Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Нормално ли е да се тревожа за косопада след раждане?
Колко време обикновено продължава косопадът след раждане?
Какви мерки мога да предприема, за да се справя с косопада?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
- 
				Нормално ли е да се тревожа за косопада след раждане?
Да, нормално е много жени да изпитват тревога относно косопада след раждането. Падането на косата обикновено започва от 3 до 6 месеца след раждането и е част от естествените хормонални промени, с които тялото преминава по време на и след бременността. Това е временен процес и не трябва да се притеснявате излишно.
 - 
				Колко време обикновено продължава косопадът след раждане?
 - 
				Какви мерки мога да предприема, за да се справя с косопада?
Можете да предприемете няколко мерки, за да се справите с косопада. Опитайте специфични шампоани като Фитовал или ампулки против косопад, които често се препоръчват. Домашните маски с естествени съставки като яйце, зехтин и мед също могат да бъдат полезни. Уверете се, че консумирате храни, богати на витамини и минерали, за да подсилите косата си.
 - 
				Какви са причините за косопад след раждане?
 - 
				Може ли косата да се сгъсти отново след загуба на коса?

). Пробвах с подстрижка но нямаше ефект, специални грижи не съм полагала  

С първата ми бременност такъв процес не си спомням. Започнах да си правя маски по бабешки рецепти,но не смятам ,че те прекратиха падането ,а времето. Останах страшно изненадана когато отидох при фризьорката си и точно тя ми откри липсата на коса и ,че е започнала да ми расте нова  
 .До този момент си живеех с мисълта ,че всичко си ми е "наред".Сега вече нещата се оправиха.