Банята-13та тема

• 109 924
  • 735
  •   1
Отговори
# 150
  • София
A пък аз си търсия най-евтината, най-къса конзолна чиния с хубав дизайн, която да е с дупки, а не с улей от долу! Май станаха много изискванията  Grinning Много ми харесват такива, но се чудя как става с почистването при нея, когато е с дупки  newsm78
Например нещо такова относно дизайна http://baniastil.com/санитарен-фаянс/serel/конзолна-тоалетна-serel/detailed-product-flyer.html

# 151
Записвам се да ви следя.
Страхотни неща сте показали, баните от снимките ви са супер.
Ние вече започнахме - днес даже май плочки ще ходим да избираме. Ще видим какво ще се получи - банята е в мансардната част на апартамента и съответно таванът е скосен. Не разполагаме с много място. Ще се радвам ако някой е с подобен тип баня да ми покаже Rolling Eyes

# 152
вместо запис - ето това решение за етажерка за кърпи ми хареса, в малка баня просто няма къде да остане сухо местенце за кърпи
http://thesnoopster.files.wordpress.com/2009/06/stumped-small-bath-reno.jpg

# 153
Момичета, мисля да си местя пералнята в банята и да сложа от онези мивки на Видима за монтаж над пералня (малко височка май ще дойде).
Обаче вчера един познат взе да ме разубеждава, че пералните се разваляли много в толкова влажни помещения. Чудя се дали е вярно newsm78 Нямаме прозорец в банята.

# 154
  • Пловдив
Нашата пералня също е предвидена да е в банята.
В момента нашите са с таква положение, та знам какво се получава и... поемам риска, защото няма друг вариант.
От влагата се окислявали някакви частички на програматора и не давал добър контакт. Съответно пералнята в такъв момент стига до някъде и не довършва програмата. Съответно техника ги навестява през някакъв интервал от време  Mr. Green
Аз  мисля да засилим вентилацията в помещениетои да се надавяме, че интервалите ще са по-големи  Mr. Green

# 155
Според мен, не би трябвало да е чак толкова голям проблема, защото пералните по принцип се слагат в бани, така че би трябвало да са проектирани така че, да се справят в такива помещения.
Друг е въпросът, обаче, че наистина ще стане височко ако мивката е над пералня, но не ги знам аз тези мивки все пак.

# 156
Бенита, при вас какви са възможностите за проветрение, освен вентилатор имате и ли прозорец ?
Иначе ето как изглежда мивката http://www.baniavidima.com/ceramics/seva-mix/-60-60-.html

# 157
хоп при вас  Hug От четвъртък почваме ремонт на банята и тоалетната.

# 158
  • Пловдив
Нашата пералня също е предвидена да е в банята.
...
Аз  мисля да засилим вентилацията в помещениетои да се надавяме, че интервалите ще са по-големи  Mr. Green

newsm10 ами и ние по-абсолютно същия начин! Съпругът ми е свръхпротив, и искаше да ме лиши от 60см долен шкаф в и без това малката кухнята, за да сложим там пералнята, но аз не се дадох (И не че банята е много по-голяма, но пък както ги мислим сега нещата, кухнята ще ми стане просто символична!)
Та така - да живеят пералните в банята! (В буквалния смисъл - дано не се развалят!)

# 159
  • Пловдив
 Joy
В момента в помещението, както го ползват нашите има 2 вентилатора и прозорец.
Единия вентилатор е над душкабината. Но там има една четирикрака госпожица, не от най дребните породи, и като я мият след разходка, не се съобразява да се тръска само в кабината и... Отчитам я като фактор за влажността  Mr. Green
Надявам се с нашата двукрака госпожица да нямаме такъв проблем, поне не всекидневен  Mr. Green И може да сложим още един вентилатор ако се наложи над пералнята, но вече ще дойде в повече, ми се струва  newsm78

# 160
  • София
Бенита, при вас какви са възможностите за проветрение, освен вентилатор имате и ли прозорец ?
Иначе ето как изглежда мивката http://www.baniavidima.com/ceramics/seva-mix/-60-60-.html

Добре за мивката ясно.Но къде стои сифона на мивката.Нещо не ми е ясно.Ако може някой да поясни.

# 161
Не знам, не мога да го схвана от картинката, Румене.  Тъкмо си мислих, че ако ти се включиш ще дадеш някой съвет.
Ама четох днес една стара тема от архива по въпроса и ще се откажа май да слагам пералнята в банята. Иначе сега е в кухнята, но не е за вграждане, от дълбоките е-Горение (много е здрава и работи идеално засега), та ще гледам там да и`измисля някакво скривалище-шкаф.

# 162
Аз съм против пералня в баня,но все пак е въпрос на място и избор на всеки.
Не съм видяла пералня ,която да не е раждясала или  имала проблем.
Елементарно- бойлера на 2 г. ми раждяса  в стария апартамент,а уж незнам кво покритие на корпуса,каква боя ,ал -бала...... #Cussing out

# 163
Момичета и момчета, чудя се да се ядосвам ли или да изпадам в истеричен кикот вече.... 13-ти ден без тоалетна и баня... сменихме ВиК-то и мястото на сифона, всичко друго почти се свърши вече, плочките налепени и днес - сифонът връща водааа..... не може да се изтича добре. А видимо той е най-ниската част на пода. Според ВиК майстора, вероятно долу при комшията в тръбата му на тавана на чупката по време на ремонта са се събрали боклуци и можело да се наложи да се махне и почисти тръбата долу (наша грешка е, че по време на процедурите каналът си седя открит). Не знам какво да мисля вече. Давайте акъли, моля  ooooh!

# 164
  • София
Как връща водата.Като пуснете вода на чешмата тогава ли се случва.По вероятно да не е направен канала като хората.И сифона да е обратен наклон.Запушете сифона с парцал и пуснете водата в мивката.Ако тръбата е запушена тогава сифона на мивката ще прелее.Ако не прелее значи проблема е в обратния наклон на сифона.

Общи условия

Активация на акаунт