Машина за хляб-31 част

  • 64 203
  • 750
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 3 453
  Мис Каприз, прекрасни питчици!  bouquet

Дидолина , до колкото разбрах питките на Мис Каприз са по моята рецепта и там всичко е много точно дори и брашното.Вече 5-6 момичета я правиха и им се получи Laughing

 И за да се запиша с нещо..едни локумки от мен:
 

# 16
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Благодаря за новата тема!   bouquet
~*~Мис Каприз~*~ питките изглеждат много хубаво  Peace.
ditsan страхотен хляб, ще поровя в темата с рецепти да го направя и аз следващия път.
Кашарел може ли рецептата за локумките, изглеждат много апетитно.

# 17
# 18
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Благодаря!   bouquet

# 19
  • София
  • Мнения: 597

...
За бързите хлябове да кажа, че на моя Мулинекс 2000 са много сполучливи. Първо правех експресния, който е за 1ч и 20м, но там се слага много мая и реших да пробвам бързите за 2ч и малко. И двата варианта стават много сполучливи. На мен са ми любими, супер вкусни и много красиви и гладки. Сегашния (от снощи) е на привършване, но след сладкото ще правя пак и ако не забравя, ще снимам. Дано за късмет не се изложи машинката  Laughing
Петушка къде е рецептата на питките? Изглеждат много апетитно  Heart Eyes
Не знам какви са програмите на Мулинекс 2000, но явно се различават с тези на 5000, при мен има само една бърза прогама 1ч20мин.  Защо ли не са сложили и втората  newsm78
[/quote]ами ако искаш програма от два часа и малко, слагаш на месене и втасване и после печеш 40 мин и си готова.  Simple Smile Аз като нямам време така процедирам и даже хлебчето става по-хубаво и с много тънки и крехки кори. Аз тази от 1, 20 не я харесвам и супер рядко я използвам.
[/quote]
petia_tag напълно си права, но най-често слагам хляба сутрин и го гледам само докато се замесва, оставям го и тръгвам за работа. После мъжът ми го вади, той си е в къщи и поне да извади готовия хляб не е проблем  Laughing, но не мога да го карам да  следи втасване , да пуска печенето и т.н.
Ето това се получи днес на бързата програма, понеже предния път не снимах, но тогава беше още по-зле.

# 20
  • Мнения: 1

.
греда... Евтино брашно и замразена мая - купих си замразена от един друг магазин и ето резултата

# 21
  • Мнения: 1 234
Пълнозърнест хляб със семена от днес - определено съм доволна от рецептата от книжката, нямаше нужда нищо да се добавя допълнително.

А това е първия хляб произведен с машинката
И аз установявам като повечето от вас, че от как я имаме не сме купували хляб от магазина  Laughing
Сега издирвам успешна рецепта за питка, малки питчици или хляб с царевично брашно.

# 22
  • София
  • Мнения: 8 497
...
Ето това се получи днес на бързата програма, понеже предния път не снимах, но тогава беше още по-зле.


Мога ли да ви помоля да направите опит с наблюдение и да ни разкажете кога точно се получава това пропукване. Много странно ми изглежда. Сигурна ли сте, че не сте извадили хляба много топъл и той не се е зачупил при самото вадене.

.
греда... Евтино брашно и замразена мая - купих си замразена от един друг магазин и ето резултата

Опитайте следващия път да активирате маята преди употреба, за да се уверите, че е годна за употреба. Сигурна ли сте, че тестото не ви е било много мокро ?

# 23
  • София
  • Мнения: 597
...
Мога ли да ви помоля да направите опит с наблюдение и да ни разкажете кога точно се получава това пропукване. Много странно ми изглежда. Сигурна ли сте, че не сте извадили хляба много топъл и той не се е зачупил при самото вадене.
...
Другия път ще го направя докато съм си в къщи и ще следя, но при този не се е получило при ваденето със сигурност.

# 24
  • Мнения: 274
Влизам да благодаря отново за рецептата за портокалките. Много вкусно конфитюрче стана  Hug Малко ми е в повечко аромата на канела, но това защото не съм и голям фен. Другия път повечко ром и по-малко канелка за мен  Laughing
Снимки на експресния хляб (на 1ч и 20м) се оказа, че имам. Ето го:


А бърз не снимах, защото и днес направих експресен. Докато измия след сладкото, да изсъхне контейнера и вчерашното хлебче свърши  Blush Трябваше набързо да правя за вечеря. Обещавам обаче утре примерно да направя бързия и да го снимам. Но той общо взето е същия на вид.
За евтиното брашънце - и аз си купих някакво евтинко и сега при изпитаните ми рецепти се налага да добавям около 50мл вода. Странна работа newsm78 Явно наистина има такова животно плътност на брашното или нещо подобно помня че четох...

