Алтернативни продукти за дамска хигиена 3

• 58 004
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
леле,влязох тук (от последната страница) случайно, а се шашнах! Какво чудо (е тоя форум;-)!

# 661
Момичета, след чашката, от която вече почти година съм във възторг си поръчах това чудо:

http://www.ladyp.eu/Orderonline/tabid/202/ProductID/2/Default.aspx

Дойде за 3-4 дни, учудващо бързо. Добре, че го изпробвах в къщи- амиии Embarassed опишках се цялата. hahaha Joy Да не говорим как не можах да отпусна мускулите цели 5 минути, заради непривичната поза и страха от опишкване. hahaha
А сега споделете как го ползвате правилно и без поражения?
Това е нещо подобно на Уринел (Urinelle)? Загледах се преди време, но аз още чашка нямам...А в София няма ли вече чашки?

# 662
Да няма нова тема? Rolling Eyes

В Еколина има промоция: 2 м. чашки Femmecup за 50 лв.  Ако някой иска да се присъедини - знае къде да ме намери  Simple Smile

# 663
  • софия
момичета, а как определихте размера на чашката..за Мелуна по-точно? М-размер става и за раждали със секцио и нормално..

# 664
мелуна пращат две чашки,ако си купиш от официалният сайт!-аз имам две
поръчах си голяма/раждала съм със секцио,над 30г.съм/
допълнителната ми е среден размер
ползвам и двете-понякога ми се струва дълбока голямата,понякога не ми стига средната
разлика в диаметъра няма-само във вместимостта!

# 665
  • софия
и аз съм със същите данни като теб  Laughing секцио, над 30г
мислех от представителите им тук да си поръчам чашката...
като казваш голямата имаш в предвид L рамер нали?

# 666
да, L размер

# 667
  • Stavanger,Norway/ Varna
Да се разпиша и аз. След като ви следих повече от година, още след раждането си поръчах Мелуна от сайта им. В момента съм с нея и съм страшно доволна. Още от първия път я овладях мога да кажа и нито съм имала течове, нито проблеми вече трети ден. Никог аповече няма да се върна към тампоните  Sick

Само да попитам, че не си спомням дали е коментирано. Обмислям да сложа спирала, проблем ли ще е чашката  Confused.

# 668
Ето http://softmcup.blogspot.com/2011/03/normal-0-21-false-false-false_14.html в края на втори абзатц е споменато, че може да се използват и двете. Но все пак най-добре е някой да сподели лично мнение Simple Smile

Последна редакция: ср, 11 май 2011, 22:58 от pokahi

# 669
pokahi мерси   bouquet. В края на месеца съм на контролен преглед при моята гинеколожка и ;ще попитам, но се съмнявам да ми отговори, защото дори не е чувала за чашките. Даже ще й я нося да я показвам  Crazy

Мина ми първия цикъл с чашката, що годе съм доволна. Първите дни беше добре, не тече, но накрая пропускаше по малко. Четох, че трябва да се свикне с поставянето последните дни, понеже се измества шийката нагоре. Ще видим следващия цикъл как ще е.
Сега обмислям купуванетои на памучни превръзки  Thinking

# 670
Здравейте в този слънчев пролетен ден  Crazy

Преди няколко месеца писах, писах, обещах да се включа пак и... се отплеснах.
Но ето ме сега:

1) горда и щастлива ползвателка на Mooncup на цели четири цикъла. Купих си я от новите вносители: http://www.chista-higiena.com/mooncup.html.
Хора, жестоко е! Зарибих още 3 приятелки вече. Искам да споделя впечатления и едно притеснение:

- за поставянето: Това с въртенето хич не знам как го правите, моята не помръдва! Може би щото й разкарах цялата дръжка. За да съм сигурна, че се е разтворила и всичко е наред, я 'обикалям' цялата с пръст. Малко грубо звучи, но не е никак трудно или болезнено. Случи се веднъж да остане леко подгъната и да я слагам наново. Та реших, че именно при този метод на проверка мога да разбера веднага дали е добре отворена или не. Не ми е протичала нито веднъж, но за това - по-надолу.

