На Вас тежи ли Ви това?

• 6 186
  • 83
  •   1
Отговори
# 15
Прочети всички постове и ще видиш, че само твоя клони към черното.

Може би, защото не намирам за нормално тя цял ден да е на работа, вечер да се нагърби с абсолютно всичко останало и отгоре на всичко няма право и да е уморена, защото има друг уморен.
Ако за теб това е живот, за мен не е. За нея явно също, щом е стигнала до там да пусне тема. Варианти за баланс има винаги, ако и двамата имат желание, дано успеят да го постигнат.

# 16
Аз не знам какво да кажа, защото като гледам нашето положение май ще бъде заклеймено  Mr. Green  Съпругът ми работи на смени (първа, втора, нощна). В 80% от времето ми се налага да поема основните грижи в домакинството, просто защото той отсъства.
Първо да не кажете, че клинчи от задължения- знам му точно транспорта от и до в колко часа му е- никога не излиза преди това, и не се връща след  Laughing 
Трудно му е, на мен също, но се обичаме и се справяме каквато и да е ситуацията. Сутрин пием кафе заедно - в 5 часа преди първа смяна (ако си липсваме много ставаме един час по-рано Mr. Green ). След втората смяна го чакам да го видя до 12:30 през нощта, дори и само да си поговорим.  Той пък ми отделя цялото си внимание, през времето в което сме заедно, помага ми много. И да скучно ми е понякога, не желая хоби допълнително да се скапвам от ангажименти.
Тежи ми като на авторката, но съм наясно какво е възможно и какво не  и съм влязла в графика чудесно. 
Аааа, днес е първа смяна, което обяснява присъствието ми тук по това време  Simple Smile  тъкмо сега имам малко време да разпусна сама със себе си.

# 17
Странно работно време, как издържа този човек? Как ще работи по 12 часа, това 2 работи ли са, една на пълен и една на половин раб. ден.  Confused

Точно пък тези които работят от понеделник до петък от 8 до 17 - пък едни мъже....айде няма нужда.

Именно те се занимават с нещо допълнително след 17 часа, явно случая на авторката е такъв.  Wink

Аз не бих издържала. Това най-вече е супер натоварване, не вярвам, че може нормален човек да го изтърпи всекидневно, месеци наред, години ...

# 18
  • Sofia
Да тежи ми. Grinning, но и аз съм от привикналите към режима. Вече години е така. Неговата работа често е нощем и през уикендите. Когато децата са свободни той е зает. Рядко се уцелваме, но крадем по веднъж месечно  Wink иначе не се издържа. Сега захванахме и странична дейност в която и аз се включвам и временцето съвсем не ни стига. И на мен ми е самотно понякога. И двамата сме уморени. Аз от домашни задачки, той вечно недоспал, но за сега това е начина да оцеляваме.
С домакинстването съм минала на принципа "до където - до там". Излизаме с децата, говорим си. Сега с каката ни се налага да се готвим за изпит след 7 клас в офиса. Tired Не бих казала, че едно хоби ще реши проблема. Дори не виждам къде в графика си бих могла да го вместя  Rolling Eyes
Не съм си го представяла точно така, но се налага.
Така забързани и този месец си мечтаем за един скорошен уикенд на вилата  Hug
Открадвайте по малко временце лично за вас. Simple Smile 

# 19
Ние и двамата работим много. Излизаме рано, връщаме се късно.
Особено той, защото често е и в командировка някъде.
Свикнала съм. По-трудно ми е да си представя какво бих правила ако не работя интензивно.
Домакинството не ми тежи - върша къщната работа колкото мога и както мога.
Не съм перфектна домакиня и винаги има нещо неопрано, неизмито, разхвърляно, но не си го слагам на сърце.
Приемам, че в момента работим много, защото сега ни е времето и се надявам някой ден да намерим по-добър баланс и повече свободно време.
Надявам се ако дойде ден да имам свободно време, да знам какво да правя с него.

# 20
Самотно ми е понякога.Особено зимата-рано притъмнява, дълги вечери...При мен хобито решава проблема-фитнес, цветя, плетки...Има периоди, когато той се прибира рано-това при нас означава, че няма работа, а щом няма работа-значи финансово закъсваме.С времето си изработихме някаква лична тактика-с децата прекарваме цял ден при него. Той има автокъща с огромен двор-цветя, райграс, площадки, езеро, барбекю, и малка зоологическа градина от пернати, АТВ-та, извън града е. Чист въздух, зеленина-при хубаво време откарваме от сутрин до вечер там с децата. Те си водят приятелчета, аз садя цветя и ровя по градинките за удоволствие...Смесваме малко работата с удоволствието, обаче при положение че няма как да отделим двете едно от друго-и това е решение.
 И , Не се сърди човече, много зависи какъв е бизнеса...И той , и аз, имаме собствен бизнес, но моят не налага да стоя по 15 часа на работното си място.Неговият обаче-да.През лятото неговите клиенти започват да идват след 17ч , след работно време, когато не е такава жега, и позахладняло, точат се до 21ч, остават да разгледат, приятно им е.Не можеш да "врътнеш" ключа и да кажеш ,че обекта работи до 18ч.

