Всеки месец брънч да има за радост в темата любима! 44. австрийска тема

• 32 373
  • 740
  •   1
Отговори
# 720
Добро утро!

Изводът е ако е в твой интерес да ги осведомиш за някои настъпили промени от 2007 насам  Mr. Green И ако продължават да упорстват да настояваш да се обадят в правния отдел и да питат някой с повече образования от тях  Mr. Green

Уомби, ето затова само си заслужава да науча немския  newsm53
И майтапът настрана, но днес започвам - учебниците ми от училище са пред мен. Ще потърся няма ли някой примерен диалог на някое гише с малоумни служители и от там ще почна  smile3521

# 721
z.B.  Guten Tag, sprechen Sie Deutsch? Joy

# 722
Privet
Feather - tova e koeto si kupila.  Peace
Jeni - nie bjxme 5 dni v bolniza zaradi varizelata., no ste ostanat belezi  Confused  Az dase se zarazix i j povtorix s 3 papki.  ...no uqasa ve4e mina.

pisa na latiniza, zastoto nie sme tuk za 1 sedmiza na Urlaub-   http://www.schladming-dachstein.at/de/region/schladming-rohrmoos/summer/

za prevodite - az prevesdax vtori pat tuk v Österreich, zastoto v Sofia legaliziranata preoda4ka neznaese jvno kak da prevede elementarni nesta.  Tuk Xodj pri prevoda4kata Mag.Wolfsbauer i sam mn.dovolna

leka sedmiza

# 723
Anna благодаря за информацията.Като вземах австр, гражданство,всички преводи на документи ми бяха от заклет преводач тук.Съгласно австр. зак. заклетия преводач е гарант заедно с органа издал док. за неговата достоверност.Всички местни закл. преводачи фигорират в списък ,които е в базата данни на австр. учрежд.така,че е напълно възможно да не ви признаят док, заверен от преводач извън тази листа.По/добре си превеждайте всичко на място според мен.

# 724
Момичета, кога мислите, че е време за спорт при децата, имам предвид курсове - плуване, бойни... без родители. Гледам, че има от 3 год, но има ли смисъл    newsm78

Майките на по-големи деца, споделете опит  Hug

# 725
  • Euskal Herria
Здравейте, австрийски мами! Обръщам се към мамите от Виена с молба за помощ. В квартирата си дъщеря ми има бяла кожена гарнитура, която по невнимание е изцапала с мастило. Затова търся от вас информация има ли фирма, която може да наеме за да почисти гарнитурата. Скоро наближава краят на договорът им за наем и ще трябва със състудентката й да освободят квартирата, а все пак иска да издадат всичко в добър вид. Ще съм ви благодарна за всяка информация! Лек и слънчев ден!

# 726
Драснато с химикал успях да изчистя от една бяла кожена пола след много упорито търкане със спирт. Само че драснатото беше съвсем малко и после като се вгледа човек по-внимателно леко си личеше къде съм търкала. Сигурно има някакви препарати за почистване на кожа. Евентуално може да се пита и в някое ателие за химическо чистене .

# 727
  • Euskal Herria
fat.wombat  , благодаря! Дано да успее да се справи и да няма разправии със собствениците.

# 728
Момичета, кога мислите, че е време за спорт при децата, имам предвид курсове - плуване, бойни... без родители. Гледам, че има от 3 год, но има ли смисъл    newsm78

Майките на по-големи деца, споделете опит  Hug

az sum wodila moite na kinderturnen, pluwane i na ski kurs. za turnen bez mene e bezsmisleno, te ne se vrejdat v grupa, ne slushat pravila i samo tichat kato ludi. pluwane i ski v grupa bez roditeli oznachava bezkrajno stoene v redicata na opashka (ca. 20 min) dokato mu doide reda na tvoeto dete da se spusne ili da izpluva 5 m. s pomoshtta na ucitelkata...
ako deteto iska, go prati na kurs, ama ne ochakvaj koi znae kakvi rezultati. ako ti e vajno da moje neshto opredeleno, se zanimavaj sama. napr. karane na kolelo ili wandern (s bebeto na gurba), prez weekenda s tati na basejn. az sama s 2ta na basejn ne sum hodila...

# 729
В шуфактори в гевербепарк  щадлау има минус 30 процента за всички обувки, дори вече намалени. Днес купих кожени обувки на дани за есента за 10,50. Няма кой знае колко голям избор на детски обувки, но моделът ми хареса.

# 730
Здравейте! Извинявам се че се намесвам така в темичката ви, но ми предстои ходене до Виена и синът ми си поръча веднага играчка. Моля за някакви координати на магазини за детски играчки /вече знам за един на Марияхилфещрасе, но мъжът ми не е очарован от него/. Всяка информация ще ми е полезна, за което предварително ви благодаря! Hug

# 731
  • Виена
Здравейте, австрийски мами! Обръщам се към мамите от Виена с молба за помощ. В квартирата си дъщеря ми има бяла кожена гарнитура, която по невнимание е изцапала с мастило. Затова търся от вас информация има ли фирма, която може да наеме за да почисти гарнитурата. Скоро наближава краят на договорът им за наем и ще трябва със състудентката й да освободят квартирата, а все пак иска да издадат всичко в добър вид. Ще съм ви благодарна за всяка информация! Лек и слънчев ден!
Има едни гъби, които чистят само с вода на принципа на гумата и молива. Без препарат, в самата тъкан остава цялата мръсотия. Не съм пробвала дали ще излезе мастило от кожа, но може да опитат първо на малко площ и ако действа...  Thinking

За преводите:
http://dora.ivanova.at/

Последна редакция: ср, 30 юни 2010, 01:13 от Renny

# 732
Рени ако знаеш само за какви гъби си помислих в първия момент ... Joy Чета и си мисля "Хм, не ми е известно да чистят петна ".

# 733
  • Vienna
YanaDG,
моя син ни беше надраскал доста кожената гарнитура (цвят крем) и единственото с което я изчистих е с гъби4ка за миене на съдове от грапавата страна и веро. но трябва да е естесвена кожа гарнитурата. е после се наложи да тръкна целия диван, че почистеното местенце блестеше поне с 2 нюанса по светло. а онези гъби, имам такива, те не стават за това, по скоро са за стените и вратите, там махат всичко!

# 734
Здравейте,момичета!

има ли някой,който да е ходил на остеопат, или може да ми препоръча такъв.

Мерси предварително!

Общи условия

Активация на акаунт