- за махането: мускули, избутване - това ясно. Но за финалното изваждане правя нещо подобно на това при слагането - с пръст подгъвам от едната страна и така изваждам без да изскача като тапа.

- за носенето: първия месец вниманието ми непрекъснато беше насочено в чашката и си въобразявах, че я усещам, че ми притиска нещо и че ми се пишка по-често. Сега вече няма нищо подобно. И аз като вас забравям за нея и трябва специално да се подсещам, че минават 8 часа и трябва да се сменя. За превръзки и тампони забравих тотално!

- за обема на течността: ей това малко ме тревожи. Тук се пише за протичащи, преливащи и т.н. Аз за 4 цикъла, като нося все по 8 часа, нито веднъж не стигнах до ПОЛОВИНАТА чашка. От една страна, това е чудесно и удобно, но малко се шашнах. Единствената причина, за която се сещам, е че съм на хапчета и може би те намаляват обема на изхвърлената кръв. Само че, доколкото мога да сравня, дори и без хапчета, винаги съм била с доста лек и необилен цикъл. И все пак, не прочетох нито едно мнение с тоооолкова малко... Днес ще говоря с доктора и ще го питам за този ефект, както и за чашката изобщо. Някоя от вас ако има коментар за минималното количество кръв, ще се радвам да чуя.

- а за какво ползвате памучни превръзки, като сте с чашка? Има ли някаква причина да не носите САМО чашка??

2) една от тези съм, дето бяха писали за Urinelle & Co продукти. Прочетох един коментар за неуспех Simple Smile. Аз също наскоро имах гаф с протичане, макар че вече уж имам опит. Изводът е, както бях писала и по-рано - макс широко разтворени крака, за да не се сгъва пишкалото, а да застане по тялото с оригиналната си форма. И от друга страна - да не се притиска много силно, по същата причина, а и защото самата кожа като си натиснете и може да помогне за подливане... Малко е смешно като се обяснява така, но който е пробвал, разбира. Изобщо, тренировки му е майката. В това отношение пластмасовото излиза по-изгодно в началото Grinning, но пък за постоянно ползване хартиеното е по-компактно.

3) нищо не направих за тия яйца, да си призная. Мисля да си купя някакви от магазин за камъни, както бяха писали някои от вас. Не ми се занимава с поръчки от Русия. Можете ли някой да сподели за такъв (изпробван) магазин в София? Или някой да опровергае мнението, че е все едно дали с поръчка или от магазин? Щото ако кажете, че по лесната процедура няма да ми свършат работа, ще взема да се замисля Simple Smile

Хайде, момичета, хубав ден! Ще ви чета!

D.

# 671
Doryblue на мен ми прокапваше последните дни, та затова искам да си взема памучни превръзки. Другите просто не ги понасям, затова и години наред ползвах тампони  Rolling Eyes

# 672
  • Балчик
О, завиждам ти. Вторият и третият ден на 2 часа чашката ми е догоре почти пълна и се налага да я изпразвам. Обаче лекарят ми предписа метергин и сега е доста по-добре, но пак за 8 часа ще ми се събере доста. Аз изпразвам чашата сутрин като стана, на обяд, следобяд към 4-5 и преди да си легна, което е към 12-1.

# 673
  • София
Щастливка с толкова лек цикъл. Всяка жена е различна и не би трябвало това да те притеснява. Аз съм с доста обилни цикли, но когато съм на хапчета, е просто прелест.

# 674
Аз също никога не стигам до половината чашка. По-напред из темите беше писано, че ще се учудим колко малко кръв всъщност изтича. За тези с обилните цикли не мога да говоря. Идея си нямам какво е. Моя приятелка си купи точно поради тази причина - защото протичаше превръзката дори и на 2 часа смяна. Но сега (всъщност в началото на ползването, което май вече ще стане година) казва, че въпреки че пак протича е съвсем малко и просто несравнимо с преди, когато е трябвало да се прибира вкъщи час по час да се преоблича.
Аз обаче идея си нямам как сменяте чашката на работа. Казвате с една малка бутилка вода. Боже, аз ако не съм на бидето или тоалетното гърне винаги седнала(което извън къщи е абсурд), посмъртно не мога да го направя. Ако трябва да пътувам, не я сменям докато не пристигна. ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт