Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 65-та тема

  • 107 153
  • 730
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 4 924
Много бързо и вече сте на 4 страница  Laughing
На всяка страница открих страхотни вкусотийки  Peace
Лабрекс, имай милост с тези розички  Crazy
Селма,abet,питките  ви са  върховни  Peace
Венета, много изкушаващи са твойте козунаци.Решила съм да опитам точно така да ги направя както е твойта рецепта,но много ни се лепят килограмите,та ще отлагам още известно време.
Все пак ще ги напрая някога.
 Вчера направих лека кокосова торта на Селма и днес я опитахме.
Мнооооооооого ни се понрави.


Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 17:47 от mery_poppins1

# 61
  • Пловдив
  • Мнения: 4 384
Да се запиша в хубавата тема Hug Таратор, зелена салата с кисело мляко и баница с ориз.


# 62
  • Мнения: 912
Е не мога да не влизам в тази тема... Joy
Благодаря за най вкусната тема Пепика  newsm51 newsm51 newsm51
Това ,че се опитвам да мина на диета няма кой знай какъв напредък... Wink
Невероятни неща сте показали отново всички newsm20...браво  newsm51 newsm51 newsm51
Тия дни и аз ще се включа с някои неща... Peace

# 63
  • Мнения: 7 433
краси.мира,сигурно картофения пай е много вкусен!Обожавам съчетание на масленото тесто със солена плънка. Grinning

mery_poppins1,радвам се за тортата! Hug Не съм очаквала толкова хора да я правят,че все ми пишат на лични.Според мен, трябва да й се увеличава количеството на крем.Сигурно и ти си го направила. Simple Smile

Вени,  Heart Eyes

Lina dm,честит рожден ден!Нека ти се случват много хубави неща! hbday newsm67 Tada

# 64
  • Мнения: 1 236
Lina dm ЧРД !!!

viara.an много ми хареса салатката-цвете  Hug и пилешката яхнийка  , и баничките-гнезда, мммм  Heart Eyes
abet голям специалитет май тоя "по-завъртян гювеч"   chef
както и кюфтенцата на Тайна - как ще е простичко, на мен много сложна ми се вижда такава манджа  Laughing
краси.мира какъв интересен пай! поздравления за изпълнението  bouquet
и Венета с козунаците - е завиждам ти че ги можеш  Laughing

~*~
сусамени питки по технологията на тутманик, с кашкавал, и с масло с подправки (мащерка, риган, майоран, розмарин, чубрица и босилек) ; и едни кремвирши с лук, магданоз и карфиол

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 18:31 от Кремче Ванилия

# 65
  • Мнения: 22 867
Венета, ти пак с майсторски козунаци! Heart Eyes  chef  bouquet
mery_poppins1 , много привлекателно това парче тортичка! Heart Eyes  bouquet
mili.m, в тая баница с ориз, освен ориз (варен, надявам се newsm78), друго слага ли се?  bouquet
Кремче Ванилия, много апетитни снимчици! Heart Eyes  bouquet

Аз с млечно хлебче по рецепта за машина, но го направих на ръка (нали съм привърженик на хей ръчички, хей ги две, те ми месят най-добре! Grinning), много меко, пухкаво и с аромат на мляко и масло стана.




# 66
  • София
  • Мнения: 15 828
  Лабрекс, опитах на Венета  козунака, спазих всичко, в кухнята съм затворила и е направо баня и нищо, два часа чаках тестото да бухне, не мръдва. Сега реших да го изпека поне, но пак не мръдва. Не ставам да правя козунак.Може би защото пристъпих с недоверие в самата себе си, към правенето му.

# 67
  • Мнения: 718

Роца, чудни мъфини! Heart Eyes
Цецето, как ми се прияде такъв боб, ако знаеш! Crazy

Да похваля и аз сладкиша с майонеза на Сладка Хапка, стана божествен! Снимки утре Wink

За да не съм без снимка, една стара

# 68
  • Мнения: 22 867
 Лабрекс, опитах на Венета  козунака, спазих всичко, в кухнята съм затворила и е направо баня и нищо, два часа чаках тестото да бухне, не мръдва. Сега реших да го изпека поне, но пак не мръдва. Не ставам да правя козунак.Може би защото пристъпих с недоверие в самата себе си, към правенето му.

Тайна, точно на Венета още не съм пробвала рецептата, само се каня, но като гледам колко от момичетата го правиха и изглежда добре, може би маята те е издънила нещо, иначе той по принцип по-бавно си втасва, ама два часа......... newsm78, и аз не знам. Аз втасвам във нагрята фурна и горе долу за час и половина става. Някъде във форума имаше пост, в който пишеше, че доста време е чакан да втаса козунакът, защото не мърдал, ама накрая се надигнал. Въртят ми се нещо 5 часа, но може и да бъркам. Ами, освен, когато ти се прииска да направиш пак, без да си втълпяваш, че няма да стане или, че не можеш да го направиш, пробвай, все ще стане някой път. И, като му хванеш цаката, после на себе си ще се чудиш! Имам предвид себе си, бяха времена, в които си мислех, че никога няма да омеся и изпека нещо свястно. Сега си мисля, че по-лесно от това няма.  bouquet

# 69
  • ВАРНА
  • Мнения: 5 063
Филе от акула

и салата със сушени доматки,патладжан,орехи и сирене

# 70
  • София
  • Мнения: 15 828
   Лабрекс, сега е във фурната, ще покажа, каквото и да стане.Едва сега започна малко да надига.За друг опит ще пробвам с прясна мая.

# 71
  • Мнения: 1 385
Тайна, да споделя един "трик". Вкъщи обикновено не е много топло и за да втаса тестото използвам два начина. Или затоплям леко фурната и слагам вътре съда с тестото или в горяма копа сипвам гореща вода и отгоре съда с тестото. При мен действа безотказно. Laughing

# 72
  • Мнения: 804
Момичета благодаря Ви за поздравленията!Много ме зарадвахте!  Hug Hug Hug
Ето още нещо от мен парче от тортата за РД на мъжа ми много вкусна стана, торта без брашно http://media.snimka.bg/5987/018230350.jpg
вечерята гювечета http://media.snimka.bg/5741/017737639.jpg
пица http://media.snimka.bg/3519/013293584.jpg
салатка http://media.snimka.bg/3210/012674409.jpg

Лека вечер на всички!!!

# 73
  • Мнения: 7 433
Lina dm ,много вкусни неща си наготвила!  Hug
Тайна, и аз,както mami21, втасвам тестата в леко затоплена фурна.А за козунака,както каза Лабрекс,като се понаучиш,ще се чудиш на себе си!  Wink

# 74
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Labrex, чудно хлебче, толкава пухкаво!   bouquet   bouquet   bouquet Невероятно апетитно изглежда просто.   Naughty
Кремче Ванилия, Mili.m, много е вкусно при вас.   chef   bouquet
Mery_poppins1, разкошна тортичка.    bouquet
Тайна, аз също имах един такъв случай. Стана за кофата направо, въпреки че преди това съм го правила много пъти чудесен, но... Ако не го правя с желание почти винаги се провалям, затова не меся ако не ми се иска да го правя, иначе със сигурност правя грешки.
Днес ми втаса за час и малко. Второто втасване беше за малко по-малко от час, но днес го нагъвах доста пъти преди първото и преди второто втасване и гледах да го замятам така, че да влезе доста въздух вътре. Сложих го във фурната покрит с фолио на 45°С. Друго не знам какво да споделя в момента.

Общи условия

Активация на акаунт