# 21
  • София
И моята и на мъжа ми професиите са такива, че може с дни да не се засечем вкъщи. Не ми тежи. Това е животът. Не всичко е цветя и рози и романтика в стил турски сериали.
Когато сме си вкъщи си говорим. Има и телефони. Това, че съм сама вкъщи в никакъв случай не значи, че съм самотна.
Гледаме се с детето, гледам филми, чета, говоря с приятели. Използвам времето да се видя с приятелки, които не са семейни или просто така по женски.

# 22
Явно има много други като нас, то всъщност и аз работя понякога до  9 вечерта, само че от вкъщи, понеже мога да си разнасям бумагите и компютъра.. В тази ситуация всичко е въпрос по-скоро на оцеляване  Tired

# 23
И на мен ми тежи това ежедневие, още повече, че и годинките взеха да си казват думата...
Ставам много рано,работя до 17ч.,тичам за детската градина,прибираме се пеша,за да сме максимално на въздух,после пазарувам,стоим около 30-40 минути в градинката на люлките,после готвя,гладя,пускам пералня,сервирам с помощта на децата,таткото отсервира и мие чиниите - и денят свършва smile3506
Заспивам рано-рано,защото на другия ден всичко се повтаря.
Взех да си мечтая за пенсиониране newsm78

# 24
Жената само попита тежи ли ви....
Не помоли да и разказвате колко сте организирани в живота си... тук не сме на интервю за работа, а и тя не спомена да не се справя.
Просто и тежи....
Само се чудя-когато говорим за хоби, как успявате да се занимавате с него?- В момента, в който се захвана с нещо подобно или някой се е наакал, или някой е гладен или са се скарали децата и трябва да се намесвам. А аз такова хоби на пресекулки не признавам-за да се насладя максимално на момента, трябва да имам време да му се насладя.Wink

# 25
Яна, колко си права ако знаеш..

# 26
Цитат
Искам да видя дали има и други като мен и как се справяте?
Това ти беше питането-това ти отговаряме-има и други като като теб, оправяме се кой както успее...
 Яна, зависи какво ти е хобито-аз обичам да шия гоблени-не съм шила откакто съм родила, щото точно това се получава-сядай-ставай...Обаче да се грижа за градинки и цветя по терасата също е хоби, което може може да се съвмести дори и с малки деца.От народните танци и трекингите се отказах, защото няма кой да гледа малката,обаче си направих домашен фитнес и си тренирам , докато бебка си разхожда куклите около мен.Така че зависи от хобито...

# 27
Мила, момичетата са ти казали - има и други като теб. И съм една от вас Simple Smile Моят мъж е с по-сложно работно време - една седмица работи, една седмица почива. Когато е на работа не се виждаме, тъй като пътува и отсъствието му е свързано с работата. И на мен ми тежеше много в началото, но вече свикнах и се нагодих към неговия график, няма начин, криза е, а и то са кредити,е много в началото, но вече свикнах и се нагодих към неговия график, няма начин, криза е, а и то са кредити, абе чудо ...  Когато съм сама през седмицата опитвам да уплатня времето си след работа, разходки с приятелки, домакинстване, вечер - телевизия, интернет и така в очакване да си дойде любимия Simple Smile Важното е че се обичаме, разбираме и по някакъв начин успяваме да се справяме с трудния живот.

# 28
Странно работно време, как издържа този човек? Как ще работи по 12 часа, това 2 работи ли са, една на пълен и една на половин раб. ден.  Confused

Точно пък тези които работят от понеделник до петък от 8 до 17 - пък едни мъже....айде няма нужда.

Именно те се занимават с нещо допълнително след 17 часа, явно случая на авторката е такъв.  Wink

Аз не бих издържала. Това най-вече е супер натоварване, не вярвам, че може нормален човек да го изтърпи всекидневно, месеци наред, години ...