# 25
  • Мнения: 2 214
...
Ето това се получи днес на бързата програма, понеже предния път не снимах, но тогава беше още по-зле.


Мога ли да ви помоля да направите опит с наблюдение и да ни разкажете кога точно се получава това пропукване. Много странно ми изглежда. Сигурна ли сте, че не сте извадили хляба много топъл и той не се е зачупил при самото вадене.

.
греда... Евтино брашно и замразена мая - купих си замразена от един друг магазин и ето резултата

Опитайте следващия път да активирате маята преди употреба, за да се уверите, че е годна за употреба. Сигурна ли сте, че тестото не ви е било много мокро ?
Дядо Хаджия, кажи дали съм права, защото аз мисля че в първия случай или тестото е било твърдо или времето за втасване е било малко, всъщност може и едното и другото, защото такива пукнатини стават когато тестото недовтасало.
Във втори случай мога да се обзаложа че нищо и няма на маята ако е дигнала хляба, а той после е спаднал, на мен много ми прилича на мокро тесто.

# 26
  • София
  • Мнения: 8 497
...
Дядо Хаджия, кажи дали съм права, защото аз мисля че в първия случай или тестото е било твърдо или времето за втасване е било малко, всъщност може и едното и другото, защото такива пукнатини стават когато тестото недовтасало.
Във втори случай мога да се обзаложа че нищо и няма на маята ако е дигнала хляба, а той после е спаднал, на мен много ми прилича на мокро тесто.

Аз съм писал на ЛС с молба дамата от първия случай да ми изпрати малко по-подробна информация, защото такова разпукване ми е много странно. Не знам дали не бъркам но тук виждам разчупване, а не разпукване (обърнете внимание че средата вътре е нормална а не запечена, което означава, че това разчупване е станало много след втасването).

За втория случай нямаме информация дали маята е дигнала хляба, но можем да го допуснем виждайки височината му. Тогава или имаме мокро тесто или пък превтасване. И изобщо не е лошо да се орентираме към един извод, че меките теста са предназначени по скоро за питки, мекици и гевреци, а не за високи тестени изделия. Средното тесто (например това за тутманиците) вече е друго и там са възможни вариации

Проблема е там, че така да си коментираме гадайки без да имаме подробна информация няма да има никаква полза.

# 27
  • Мнения: 427
Дядо Хаджия,благодаря за темичката  bouquet
Неуморими сте HugОт вкусотиите,които сте сътворили очите ми станаха на палачинки Laughing

# 28
  • Мнения: 293

Дядо Хаджия , какво стана ? Внесе ли се яснота по въпроса за момента на разчупването? Гледах , кьорих се , но и аз мисля , че е от недовтасване.Като се увеличат , ясно си личи , че ръба на разчупеното е запечен макар и леко .Особенно на втората снимка , а средата е тежка и сбита , което говори за твърдо тесто.Така като гледам , хляба не е добре зачервен отгоре и това вероятно е причината да не е зачервено и разчупването.Според мен маята , която използва е силна.Замесва твърдо тесто , маята работи бързо във вътрешността на тестото , където температурата е по-висока , отделят се газове , които  не успяват да надигнат достатъчно тестото , поради краткото време на втасване (използвала е бързата програма).При печене процеса протича от вън навътре ,  блокира втасването на повърхността , но маята продължава да работи на бързи обороти във вътрешността още известно време и обрзува твърде много СО2  , който търси начин да излезе на вън и буквално пръска хляба. Всъщност , мисля , че проблема е решим със замесването на по-меко тесто .

Момичета , моля тези , които имат проблеми и търсят помощ да публукуват по-големи снимки или да дават линк към такива , за да са по-ясни нещата.

# 29
  • София
  • Мнения: 8 497
...
Момичета , моля тези , които имат проблеми и търсят помощ да публукуват по-големи снимки или да дават линк към такива , за да са по-ясни нещата.

Капризче, като кликнеш върху оригиналните снимки те са линкосани.
Аз не бързам, защото чакам да ми изпратят рецептата и програмата да приготвяне и тогава ще пиша.

Може и ти и Стихийно бедствие да се окажете прави, но все пак аз съм такъв, докато не прочета всичко не бързам да изразявам мнение (професионален дефект между другото).

Общи условия

Активация на акаунт