Банята-13та тема

• 110 044
  • 735
  •   1
Отговори
# 180
Здарвейте отново.Ето и обещаните снимки от банята ни.

http://despa.snimka.bg/architecture/my-house.492743.18351729

Огледалото над мивката е поръчано и чакаме до 2 седмици да го монтират,а шкафа под нея..не се знае  Laughing кога ще изберем такъв. Whistling

# 181
  • София
Здравейте,
2 дена чета старите теми, защото все отнякъде трябва да почна Mr. GreenЗа съжаление много от албумите и линковете вече не съществуват. Мисля обаче че вече се спрях на цвят - коет все пак е нещо Mr. Green
Имам един глупав въпрос... сега ще видим дали мога да обясня както трябва! Thinking
живеем в малък град но имаме магазин на РЕС в града... мислех от там да си купя фаянс и теракот..но се замислих... имат ли те програма с която да ми направят разположение на плочките и да ми изчислят колко плочки от вид ми трябват?! Едва ли... В Практикер ми се струва извършваха такава услуга - така ли е???
Какво всъщност трябва да направя за да получа точните плочки за определена визия.

Сигурно ви зададох възможно най-тъпият въпрос, но съм съвсем в неведение относно баня от основи./ имам в предвид че сега се строи вилата и банята е на ниво - до тухла!/ Embarassed
Ще ви бъда благодарна за съвет!

1.направа на вик
2.направа на ел.инсталация
3.снимка на вик и електро и пускане на вода в тръбите за проба
4.замазка на пода
5.мазилка на стените и минаване една ръка с теракол върху мазилката
6.лепене на плочки
7.направа на тавана
8.фугиране на плочките
9.монтаж на санитария
10.приятно къпане

# 182
  • София
Здарвейте отново.Ето и обещаните снимки от банята ни.

http://despa.snimka.bg/architecture/my-house.492743.18351729

Огледалото над мивката е поръчано и чакаме до 2 седмици да го монтират,а шкафа под нея..не се знае  Laughing кога ще изберем такъв. Whistling
само да попитам- душа има ли чучур, със смесител ли е и откъде е- цена?

# 183
beep_one, много стилна баня, честита и със здраве да си я ползвате! Нека следващият й ремонт да бъде, защото ви е омръзнала, а не защото се е наложило   bouquet

# 184
onceuponatime   Hug благодаря ти,дано да е така  Praynig.

мисМарина -душа е на InterCeramic -ето линк :http://www.interceramicbg.com/product.php?lang=1&catid=179&prodid=965
има смесител,но няма чучур.Подвижния му душ се мести,нашия го сложихме от лявата страна,тъй като ни е по-удобно да е от нея страна,а питата се мести на няколко страни. Ние го купихме по-евтино,защото ни направиха отстъпка,понеже познавахме собственика ,от където го купихме.Смесителя на мивката е от същата серия,като душа.

# 185
  • sofia
Ние вече намерихме майстор за плочките, но преди това въобще не сме пипали ВиК или електро. На пръв поглед помещението си има всичко и всички изводи се намират там, където си ги представях и където са по проект. Само се чудя, когато отоплението като цяло е на газ с общо котелно (за целия блок), необходим ли ми е бойлер? Освен това какво да ги правя всички кабели за лампи и други, от които нямам нужда в банята - режат ли се или да? Simple Smile

# 186
  • Варна
beep_one, много добре се е получило! Предполагам, че ще си изберете висящо шкафче под мивката?
По моя преценка се предлага много малък избор на висящи шкафчета, аз се опитвам да сглобя нещо за малка баня, но почти няма избор, особено за мивки до 50-55 см. Намерих нещо, което ми харесва, но е квадрат (48х49) и ... в банята ще могат да влизат само фини госпожи и господа Simple Smile.

# 187
Искам да попитам някой от вас дали има стурктура за вграждане KOLO и дали не е имал проблеми. С две думи: доволни ли се от KOLO? Аз се опитвам да намеря GROHE 420 мм широка, но за сега без успех (трябва да се поръчва и да се чака),  а тази KOLO е 400 и ще я вграждаме в ъгъл. Също така бих искала да попитам дали според вас се пести място като е в ъгъл.
Благодаря ви предварително за отговорите Simple Smile

# 188
  • София
Ние вече намерихме майстор за плочките, но преди това въобще не сме пипали ВиК или електро. На пръв поглед помещението си има всичко и всички изводи се намират там, където си ги представях и където са по проект. Само се чудя, когато отоплението като цяло е на газ с общо котелно (за целия блок), необходим ли ми е бойлер? Освен това какво да ги правя всички кабели за лампи и други, от които нямам нужда в банята - режат ли се или да? Simple Smile

Нищо не ви прече да оставите изводи за бойлер.А излишните кабели ги изолирате и оставяте в стената.Успех с ремонта.

# 189
Ще правим окачен таван в банята,за да скрием една тръба в стар апартамент.
Майсторът предлага лунички,но аз искам да ви попитам какъв друг тип осветление може да се монтира на окачен таван-това ли е единствения вариант?
Познати се оплакват,че често изгаряли,а аз,неграмотна по отношение на тока(но пък пострадала)се страхувам най-вече безопасно ли е.Някак си с лампа на стената съм свикнала,е,изгаря крушката веднъж годишно,но с лунички над душа... Tired

# 190
  • София
Ако  ги направите с трансформатор няма нищо страшно.

# 191
  • Пловдив
 Grinning Ние сме с лунички на окачен таван над душкабината и сега като се замисля - не сме ги сменяли 3 1/2 години! thumbsup

# 192
Ще правим окачен таван в банята,за да скрием една тръба в стар апартамент.
Майсторът предлага лунички,но аз искам да ви попитам какъв друг тип осветление може да се монтира на окачен таван-това ли е единствения вариант?
Познати се оплакват,че често изгаряли,а аз,неграмотна по отношение на тока(но пък пострадала)се страхувам най-вече безопасно ли е.Някак си с лампа на стената съм свикнала,е,изгаря крушката веднъж годишно,но с лунички над душа... Tired

Изгарят когато не са с трансформатор, а в банята задължително трябва да са.

# 193
Ако  ги направите с трансформатор няма нищо страшно.
Да,с трансформатор,едно малко такова уредче.Майсторът каза,че не е проблем да се монтира и извън банята.Така може би е по-добре или?
Таванът ще е влаго-,не водоустойчив.
Lady Guga ,с колко лунички сте и на каква площ?Не сме уточнили бройката и разположението още,далече е,а на шкафа ще имаме две крушки.
Засега още режем стари,неизползваеми тръби(стар апартамент),местим водомер...бавно става Simple Smile

# 194
  • Пловдив
LilaC, при нас са две лунички на тавана и две крушки на шкафа над огледалото, напълно достатъчно светло, но пък не е голяма банята, мисля че сме 150/200см. Лампичките и луничките са с отделни ключве, така че ги позлваме и комбинирано и разделно.

Общи условия

Активация на акаунт