Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 65-та тема

• 107 139
  • 730
  •   1
Отговори
# 630
Омеква, почернява, на вкус е добре, но пуска вода и вида се разваля. В рамките на 12 часа ок, но повече ми се струва, че няма да го бъде.
Аз овалвам в шоколада от всички страни, и от долу има коричка шоколад, ако правилно виждам от снимките, отдолу май не си му сложила? Но, пак плода си се скапва, колкото и да е запечатан.

Имат шоколад навсякъде, просто тоя срязания не беше застинал хубаво и се стече, ами хубаво, ще ги хапваме набързо.

Ето и рецептата на Жоро за зелен фасул на фурна. Той, между другото, има страхотни рецепти, вижте му темичките.  bouquet

# 631
  • от точка К до точка С и обратно
Намерих рецептата на Бордовски, продуктите са почти същите. Ето как я правя аз:
Продукти:
Зелен фасул - най-добре пресен, но съм правила и със стерилизиран.
Сега използвах замразен фасул( приготваям си ги в пакетчета от 700гр. във фризера).

1 глава стар лук,
1 морков, 1ч.ч. царевица,
3 пресни домата( или половин компотен буркан белени стерилизирани домати)
пресен  (става и сух) джоджен и магданоз
2-3 скилидки чесън
5-6 с.л. зехтин
50г. масло
6 яйца,
сол
Задушавам лука и моркова в зехтина, прибавям доматите и оставям да поизврат. Добавям фасула и заливам с вода, колкото да го покрие. Оставям да поври, докато поомекне и прибавям царевицата(за разкош). Тогава слагам солта. След 10мин. изсипвам сместа в тавичка, прибавям пресования чесън, джоджена и магданоза, разбърквам и правя 6 гнезденца. Във всяко гнездо слагам парченце масло и чуквам по едно яйце. Запичам в по-слаба фурна до забулване на яйцата. Това е!

# 632

Гуинет, и твоята рецепта звучи вкусничко, пък и е с царевичка. Ще я пробвам при удобен случай, копвам си я.  bouquet

ditsan, благодаря! Ето рецептата на Пина, а леля Ог ги беше правила с ягодки. Селма пък ми дава идея за сини сливи!  bouquet

# 633
Кремче Ванилия, може ли рецептите на хляба и на индийското къри, моля?  Praynig

# 634
  • Bulgaria-Italia
Лабрекс ,чудни бонбонки   bouquetАз ги правих и с круша  Wink И днес им е трети ден в хладилника ,и все са си хубави   Wink

Гуинет
,много вкусно ми звучи тази рецепта  Heart Eyes
Виждам,че сме на вълна зелен боб ,айде и аз да сложа снощната вечеря

Полпетоне със зелен боб , картофи и сушени манатарки

# 635
От мен само едни мъфини с крема сирене и шоколадов чипс.

# 636
  • забравих си мисълта...
Labrex, бонбоните ти са чудесни. Откакто Пина показа бонбоните с банан, аз съм накиснала сушени сини сливи в ром и портокалов сок. През следващите дни ще ги направя, да видим какво ще се получи. Тук такива се продават по магазините и са много вкусни, да видим аз какво ще направя.

# 637
Да споделя, за бонбоните - страхотни ставаха и със стафиди или вишни (череши - като пияни вишни), леко накиснати във вода или ром  Blush, а също с портокал (без люспа) и праскова от компот. Сърдечни благодарности на Пина за вкусните бонбони!   bouquet

И на мен ще е драго да пробвам индийското къри, Кремче  Hug

# 638

Venetta, M_Nik , благодаря за идеите, ще ги пробвам и с други плодове.  bouquet   

Кафени зрънца за следобедното кафенце

и един прост фасулец за довечера.

# 639
Люлякови нощи,не съм правила аз лютеницата.От магазина е,но като не бях хапвала от 1000 год.ми се видя адски вкусна. Laughing

# 640
С благодарности към Пети и Венета за идеята за картофените кюфтета във фурна.....Момичета, златни сте! Супер станаха, вече ще ги правя често-често, че до сега само играта на котлона ме спираше да ги правя редовно......

Картофени  … 77;та - от мен допълнението - сложих вътре в сместта малко кашкавал, както и поръсих леко отгоре кюфтета с остатъка от кашкавал......

Леле...Лабрекс, поздравления за бонбоните!!!! Ако мога да бъда малко поетично настроена към теб, четейки поста,че често се правят твои рецепти във форума - С Лабрекс започва и с Лабрекс завършва деня(по песен на Чочо Владовски за малкия град, в който аз съм роден и т.н......)Пина, супер идея и аз ще се възползвам от нея! Hug Hug Hug

Правих и кекса-зебра по идея на Еси, но моята зебра стана нещо като камила.....С няколко гърбици дори, ще снимам по-късно разрез.......

Апропо...сетих се...Стоева, ти прежали ли се да направиш салата с тиквички на Лабрекс? Идва и времето вече.......

# 641
Прекрасни сте момичета,всичко е великолепно.Браво  newsm51
Пету супер мъфини и агнешко рулце
Касиер чудесно палтентоне/харесвам такава комбинация/
Нордина вкусни мъфини
Дитсан прекрасен хляб
Гуинет великолепно меню
Мама Цоци перфектно
Лабрех майсторка си във всичко
Деликате вкусни кюфнеца
Кремче супер хляб
Пепчо козуначения десерт е прекрасен
Линда еклерите ти са екстра
Вени,Аелис ,Есу  кексовете ви са приказ
Милисан желираната тортичка е разкошна
От мен сиренки и милинки по рецептата на 3te...ki  newsm51от темата вкусни милинки.
Лека и вкусна вечер.

# 642
Маме, що така бе? На мен 2 пукнатини ми се образуваха по кръговете, но после се събраха като поизстина, но е много вкусен, на нас ни допадна рецептата Hug

Момичета, радвам се, че ви е харесала рецептата за кекса Peace

# 643
Маме, що така бе? На мен 2 пукнатини ми се образуваха по кръговете, но после се събраха като поизстина, но е много вкусен, на нас ни допадна рецептата Hug

ГМО, Еси сигурно(зебра, тип полегнал полицай)......Ама аз моите да компа не ги пускам - да не знаят как изглежда в оригинал, да наблягат на вкуса,а и да се благодарят,че съм сколасала и десерт да направя.......

# 644

Апропо...сетих се...Стоева, ти прежали ли се да направиш салата с тиквички на Лабрекс? Идва и времето вече.......

smile3514 ахаааа, ревльо  спи и ме предизвикваш?
Ще направя, стой, та гледай. Ама да ми попаднат гости, че да не е само за мен  Shocked

megans, благодаря ти  Hug А твоите питки винаги са с много блясък  Peace
Петя, много апетитни мъфини  Peace
Каси, дай моля рецептата на това интересно изглеждащо Полпетоне  Praynig
Лабрекс, дължиш ми няколко зърна кафе, моля  Crossing Arms заради чашата МИ  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт