Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 65-та тема

  • 107 144
  • 730
  •   1
Отговори
# 615
  • Мнения: 769
Пепчо,умопомрачителен сладкиш  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Аелис ,Lindita ,Кремче Ванилия,Венета,много вкусни неща сте приготвили  Hug
От мен....

Сметанови мъфини с локум и стафиди

Последна редакция: пт, 23 апр 2010, 15:16 от nordina

# 616
  • от точка К до точка С и обратно
  • Мнения: 150
Добър ден на всички! И на всички браво! И благодарности за страхотните идеи за готвене!

Благодаря и на всички, споменали ме с добро!  Blush

Днес децата си харесаха кекса-зебра на Ети, кекса на Аелис  и тортата на millasan!  ooooh!

Нордина, отново се вдъхнових от вкусните ти предложения!!!   bouquet

У дома снощи беше една своеобразна вечер на Лабрекс - започнахме и завършихме с нейни рецепти! Лабрекс, имаш специални поздрави от моето семейство!   bouquet

Вкусната салата на Лабрекс с мариновани тиквички                             Зелен фасул с яйца на фурна                       Нежните розички на Лабрекс





Салатата е убийствена - горещо я препоръчвам, особено на тези, които вечер вадят ракийката от хладилника! Simple Smile


Имам един въпрос относно розичките към Лабрекс и към всички, които са пробвали рецептата - при мен се получиха леко хрупкави (днес вече са по-меки и топящи) и не така бухнали, както другите сладкиши с мая, това нормално ли е, или съм допуснала грешка при печенето? newsm78

Хубав петък, момичета!

# 617
  • Мнения: 22 867
Гуинет , благодаря!   bouquet Тиквичките верно са убийствени, някои не смеят да ги направят защото сурови тиквички........не им вдъхват доверие, но мисля, че ако опитат, ще си променят мнението. За кифличките мисля, че си ги попрепекла, или поне така ми изглеждат,  а е възможно и да не са втасали много добре, но това са само предположения, моите във всеки случай стават мекички. А зеленият боб с яйца на фурна е по рецепта на Жоро Бордовски, вкъщи също се харесва.

millasan , страхотно желирано торте! Heart Eyes   bouquet

Днес най-сетне си направих бананите в шоколад на Пина   bouquet, много вкусничко, трудно ми беше да дочакам да се втвърди шоколада. Embarassed


и баничка за закуска.

Последна редакция: пт, 23 апр 2010, 13:10 от labrex

# 618
  • Varna
  • Мнения: 191
Nordina, може ли рецептата за сметановите мъфини с локум и стафиди или я има вече в блога?

# 619
  • от точка К до точка С и обратно
  • Мнения: 150
Лабрекс, благодаря ти за бързия отговор - със сигурност съм допунала грешка, но много се харесаха, така че ще се явя на поправителен!  Рецептата за зеления фасул я знам от един "Сборник с рецепти за безмесни ястия" на Държавно издателство "Техника" от 1981г. Там има и други хубавини, живот и здраве , ще покажа някой ден, че в нашето семейство само аз съм фен на безмесното хранене! Simple Smile

Само да добавя (понеже видях апетитните ти бананови бонбони ), че в послените 5-6 розички сложих парче банан ( сладкото ми свърши). Станаха много сочни и ароматни!

# 620
  • Мнения: 22 867
....... Рецептата за зеления фасул я знам от един "Сборник с рецепти за безмесни ястия" на Държавно издателство "Техника" от 1981г. Там има и други хубавини, живот и здраве , ще покажа някой ден, че в нашето семейство само аз съм фен на безмесното хранене! Simple Smile

Явно не съм схванала, останах с впечатление, че е от моята тема, а аз съм я взела от Бордовски, няма значение, давай тогава други постни вкусотии, дано ги науча вкъщи да ядат постно, че сега все ме питат къде е яденето и що съм сложила само гарнитурата, когат направя нещо без месо. Естествено вадят се месища от хладилника. А за кифличките, пробвай ако искаш "смокините", голяма слабост и  фаворит са ми напоследък. Peace

# 621
  • от точка К до точка С и обратно
  • Мнения: 150
Непременно ще ги пробвам - дори вчера се колебаех между тях и розичките! Аз още не съм се запознала с всичките ти рецепти, но, както излиза, снощи цялото меню е било ала Лабрекс! Grinning

# 622
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 579
Гуинет , много ми хареса зеленият ти фасул с яйца на фурна - ще напишеш ли рецептата?

labrex , правила съм фасула на Бордовски, много вкусен, ама сега искам и този на Гуинет да пробвам Heart Eyes.

# 623
  • Мнения: X
Гуинет,Лабрекс,може ли рецептите ви за този зелен боб с яйца,че много ми допадна идеята!   bouquet
Кремче Ванилия, кажи рецептата на този разкошен хляб с кашкавал,че като гледам как кашкавалчето се е запазило неразтопено при печенето,мноооого ми възбуди любопитството! Hug
Еси,копирах си рецептата на зебричката,много ефектно! Peace

# 624
  • Мнения: 22 867

Вече ги показах, ама не мога да се сдържа да не се изфукам пак! Grinning Пина, отворих манифактурата, търся производител на оригинални опаковки! Joy Разкошни са от хладилника, не мислех, че чак толкова ще ми харесат. Непременно ще пробвам и с други плодове!  bouquet


# 625
  • Мнения: 11 743
Ехаааа, Лабрекс!  Hug

Абе, мислех аз, да отправя забележка, че студени си е друго, става си точно шоколадов бонбон, но с истински плод, а не някакво оцветено и напарфюмирано подобие...., ама после си рекох, че всеки прави както му харесва и му е удобно, все пак  Blush  Ако е топъл шоколада е просто плод топнат в шоколад. Като се стегне освен вида и вкуса е друг, аз разтопен шоколад толкова пъти съм яла.....

Тярбва да се яде същия ден, плода заминава.

Допълвам - в тия опаковки, ако черпиш гости можеш да ги смаеш  Laughing

# 626
  • Мнения: 22 867

Тярбва да се яде същия ден, плода заминава.

Допълвам - в тия опаковки, ако черпиш гости можеш да ги смаеш  Laughing

Точно това съм намислила, да смайвам майка, тя има рожден ден. Grinning  А какво значи, че плода заминава, мислех да оставя за утре за едно детенце няколко в хладилника, нали е в шоколад, какво ще му стане на банана?

# 627
  • Мнения: 148
Бравоо,Лабрекс те изглеждат като купешки smile3501 smile3501 newsm51
А къде можем да видим рецептата.
Този зелен боб и мен ме заинтригува,чакам рецептата нали сме само на постно да разнообразя менюто.Днес в къщи яйца на очи под капак и шопска салатка,не съм снимала защото не е нищо интересно.

# 628
  • Мнения: 11 743
Омеква, почернява, на вкус е добре, но пуска вода и вида се разваля. В рамките на 12 часа ок, но повече ми се струва, че няма да го бъде.
Аз овалвам в шоколада от всички страни, и от долу има коричка шоколад, ако правилно виждам от снимките, отдолу май не си му сложила? Но, пак плода си се скапва, колкото и да е запечатан.

# 629
  • Мнения: 7 433
labrex,разкошни бонбонки!Пробвай да ги направиш със сини сливи!  Wink

Общи условия

Активация на акаунт