТВ.

# 738

Общи условия

Активация на акаунт