Кои неща ви харесват в България?

• 10 105
  • 140
  •   1
Отговори
Не намерих подобна тема и реших да пусна, защото с мъжа ми често дискутираме този въпрос. Разкажете какво ви харесва в България. Не само нещата, заради които бихте се прибрали (ако има такива), а и някои по-дребни неща от всички сфери на живота, които се срещат рядко там, където живеете.

# 1
множеството малки магазин4ета из квартала, отворени по всяко време
буквално по_4ехли можеШ да отидеШ ако си забравил неЩо...
кафетата с детски кътове
евтините таксита, приятни ресторант4ета и заведения...

# 2
Някои храни, с които съм израснала/свикнала и които трудно (ако изобщо) се намират тук. Местата, с които са свързани детските ми спомени. Денонощно отворени магазини. Дребни неща, които ми харесват/липсват, но без които мога да живея Simple Smile Това е.

# 3
  • в шоки-land
пиенето на кафе по всяко време със съседките....е, не мога да си запиша час за такова чудо  Crazy #Cussing out

# 4
Много ми липсва богатото на салати меню.. Страници наред само салати, салати, салати...!  Heart Eyes

# 5
Не са много  newsm78
Не изпитвам носталгия към дадени храни/места,а към определени хора.И това е по-кофти опцията,защото ако ти залипсва кашкавал примерно,все можеш да намериш или най-малкото да го заместиш с подобен вкус,докато обичаните от нас хора са незаменими.

# 6
Улица "Г.Раковски", заради театрите. Постановките на Военния театър.
Множеството малки магазинчета, кафенетата и даже сладкарничките( апропо- има ли ги все още?).
Градината на баба ми.
Реката на село(но тя вече не става за къпане, замърсена е...).

# 7
Морето!!! И капаните привечер край него cheers и цацата!
Лелее, как ми липсва всичко това newsm45

# 8
И толумбичките все пак, бозата (като бях бременна изпитах онова суеверие, че щяло да "пометнеш", ми не "пометнах", ама много ми се пиеше). Приятелките ужааасно много, най-много те. Темата е какво ни харесва, Рила и Пирин и цацата на морето мммм, когато трябва да говоря за България обикновенно се фръцкам с народната музика (това направо ги остава без дъх) и разбира се с храната (всеки от познатите ми, който е бил в България първо това подчертава, че храната е страхотна).

# 9
Темата е какво ни харесва
Аз подведох май другите, като написах какво ми липсва.. Но исках да кажа, че ми харесва и липсва Blush

Харесват ми още:

- многото хубави кафенета тип бар и магазинчета, които са отворени по всяко време на деня;
- евтинията в сферата на услугите;
- спонтанните срещи и гостувания, но не всички;

# 10
Детските градини и Приморско.Тук градините са полудневни .

# 11
  • O.A.E./ Пазарджик
Ходенето пеша, кафетата на открито. Чистият въздух като се качим на вилата,  да преям с череши от собствената си градина. Обикалянето из Родопите. Ежедневна връзка с приятели. Вкусните плодове и зеленчуци на бабите от Ветрен дол и района , най - вече розовите домати и прасковите. Стъмването в 9.30 лятото. Тук е тъмно още в 6.30 Sad  

Последна редакция: сб, 10 апр 2010, 16:59 от mariabutti

# 12
а   имаше такава тема миналата година, същия смисъл, но идеята беше какво ви е впечетлило от престоя ви в България. Аз мислих за подобна тема, нали отпускарския сезон наближава, така че тази тема се явява добро продължение Peace.

Конкретно по темата
- уханието на липа през юни в София
-разходките по Софийските улици
-Борисовата градина
-Виенските сладкарници и малките ресторантчета на всеки ьгьл
-вкуса на домати и краставиците
-българския театър
-близки и приятели (излишно е да го споменавам)
-за морето....не сьм сигурна че ми липсва, по скоро спомена за това което беше. Доста негативни коментари чета за това как масово се строи, лошото обслужване. До някъде май е по добре да си остана сьс спомена за Созопол....

# 13
 newsm78  ами то нищо не е както преди, че да ми харесва
само - че мога посреднощ да отида да си пазаря от близкия магазин
и  да плувам в морето, а после да седна на капана и да ям цаца с Бира.

# 14
Пешеходството ми липсва страшно много! Да отидеш до магазина пеша, да обходиш центъра пеша, да отидеш на пазар пеша - по уличките, от магазинче в магазинче, не в огромни молове извън града до които можеш да стигнеш само с кола. Липсва ми продаването на стоки в съответните им сезони. Тук загубиш ли си ръкавиците през февруари (като мен), забрави за нови - тогава излизат банските и летните неща. Харесват ми и ми липсват парковете тип Борисова градина, и въобще зеленината на София. Харесват ми планините, които са непосредствено достъпни, а не през няколко щата. Харесва ми и ми липсва морето, защото е ТОПЛО!!!  Crazy Пусти океани никога не се затоплят достатъчно за къпане, така че кел файда че живея на брега  Tired Харесва ми как по селата хората живеят къща до къща и за си близки (физически и инак), а не осамотени по ранчота без жива душа на километри. Харесват ми традициите и обичаите. И разбира се, най-много от всичко ми харесва и ми липсва храната!!!

Общи условия

Активация на акаунт