А защо е нужно да вярваш?Просто приемете, че има И такива хора.Хубаво-ти не би издържала, има други, които издържат.А и не е нужно да Издържаш, ако това е бил рътъма ти от началото на трудовата ти реализация си се нагодил отдавна.Много сте странни като започнете да се тръшкате на чуждото.Ето, ние например сме минали през много варианти.В началото и тези със смените.Получаваше се така, че аз сутрин излизам за работа, а вечер, като се прибера той излиза за нощна.Това е  била възможността за тогава-така е би9ло толкова, колкото е необходимо.Всеки търси по-добър и ненатоварен вариант все пак, но докато се появи-така.Последва реализация в една сфера и в години, в които не висиш ли-не става.Дам, в извънработно.Да не говорим, че поддръжка на банки се прави нощем, докато няма служители и клиенти.Примерно само.Приемете, че не всички могат да се клюофнат на професия със закотвено работно време.Ми най-малкото-няма места за всички, хахаха, а и е до интереси.Аз какво да кажа-напусни, стани бакалин, за да ми се прибираш в 5...не е сериозно просто.Към днешна дата съпругът ми даже Няма работа тук.Наложи се да работи за Чужбина.Това го прави липсващ често, а когато си е тук-няма работно време в този смисъл, в който вие си представяте, сутрин от 8....защото му звънят от цял свят, даже в 3-4 се е случвало конферентен разговор да води.Това му е работата, такава му е професията.
А аз?Аз просто не драматизирам.Да, случва се да ми липсва, случва се да ми е трудно, пък като ми затруднее-спирам бе, не е толкова сложно.Никой не иска от мен да се правя на мъж, като си се прибере-ще направи той нужното.От друга страна се чувствам спокойна, че за елементарни неща и не чак толкова сама ако се наложи мога да се оправя.Не се треса в параноя, какво би станало ако...Не се гърча в непосилни задачи, знам си капацитета.И гледаме всичко да превръщаме в забавление с децата.Ето, че нито съм се тръшнала в безсилие, на децата ежедневието върви идеално/пу-пу.Знаеш-имам ученичка и ясленче, аз самата ходя на работа, записах да уча задочно и нещата спорят.Всичко е в главата.Ако си недоволна по подразбиране и те дразнят тези неща-ще сипеш огън и жупел, ако си в мир със себе си и си създал едно русло, в което вървите уверено-драма няма.Не е нужно постоянно да се сочи и да се отрича чуждия Начин и Избор с репилики тип-има нещо гнило, аз не бих, аз не разбирам и бла-бла-бла.Ами-не е и нужно да разбираш, нито някой ви кара да реализирате същото.Направете си го както вие искате, усещате и успявате.Ние така успяваме-вие по друг начин.Разбира се има моменти на невървеж .Всеки, с каквото и да е ежедневие и ритъм има.Тогава, като усетя, че ми прелива и идва нанагорно-спирам.Оставям нещо.Приоритетите пренареждам и така, изчаквам по-подходящ момент...А това ще ми се случва дори мъжа ми да ми е до гъза 24 часа в денонощието.Т.е. това не зависи от неговото присъствие у дома или неговото отсъствие.Аз крушката мога и сама да си сменя дет се вика, но нямам намерение да се катеря, чакам си чинно-да се прибере.От друга страна съм доволна, че имам независимостта , ако се случи нещо-да мога да реагирам адекватно, а да не чакам на появата на някой, па било той и съпруг.Чудно ми е съпругите на хирурзи, които провеждат операции сложни, дали им бройкат секундите и не е ли цъфнал до 18.00 вкъщи-значи му е гнила работата и не се вписва в семейството...Сигурно има и такива.Но не се чудя защо и как е възможно.
С най-добри чувства... Peace

По питането на авторката-понякога тежи, понякога си улисан с нещо приятно и не тежи.Зависи от твоя характер.Зависи доколко си свикнала да е до теб също.Ние никога не сме били нон-стоп заедно така че огромна тежест и непосилна за мен лично не е.Пък когато натежи, както казах-изчаквам сгоден момент и наваксвам.Грешка би било да мрънкаш за подобно нещо.Да поговорите и ако той е отворен за промяна на работата с такава, която да ти го прибира у дома по време, по което ти искаш-няма лошо.А когато ми тежи да си призная, то не е от липсата му точно.Може би аз с две деца съм достатъчно ангажирана.Чак хоби, прелива и пр. не правя.А се е случвало да ми е терсене и самотно и без да го няма, да си е при нас.Това състояние е предизвикано от съвсем различни случки и ситуации.Принципно депресивните настроения не са ми присъщи.

Последна редакция: ср, 14 апр 2010, 13:55 от Jizzlobber

# 29
Е то оставаше и плетки да завъртиш-нали учиш задочно...Плетките ги дадох като пример за нещо встрани от работата, занимание у дома.Учене, хоби, срещи с приятели-това са еквивалентни занимания в случая Peace

Общи условия

Активация на акаунт