Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 65-та тема

• 107 288
  • 730
  •   1
Отговори
# 375
  • забравих си мисълта...
Селма, шоколадовата торта е много апетитна.
Delicate, разкошен сладкиш и аз съм му хвърлила око на него.
Тайна, крилцата наистина изглеждат невероятно хрупкави и вкусни.
Ditsan, питката е супер.
Labrex, Mari_eta, TheNMaster, Kафе със сметана, Lindita, Virabel, Pinki_81,  вкусно много при вас.

bouquet  bouquet  bouquet

От мен за днес постна мусака, с гранулат от соя и един пиян сладкиш набързо. Крема, който остана го напълних в купички и малко бадеми отгоре и да се радват децата и мъжете Wink.

# 376
Здравейте, страхотни кулинарки! Hug  bouquet
Връщам се назад да чета! И аз да се запиша в темата с портокалови мъфини и торта.  chef

# 377
картофи с чесън,масло,копър и кашкавал на фурна

пълнозърнест хляб

и медовикът-много вкусен

# 378
Една моя измишльотина-лазаня.

# 379
здравейте, днес направих кекса с майонеза, ама с много малко какао Laughing(късно видях че е свършило)
и се пече пиле с картофи и топено сирене
айде лека вечер!

# 380
Тайна, много апетитни крилца  Peace
Доро, много нежен сладкиш   bouquet
Венета, delicate, Линдита, чудни сладкиши при вас   bouquet

При нас днес:

бледолика картофена супа

Пържоли с гъби под шуба

печена скумрия

отново пълнен домат с пастети

печено пиле с картофи

и кебапчета и пилешки пържоли

Хубава седмица, момичета   bouquet

Последна редакция: пн, 19 апр 2010, 08:27 от пеп-4o

# 381
Едно ашуренце с препеченки бадемки спретнах,че ни се дояде нещо сладко пък нямах време за друго....

# 382
Селма,Вени,Доро,Нано
Delicate,Лилана,Портокал
DitsanТайна,Кашарел,Пуре,Дидибу
Labrex, Mari_eta, TheNMaster, Kафе със сметана, Lindita, Virabel, Pinki_81,
Пепчо  вкусно е  много при вас.Браво за всички. newsm51
При нас днес пуешка супичка с гъбки,пуешко с гъбен сос и зелен лук,баничка с кори на сач,и два десерта с киви и на Лабрех  newsm51 бърз шоколадов сладкиш но полят с лимонов крем.
Лека и вкусна вечер.

Последна редакция: нд, 18 апр 2010, 18:57 от megans

# 383
  • забравих си мисълта...
Пеп_40,   bouquet милост нямаш ли, недей така и ние искаме такива вкусотии...Кога ще наминеш на гости Wink.

Megans,  Hug   bouquet наистина много вкусна изглежда, Но баницата е направо убиец ммм...

Последна редакция: нд, 18 апр 2010, 18:53 от Venetta

# 384
Привет ВЪЛШЕБНИЦИ Simple Smile

Имам молба за съвет, ако някой знае, да ме светне, че се провалих в собствените си очи де. Другите не разбраха, но аз да знам, за друг път как да си оправя проблема  Wink

Та, ще правя аз тарталети. До сега не съм правила. Харесвам си рецепта от фиеста ти ви (Не мога да дам линк, щото не зная как но при мен за всички рецепти отгоре излиза все едно и също).
Рецептата е:
Продукти:
200 грама краве масло или растителен маргарин
200 грама брашно
3 яйца (жълтъците само)
1 чаена чаша захар
3-4 лъжици прясно мляко

Демек, бая масло. Всичко си вървеше по план, но като ги сложих във фурната, това масло като се стопи и се свлече и си стана една равно повърхност и не остана нищо от ръбчета, кошнички и т.н. Абе едно цяло, не знам дали ще ме разберете.
В рецептата надолу си пише, че трябвало топчета, или бобчета да се сложи ама аз не сложих. Дали това ми е грешката или има още нещо. Фурната си беше загрята на 200 гр.

Ето ги, как изглеждат:

Не знам дали може да видите, че крема е просто сложен върху напълно гладка повърхност, а не е сложен в кошничка - демек дупка няма Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Та това ми е питането. Или може би да си увелича брашното,или намаля маслото, щото видях и рецепти с 160 гр масло, вместо 200 за същото количество брашно newsm78

Ако някоя от вас е имала подобен проблем - ще съм благодарна да сподели. Иначе за вкус си е невероятно вкусно - то може ли да не е - хрупкаво, маслено, аромат на ванилия и масло...... с крем с лимонова есенция.... затова ви казах, другите не знаят, че имам проблем Laughing Laughing Laughing

И много моля, разполагащите с коприва, хич да не ми я пльоскат тук, че луда полудявам. Вчера още, щяхме да ходим по гори и поля за коприва, ама пусто време ми развали плановете....... Ноооо поне дотрайте до другата седмица - чак от Белинташ, заредена и с космическа енергия ще си донеса и ще видите вие тогава кой ще се облизва последен Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 385
Крисче, бобчетата се слагат точно да не се навдигне тестото, а да остане дупка там.
Сигурна ли си във количествата? Най-вече за брашното  newsm78Щото аз правя тези на Ели http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2712.msg106273.html#msg106273 но мляко и вода няма (нищо че са само 2-3 лъж.) и яйцето е 1.  А маслото е по-малко.  И винаги стават. Дори без бобчета. А и   солени правя  - без захарта и пак стават. 

# 386
Картофки със свинско месце за вечеря .

# 387
Здравейте мили дами
Голям почитател съм ви ,за съжалени есамо ви чета и ви се наслаждавам на красотите и вкусотийките които правите.
Може ли да ви помоля дда ми дадете рецепта на толумбички .За съжаление търсих в по-старите теми но без успех
Благодаря ви предварително.  bouquet

# 388
Пепчо, благодаря ти мила Hug Знаех си аз, че е от маслото, ама нали лакомия..... а и рецептата е от "Майстори готвачи" и явно обаче за много масло си трябва 100% бобчета (или съм виждала едни топчета, дето навремето се чудех за кво са в един сайт, ама сега вече знам Simple SmileSimple SmileSimple Smile). Аз я видях тая рецепта като на Ели, само че във вариант на Нордита - еднакви са им, но ми се видя малко маслото Laughing но пък и яйцата в мойта, макар и жълтъци са повече..... Следващия път ще пробват другата рецепта и се надявам да не се "свлече" всичко Peace

# 389
  • забравих си мисълта...
Заповядай, Kapii 

Тулумбички

Общи условия

Активация на акаунт